Tüberküloz

Tüberküloz

Son dakika tüberküloz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tüberküloz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tüberküloz haber sayfamızda...

Tüberküloz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 721 tüberküloz haberi bulunmuştur.
20 kez doktora gidip yalvardı! Geçmeyen öksürük öldürecekti: 'Kritik süre 3 hafta'
20 kez doktora gidip yalvardı! Geçmeyen öksürük öldürecekti: 'Kritik süre 3 hafta' Sabah uyandığında boğazında tuhaf bir his vardı. Ardından gıcık şeklinde başlayan öksürüğü yerini nöbetlere bırakıp günler, aylar hatta 1 yıl sürdü. Kimileri astım kimileri alerji dedi ancak içgüdülerine göre yaşadığı şey bambaşkaydı. Günden güne daha da kötüleşen genç kadın, doktorları ikna etme sürecinde bakın neler yaşadı.
5.04.2024 Genel Sağlık
Kimsesizler mezarlığına gömülecekti! Üniversite izin vermedi
Kimsesizler mezarlığına gömülecekti! Üniversite izin vermedi Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören Nijerya uyruklu Saleh Zakar Kurmi, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ailesinin maddi durumları gözeterek Elazığ'da defnedilmesini istediği Kurmi'ye Fırat Üniversitesi sahip çıktı. Cenaze namazı kılınan Kurmi, defnedildi.
26.03.2024 Gündem
Verem göçle artışa geçti
Verem göçle artışa geçti 1-7 Ocak Veremle Savaş Haftası… Verem olarak da bilinen tüberküloz oranları 2011’den bu yana yıllık olarak düşüyordu ve sağlık uzmanları, hastalığın yok olabileceğine dair umutluydu. Ancak Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, vakaların Kovid-19 salgını sırasında artış gösterdiği ve o zamandan beri düşmediği konusunda uyardı.
3.01.2024 Gündem
Masal bebeğin korkunç sonu! Elektrikli battaniyedeki '2 dakika' hatası
Masal bebeğin korkunç sonu! Elektrikli battaniyedeki '2 dakika' hatası Bundan 111 yıl önce ABD'li doktor Sidney Russell döneminin en dikkat çekici icatlarından birini yaptı. Zamanla amacı dışında kullanılmaya başlayacak bu icat, 2023 yılında dahi can almaya devam eden elektrikli battaniyelerdi. Son olarak 1 yaşındaki Masal bebeği hayattan koparan battaniyelerin ardındaki gerçeği ise çoğu kişi bilmiyor.
30.12.2023 Yaşam
Çantasından çıkan 4 şey herkesi ağlattı! Hayatını Osmanlı'ya adayan 'Zenci Musa'
Çantasından çıkan 4 şey herkesi ağlattı! Hayatını Osmanlı'ya adayan 'Zenci Musa' Yaklaşık 2 metrelik boyuyla girdiği her ortamda tüm dikkatleri üzerine çekiyordu. Ancak o sadece fiziksel olarak güçlü değildi, aynı zamanda sağlam bir karaktere de sahipti. Gönüllü olarak katıldığı Trablusgarp Savaşı'nda tanıştığı Kuşçu Başı Eşref ise hayatını tamamen değiştirdi. İşte Türk toprakları için tüm tehlikeli görevleri yerine getiren Zenci Musa'nın vefat ettiğinde çantasından çıkan ve herkesi ağlatan 4 şey.
12.12.2023 Yaşam
Kazma kürekle dağı deldi, 1 gram altına bile dokunmadı! Tek sebebi var
Kazma kürekle dağı deldi, 1 gram altına bile dokunmadı! Tek sebebi var Madencilik, mühendislik konusunda hiç bilgisi ve eğitimi olmadığı halde dağın zirvesinde tünel kazmaya karar verdi. İnsan gücüne ve sabrına aykırıydı ancak bir kazma, bir kürek kullanarak 30 yılda mühendislik harikasına imza attı. Üstelik karşısına çıkan 1 gram altına bile el sürmedi. İşte fakirlik içinde ölen adamın sırrı.
26.10.2023 Yaşam
Sekiz haftadan fazla sürüyorsa dikkat! İşte inatçı öksürüğün 12 nedeni
Sekiz haftadan fazla sürüyorsa dikkat! İşte inatçı öksürüğün 12 nedeni  Uzun süren öksürüğün ‘griptendir’ veya ‘sigara öksürüğüdür’ diyerek hafife alınmaması gerektiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Süha Alzafer, kronik öksürüğe yol açan etkenleri anlatarak, önemli uyarılarda bulundu.
