Dünya Trump’la yemekte sohbet

Trump’la yemekte sohbet

11.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Trump’la yemekte sohbet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Birinci Dünya Savaşı’nı sona erdiren anlaşmanın 100. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenler için Fransa’nın başkenti Paris’e geldi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer, OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı karşıladı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, akşam saatlerinde Orsay Müzesi’nde “Picasso Bleu et Rose” isimli sergiyi gezdi ve buradaki resepsiyona katıldı.

Haberin Devamı

Yan yana oturdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Orsay Müzesi’ndeki 80’i aşkın Devlet, Hükümet ve Uluslararası Kuruluş Başkanları ve eşleri onuruna verilen akşam yemeğinde yer aldı.

Yemekte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, ayak üstü sohbet etti. Sohbet, iki liderin yan yana oturmasıyla yaklaşık 1 saat süren yemek boyunca da devam etti. Görüşmenin içeriğine dair ise bir açıklama yapılmadı.

‘Şimdilik’ yeterli

Erdoğan ile Trump’ın bugün geniş kapsamlı bir görüşme yapmayacakları açıklandı. Yemekte yapılan bu görüşmenin “şimdilik” yeterli bulunduğu ifade edildi.

Erdoğan, dün ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile kaldığı otelde bir görüşme yaptı. Görüşmede Suriyeli mültecilerin durumu ile bölgedeki gelişmeler ele alındı.

Yazarlar