Ekonomi Turizmciler İstanbul’a akacak

Turizmciler İstanbul’a akacak

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü Fuarı’nın altıncısı 20-22 Şubat 2019’da düzenlenecek.

Turizmciler İstanbul’a akacak

Etkinlik, İstanbul Kongre Merkezi ICC’de ‘Connecting Dots’ mottosuyla kapılarını açacak. Global MICE endüstrisini ağırlayacak olan etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek olan seminerlerle de sektör paydaşlarının MICE sektörüyle ilgili yeni trendlerin, vizyon ve teknolojilerinin öğrenmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Fuar hakkındaki bilgilendirme toplantısına Türk Hava Yolları (THY) Harbiye Satış Müdürü Macid Boyar, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yusuf Batur, İBB Turizm Müdürü Halil İbrahim Şan, İTO temsilcileri, TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri, TYD, Skal, YEPUD, DPİD, POYD, İSTTA, SSTD, TETSED dernek başkanları ve yöneticileri katıldı.

Turizmciler İstanbul’a akacak

41 ülkeden katılımcı

41 ülkeden 200’ün üzerinde Uluslararası Hosted Buyer (davetli satın alıcı) ve 500’ün üzerinde yerli profesyonel katılımcı beklediklerini belirten Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, en fazla katılımın EMEA Bölgesi’nden geleceğini dile getirdi.

Gelirin % 30’u kongreden

Ataman, dünya turizm gelirinin yüzde 30’unu kongre ve insan pazarının oluşturduğu söyledi.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar 78.861 MICE profesyonelini ağırladıklarını belirten Ataman şöyle konuştu:

“1226 firma fuarımıza stant alarak katılım gösterdi. Uluslararası Hosted Buyer kapsamında 40 ülkeden 955 uluslararası ve 2 bin 393 yerel profesyonel ağırlandı ve katılımcılarla B2B görüşme gerçekleştirdi. 5 yılda fuarda 33 bin 515 B2B toplantı düzenlendi. Ayrıca, Speakers’ Corner programı ile 199 ayrı oturumda 175 yerli ve 82 yabancı konuşmacıya ev sahipliği yaptık.”

Fuar programını anlatan Ataman, “İlk günün akşamında Gala Yemeği, Boğaz Turu ve fuarın ikinci günü gecesinde AMEzing Parti düzenlenecek” dedi. Ataman, fuarda E-spor’un geleceğini ve MICE sektörü için getirilerinin ele alınacağını kaydetti.