Ege 'Tüm İzmir’i kazanacağız'

'Tüm İzmir’i kazanacağız'

24.09.2018 - 00:50 | Son Güncellenme:

‘İhtiyaç varsa değişim kaçınılmaz’ diyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “En iyi yöntemle en uygun adayları belirleyip büyükşehir ve 30 ilçeyi alacağız” dedi

Tüm İzmir’i kazanacağız

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Milliyet Ege’ye yerel seçim öncesi birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyükşehir ve 30 ilçeyi kazanmak istediklerini belirten Yücel, yerel seçimlerde adaylık noktasında herhangi bir sürpriz olmaması için mücadele edeceğini söyledi. 24 Haziran seçimlerinde farklı sebeplerden dolayı başka partilere giden ‘yüzer geçer’ oyların da CHP’ye geri döneceğini ifade eden Yücel, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

‘Sürpriz isim olmaz’’

“Hangi adaylar seçimi kazanabilecekse o isimlerle yürümek istiyoruz. Ama adaylar tepeden inme, partinin tanımadığı, şapkan tavşan çıkar gibi sürpriz isimler olmaması gerekiyor. Örgüt, seçmen kimi istiyorsa, o ilçede tanınan başarılı bir şekilde temsil edecek, çalışacak, seçildikten sonra da sosyal belediyeciliği en iyi şekilde gerçekleştirecek kim varsa onun aday olmasını tercih ederiz. 24 Haziran seçimlerinde listeye emekçi arkadaşlarımınız girmesi için gayret ettim. Belli noktalarda başarılı, belli noktalarda başarısız oldum. Başarı kriteri nedir derseniz, İzmir örgütünün bazı hassasiyetleri var. İzmir dışından birinin aday gösterilmesi konusunda tepki verir. Geçmişte il, ilçe başkanlığı yapan parti emektarı diyebileceğimiz isimler, yeteri kadar listelerde yer almadı. Bundan dolayı belli kitlelerde kırgınlıklar oluştu. Genel başkanımıza hazırladığımız İzmir raporunda bunu ifade ettim. Vekil listeleri belirlenirken örgüt içinde isimler daha fazla yer alsaydı, kırgınlığı ve imza sürecindeki kutuplaşmayı bu kadar yaşayamayabilirdik. Yerel seçimlerde sürpriz olmaması için elimden geleni yapacağım.”

Haberin Devamı

İlçeye göre yöntem

Aday belirleme yönteminin ne olacağına dair ipuçları da veren Yücel, “Seçimi çok riskli göremediğimiz ilçelerde CHP’li adayların yarışması için önseçim tercih edilebilir. Seçimi kritik gördüğümüz ilçelerde farklı yöntem olabilir. Kemalpaşa, Kiraz’la Karşıyaka’yı, Balçova’yı kıyaslayamam. Her ilçenin kendisine göre özellikleri var. Her şeyi masaya yatıracağız. Önseçim fayda getirecekse önseçim yapacağız. Getirmeyecekse merkez yoklaması ya da anket yapılacak. Aday adayları ile görüşülecek. Belki eğilim yoklaması olacak. İlçelere göre yöntem belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘Aziz Bey’le görüştüm’

Eğer ihtiyaç varsa değişimin kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekleyen yücel, “Değişim olabilir. Değişim iyidir. Tabii ihtiyaç varsa. Mevcut belediye başkanlarımızdan yorulan varsa, değişiklik olabilir. Görev yapan başkanlarımız da bayrağı başka birine teslim edebilir. Yeniden görev de verilebilir. İhtiyaç varsa değişim olabilir. Değişim olmaz diye bir şey söz konusu değil” dedi.

Haberin Devamı

Olağanüstü kurultay tartışmalarını ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla fikir ayrılıklarını da değerlendiren Yücel, “Kocaoğlu, yerel yönetim anlayışıyla, siyasi vizyonuyla İzmir ve partimiz için değerli bir isim. Yakın olmamız ya da geçmişte birlikte olmamız her konuda aynı düşüneceğiz anlamına gelmez. Hepimizin özgür iradesi var. Belli konularda doğru bildiğimiz yolda ilerlemezsek, siyaset yapmamalıyız. İzmir’de parti içinden değişim talebine tepkiler geldi. Seçimlerden hemen sonra, parti içi tartışmaların doğru olmadığını söyledim. Benim gayem hep partiyi korumaktı. Değişim isteyenler de en az bizim kadar CHP’li. Süreçte Aziz Bey’le görüştüm. Fikir telakkisi yaptık. Kocaoğlu bana değişim çağrısı yapacağını söyledi. Ben de doğru olmadığını, erken olduğunu söyledim” diye konuştu.

2014’te alınan belediyeler geri gelecek!

AK Parti’nin İzmir’de, “CHP’li belediyeler hizmet üretmiyor” algısı yaratmaya çalıştığını öne süren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, şunları söyledi: “Büyükşehir ve ilçelerin yaptığı başarılı hizmetler ortada. CHP’li belediyeler göz boyayan hizmet yerine, vatandaşın ve kentin ihtiyacı olan hizmete öncelik veriyor. Bir kentin altyapısını hazırlamadan göz boyayan, popülist bir takım yatırımlar yapmıyoruz. CHP’li belediyelerde böyle bir anlayış söz konusu değil. AK Parti’yle ilgili olumsuz algı yaratmamız söz konusu değil ama AK Parti’nin CHP ile ilgili olumsuz bir algı yaratma çabası var. Bir şeye 40 kere kötü derseniz, o şey kötü olmaz. Ama soru işareti yaratırsınız. Bunu yapmaya çalışıyorlar. İzmirliler AK Parti’ye prim vermez. İzmir seçmeni yaşayarak, görerek karar verir. Bu algı operasyonuna prim vermez. 2014’te kazandıkları belediyeleri CHP’ye teslim edecekler.”

Haberin Devamı

Önemli olan taban ittifakı

Yerel seçimlerde AK Parti-MHP ittifakının başarılı olamayacağını öne süren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Önemli olan tabanda ittifaktır. Bizim de belli siyasi partilerle bir çalışmamız olacak. Önemli olan bu tabanda bu birlikteliği sağlamak. İzmir özelinde bir çalışmamız olabilir. Bunu hem Genel Merkez’le konuştum hem de kendi görüşüm böyle. Yerel seçimde farklı dinamikler var. Aday önemli. İzmir’de hiçbir ilçeyi ve büyükşehiri başka partilere bırakmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Aday olmuyor

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, parti kulislerinde isminin farklı ilçelerden geçmesiyle ilgili net konuştu, “Dokuz aydır bu görevdeyim. 355 il delegemiz bu görevi bana verdi. Şu anda İzmir il başkanlığından daha önemli görev görmüyorum. Adaylık düşünmüyorum. Yerel seçimleri yönetmek, partimi başarıya taşımak ve tüm belediyeleri kazanmak önceliğim” diye konuştu.