Ekonomi Tren makinisti olmak zorlaşıyor

Tren makinisti olmak zorlaşıyor

20.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tren kazalarıyla gündeme gelen makinistler bundan böyle göz, kulak, burun, boğaz, dahiliye, nöroloji, genel cerrahi, psikiyatri, ortopedi ve travmatoloji, kardiyoloji branşlarından periyodik olarak sağlık kurulu raporu alacak. Makinistlerin bedensel ve psikolojik durumlarının çalışmaya uygun olup olmadığını tespit etmek için de çalışan ve işe girecek olan makinistlerden psikoteknik rapor istenecek.

Tren makinisti olmak zorlaşıyor

8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde ve 13 Aralık 2018’de Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonu’nda yaşanan tren kazalarının ardından makinistlerin durumu gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, “Tren Makinist Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı.

10 yıl geçerli...

Buna göre tren makinisti ehliyeti 10 yıl geçerli olacak. Tren makinistleri, 45 yaşına kadar 5 yılda bir, 45-55 yaşlarında 3 yılda bir, 55 yaş sonrası 2 yılda bir, tam teşekküllü devlet hastaneleriyle devlete ait üniversite hastanelerinden göz, kulak, burun, boğaz, dahiliye, nöroloji, genel cerrahi, psikiyatri, ortopedi ve travmatoloji, kardiyoloji branşlarından sağlık kurulu raporu alacak.