Dünya Trump: Oy sayımını durdurun

Trump: Oy sayımını durdurun

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, Florida eyaletinde 6 Kasım Kongre seçimlerinin tartışmalı sonuçları nedeniyle yeniden yapılan oy sayımına son verilmesini ve Cumhuriyetçilerin kazanan ilan edilmesini istedi.

Trump: Oy sayımını durdurun

Trump’ın açıklaması, 8 milyon oyun yeniden sayımının devam ettiği Florida’daki sürece gölge düşürmüş oldu. Florida’da hem senato üyeliği hem de eyalet valiliği için kullanılan oylar makine ile yeniden sayılıyor. Öte yandan CNN televizyon kanalı, yönelttiği sert sorularla tanınan muhabiri Jim Acosta’nın basın kartının Beyaz Saray tarafından askıya alınması nedeniyle Trump ve Beyaz Saray’da yetkili üst düzey 6 kişi aleyhine dava açtı.

Haberin Devamı

Avrupa Ordusu tartışması

Birinci Dünya Savaşı’nın bitişinin 100. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende Avrupalı liderlerce izole edilen ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile savunma harcamaları konusunda tartışma yaşayan ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan yeni açıklamalar yaptı. Trump, “Emmanuel Macron Avrupa’nın ABD, Çin ve Rusya’dan korunmak için kendi ordusunu kurmasını öneriyor. Ama Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında Almanya vardı. Peki bu, Fransa açısından nasıl gelişmişti? ABD ordusu gelip yetişmeden önce Paris’te Almanca öğrenmeye başlıyorlardı!” ifadelerini kullandı. Macron’un Avrupa Ordusu fikrine karşı çıkan Trump, “İstersen NATO için öde ya da ödeme” restini çekti. Avrupa Ordusu tartışmalarına Almanya Başbakanı Angela Merkel de katıldı. AB’de askeri alanda yapısal olarak önemli ilerlemeler sağlandığını vurgulayan Merkel, “Bir gün gerçek bir Avrupa Ordusu oluşturma vizyonu üzerinde çalışmalıyız” dedi.