Dünya Trump obez ama sağlıklı

Trump obez ama sağlıklı

16.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın son kontrollerinde obez çıktığı ama sağlığının iyi olduğu açıklandı.

Trump obez ama sağlıklı

30 sınırında

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, bu kez yaptığı açıklama ve gaflarıyla değil sağlık durumuyla gündemde. Başkan’ın, yapılan son sağlık kontrollerinde klinik obezlik sınırları içinde olduğu ortaya çıktı. Geçen haftaki kontrollerde; 1.90 boyunda olan 72 yaşındaki Trump’ın bir yıl öncesine göre artan kilosu 110, Beden Kitle Endeksi (BKE) de klinik obezlik sınırları içinde kabul edilen 30 çıktı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre doktoru Sean Conley, “Başkan’ın sağlık durumu çok iyi” dedi.

Sinirler yerinde

Dr. Conley’nin yıllık check-up raporunda “Fiziki muayene sonunda Trump’ın gözleri, kulakları, burnu, ağzı, dişleri, diş etleri, kalbi, akciğerleri, cildi, sindirim ve sinir sisteminde hastalığa işaret eden ciddi bir bulgu yok” denildi, ancak kolesterol ilacının günde 10 mg’dan 40 mg’a çıkarıldığı belirtiliyor. Trump’ın artık normal kabul edilen türden bir kalp sorunu olduğu ve yüksek dozda kolesterol ilacı aldığı biliniyor. Hayatında hiç alkol kullanmadığını söyleyen ve sigara içmeyen Trump, fast food ve kola gibi içeceklere düşkünlüğüyle tanınıyor.

Haberin Devamı

Gençlik ilacı yolda

Kanada’daki bir Bağımlılık ve Ruh Sağlığı Merkezi, orta yaş unutkanlığı ve depresyonu önleyecek bir ilaç geliştirdi. Araştırmacılar, 2 yıl içinde ilacı insanlar üzerinde denemeye başlayacaklarını açıkladı. İlacın hasarlı beyin hücrelerini yenileyerek eski hale getirebileceği, aynı zamanda erken evre Alzheimer hastalığına da iyi geleceği sanılıyor.

Yazarlar