21.09.2023 Genel Sağlık
Diğer varyantlardan daha bulaşıcı! Eris bu belirtilerle geliyor
Diğer varyantlardan daha bulaşıcı! Eris bu belirtilerle geliyor Son aylarda Omicron varyantından köken aldığı düşünülen Eris varyantının, şu an en yeni ve bulaşıcı Covid-19 varyantı olduğunu söyleyen Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Servet Öztürk, Eris varyantı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
18.09.2023 Genel Sağlık
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler Öksürük vücudun istemli veya istemsiz olarak boğaz ve solunum yollarını temizlemek için verdiği tepkidir. Kış aylarında soğuk algınlığı nedeniyle, korona veya mevsim geçişlerinde alerjik reaksiyonların neden olduğu sağlık problemidir. Bazen kendini boğazda gıcık şeklinde gösteren öksürük kuru öksürük ve balgamlı öksürük olabilir. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkin bireylerde sıklıkla görülen öksürük gidermek için evde yapılabilecek doğal ve bitkisel yöntemler vardır. Evde tedavi edilerek geçirilebilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Öksürüğü en hızlı ne keser, hangi yöntemler giderir? Evde kuru ve balgamlı öksürük kesici doğal yöntemler için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Sağlık
Dünyada en çok nefes alan insan o oldu! Yaşını tahmin etmek pek mümkün değil...
Dünyada en çok nefes alan insan o oldu! Yaşını tahmin etmek pek mümkün değil... Resmî kayıtlara bakıldığında 1777'de Bitlis'te doğduğu ve 1934'te İstanbul'da vefat ettiği bilinen Zaro Ağa, "dünyanın en yaşlı adamı" olma özelliği ile Türk ve dünya kamuoyunda büyük ilgi uyandırmıştır. Dünyada en çok nefes alan Zaro Ağa kimdir? Merak edilenleri sizler için derledik.
23.08.2023 Yaşam
Kanlı savaş meydanında 3 Türk muhabir! Yıllar geçse de unutamadıkları 'o an' var
Kanlı savaş meydanında 3 Türk muhabir! Yıllar geçse de unutamadıkları 'o an' var Ukrayna ve Rusya arasında son 1.5 yıldır yaşanan savaş tüm dünyanın gündeminde. Bölgeden servis edilen video ve fotoğraflarla birçoğumuzun tanık olduğu savaşın ardında ise yıllarını gazeteciliğe adayan savaş muhabirleri yer alıyor. Coşkun Aral, Bünyamin Aygün ve Cumhur Çatkaya da yıllarca ölümün soğuk yüzüyle karşı karşıya kalanlardan. Peki bu 3 sembol isim objektiflerini çevirdikleri kanlı meydanlarda neler yaşadı, neler hissetti, neleri unutamadı? Basın tarihine geçen olayların perde arkasını Milliyet.com.tr'ye anlattılar.
23.08.2023 Gündem
Tüberküloz ilacında patent tartışması
Tüberküloz ilacında patent tartışması Başlangıçta patentle korunan bir ilaçla aynı kimyasal maddeyi içeren ve orijinal ilacın patentleri sona erdikten sonra satılan ilaçlar “jenerik” diye anılıyor.
19.07.2023 Dünya
Ölen hastasını mezardan çıkaran doktor! Evine girenler bu aşka inanamadı
Ölen hastasını mezardan çıkaran doktor! Evine girenler bu aşka inanamadı Sonsuza kadar sürecek denilen aşk hikâyeleri kulağa hep çok hoş gelir. Ancak yaşanan bu olay şimdiye kadar anlatılanlardan çok farklı. Rüyalarında gördüğü kadınla bir gün çalıştığı hastanede karşılaşan doktor, öldüğünde bile onu rahat bırakmadı. Aşkına karşılık bulamayan saplantılı âşığın genç kadına yaptıkları ise ağızları açık bırakacak türden.
5.05.2023 Dünya
Deprem sonrası ortaya çıkacak hastalıklar için uyardı
Deprem sonrası ortaya çıkacak hastalıklar için uyardı Deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyarılarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Firdevs Aksoy, bölgede kemirgenlerin sayısında artış yaşanacağına dikkat çekerek ”Kemirgenlerden kaynaklanan hanta virüs dediğimiz hayatı tehdit edebilecek enfeksiyonlarla karşı karşıya kalabiliriz” dedi.
14.02.2023 Gündem
Wagner'de AIDS paniği! Doktorlar yaralılara ellerini bile sürmüyor
Wagner'de AIDS paniği! Doktorlar yaralılara ellerini bile sürmüyor Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden kısa bir süre sonra cephe hattına sürülen Wagner grubu askerleri hakkında korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Cephe hattında yaşanan ve bulaştığı kişilere hayatı zindan eden hastalıklar yüzünden doktorların yaralılara müdahale etmediği bildirildi.
1.02.2023 Dünya
Gladyatör kanı içen de var ceset yiyen de! Tarihte görülen en ilginç 5 tedavi yöntemi
Gladyatör kanı içen de var ceset yiyen de! Tarihte görülen en ilginç 5 tedavi yöntemi Bilim dünyası her geçen gün yeni bir gelişmeyle insan sağlığına katkı sağlıyor, hastalıkların tedavi yöntemleri giderek daha da gelişiyor. Ancak tarihe baktığımızda bu sürecin hiç de kolay yaşanmadığını net bir şekilde görmek mümkün. Öyle ki tedaviler arasında gladyatör kanı içirmekten ceset yedirmeye kadar pek çok uygulama var. İşte her detayıyla şaşırtan en garip 5 tedavi yöntemi.
28.01.2023 Dünya
Davos’ta söz bitmez çare de bulunmaz...
Davos’ta söz bitmez çare de bulunmaz... İş dünyasının en gözde buluşması Dünya Ekonomik Forumu geçen hafta Davos’ta gerçekleşti. Çok konuşuldu ama her zaman olduğu gibi bir sonuç çıkmadı. İyimserlik yaratan yanı iklim konularının biraz daha fazla konuşulmasıydı.
24.01.2023 Ekonomi
Britney Spears, 'Victoria' hastalığına yakalandı: Beyniniz sonunda duruyor!
Britney Spears, 'Victoria' hastalığına yakalandı: Beyniniz sonunda duruyor! Dünyaca ünlü şarkıcı Britney Spears, geçtiğimiz yıl spor hocası Sam Asghari ile nişanlanmış, birkaç ay önce de ilk bebeklerini beklediklerini açıklamıştı. Daha sonra bebeklerini kaybettiklerini duyuran ikili, büyük bir acı yaşamıştı. Spears, son olarak sosyal medya paylaşımında 'Victoria' hastalığına yakalandığını ve vücudunun sağ tarafından sinir hasarı meydana geldiğini açıkladı.
8.11.2022 Cadde
18. yüzyılda yaşamış bir 'vampirin' yüzü canlandırıldı
18. yüzyılda yaşamış bir 'vampirin' yüzü canlandırıldı Bilim insanları 200 yıldan daha eski DNA örneklerini kullanarak, vampir olduğuna inanılan bir adamın hayattayken nasıl göründüğünü ortaya çıkardı.
1.11.2022 Dünya
Enkaz altındaki depremzedeleri Belçikalı kuruluşun eğittiği sıçanlar bulacak
Enkaz altındaki depremzedeleri Belçikalı kuruluşun eğittiği sıçanlar bulacak Belçikalı sivil toplum kuruluşu APOPO, deprem sonrası enkaz altındaki kişileri bulmaları için sıçanları eğitiyor.
29.10.2022 Dünya
Koronavirüs pandemisi tüberküloz ölümlerini arttırdı
Koronavirüs pandemisi tüberküloz ölümlerini arttırdı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 salgınının tüberküloza bağlı can kayıplarını arttırdığını belirterek, tüberküloz ölümlerinde yıllar süren düşüsün tersine döndüğüne dikkat çekti.
27.10.2022 Dünya
Kovid-19, dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalığı unvanını vereme kaptırdı
Kovid-19, dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalığı unvanını vereme kaptırdı Uzmanlara göre Kovid-19, dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalığı unvanını tüberküloza (verem) kaptırdı.
25.10.2022 Dünya
ABD Başkanı Biden yine yolunu şaşırdı
ABD Başkanı Biden yine yolunu şaşırdı ABD Başkanı Joe Biden, Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı'nda (FEMA) yaptığı konuşma sonrası kürsüden ayrılırken yine yolunu şaşırdı. Hareketleri nedeniyle son zamanlarda sosyal medyada eleştirilen Biden'ın yine "Her zamanki gibi yolunu şaşırdığı" ve "Başkanlık için yeterli olmadığı" iddia edildi.
29.09.2022 Haberler
ABD Başkanı Biden yine yolunu şaşırdı
ABD Başkanı Biden yine yolunu şaşırdı ABD Başkanı Joe Biden, Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı'nda (FEMA) yaptığı konuşma sonrası kürsüden ayrılırken yine yolunu şaşırdı. Hareketleri nedeniyle son zamanlarda sosyal medyada eleştirilen Biden'ın yine "Her zamanki gibi yolunu şaşırdığı" ve "Başkanlık için yeterli olmadığı" iddia edildi.
29.09.2022 Dünya
ABD Başkanı Biden kürsüde yolunu şaşırdı
ABD Başkanı Biden kürsüde yolunu şaşırdı ABD Başkanı Joe Biden, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmanın ardından sahneden inmek isterken yolunu şaşırdı. Hareketleri nedeniyle sosyal medyada gündem olan Biden'ın "yine kafasının karıştığı" iddia edildi.
28.09.2022 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Tüberküloz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.