Türk Eczacıları Birliği

Türk Eczacıları Birliği

Son dakika Türk Eczacıları Birliği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk Eczacıları Birliği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk Eczacıları Birliği haber sayfamızda...

Türk Eczacıları Birliği

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 312 türk eczacıları birliği haberi bulunmuştur.
CHP lideri Özel: İlk vekil olduğumdan bu yana misafirhanede kalıyorum
CHP lideri Özel: İlk vekil olduğumdan bu yana misafirhanede kalıyorum CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı ile yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde kabul etti. Özel, Ankara'da evi olmadığını belirterek, "İlk vekil olduğumdan bu yana misafirhanede kalıyorum" dedi.
10.12.2023 Gündem
‘Ben düzeni, hukuku savunuyorum’
‘Ben düzeni, hukuku savunuyorum’ CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Türk Eczacıları Birliği 44. Olağan Büyük Kongresi’ne katıldı.
17.11.2023 Gündem
Eczacılardan bütçe çağrısı
Eczacılardan bütçe çağrısı Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, ilaca erişim sorunlarının azaltılması için Gayri Safi Yurtiçi Hasıla içerisinde sağlığa ayrılan payın artırılması çağrısında bulundu.
10.11.2023 Gündem
Soma ile tanındı
Soma ile tanındı Asıl mesleği eczacılık olan Özgür Özel, milletvekili seçilmeden önce Türkiye Eczacılar Birliği yönetiminde görev aldı. Özel, parti içinde aldığı görevlerle CHP’de öne çıkmıştı.
6.11.2023 Gündem
'Prof.Dr Mekin Tanker Onur Ödülü' Özgür Özel'e verildi
'Prof.Dr Mekin Tanker Onur Ödülü' Özgür Özel'e verildi  CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, katıldığı Eczacılık Kongresi'nde "Bir gün hangi görevde oluruz, ne zaman olur bilmiyorum; ama eczacıların bu kadar çok birikmiş sorunu varken bana verilen bu kadar emeğe, bu kadar desteğe layık olup mesleğimizi layık olduğu yerlere getirebilmek için bir şeyler yapabilirsem, örgütte yaptıklarımızın dışında siyasette bir şeyler yapabilirsem, bu örgüte borcumu ancak öyle ödemiş olurum" dedi.
13.10.2023 Gündem
‘Erdoğan’ın YSK ile bu kadar sık görüşmesi seçime gölge düşürür’
‘Erdoğan’ın YSK ile bu kadar sık görüşmesi seçime gölge düşürür’ CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün CHP MYK toplantısının gündemine ilişkin basın toplantısında konuştu.
28.02.2023 Gündem
Adıyaman artık ‘Acıyaman’ oldu
Adıyaman artık ‘Acıyaman’ oldu Adıyaman merkezde Kızılay çadırlarından oluşan çadırkent kuruldu. Ailelerin oturacağı bir hacme sahip olan çadırlarda, soba delikleri de bulunuyor. Çadırlar, bölgeye konuşlandırılan askerlerin yardımıyla poşetlerden çıkarılarak direklerin üzerine oturtuldu ve alana yerleştirildi. Bazı Adıyamanlılar, çadırları alıp kendi mahallelerine götürmek ve orada yaşamak istedilerse de buna izin verilmedi.
14.02.2023 Gündem
30 bin kutu ilaç afetzedeleri bekliyor
30 bin kutu ilaç afetzedeleri bekliyor Afet bölgesindeki salgın riski her geçen gün daha yüksek sesle dillendirilirken, ilaca ve sağlıkçıya erişim de sorun olmaya devam ediyor.
13.02.2023 Gündem
Deprem bölgesinde salgın endişesi
Deprem bölgesinde salgın endişesi Depremin vurduğu Hatay’da da salgın endişesi baş gösterdi. Türk Eczacıları Birliği (TEB) öncülüğündeki binlerce eczacı ise afet bölgesi için seferber oldu.
13.02.2023 Gündem
5 sahra eczanesi deprem bölgesinde! Herkes ilaca kolayca erişebilecek mi?
5 sahra eczanesi deprem bölgesinde! Herkes ilaca kolayca erişebilecek mi? Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremle Türkiye'de asrın felaketi yaşandı. Depremler 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi etkiledi. Bu durum afetzedelerin ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacını ortaya çıkardı. İlaç hizmeti veren 5 konteyner eczanenin yanı sıra 5 geniş kapasiteli sahra eczanesinin de deprem bölgelerindeki yerini aldığını söyleyen Türk Eczacıları Birliği ve İstanbul Eczacı Odası'na deprem bölgelerinde ilaç temin sürecini sorduk.
11.02.2023 Gündem
Çalışma Bakanlığı yeni tedbirleri açıkladı
Çalışma Bakanlığı yeni tedbirleri açıkladı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı deprem bölgesine ilişkin alınan yeni tedbirleri açıkladı.
8.02.2023 Ekonomi
Ölümlere yol açan şuruplara dikkat!
Ölümlere yol açan şuruplara dikkat! Afrika’da çocuk ölümlerine yol açtığı belirlenen Hindistan üretimi öksürük şurubuna dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü küresel alarm ilan etti. Uzmanlar, ‘Şurup doğru tedavi yöntemi değil’ diyor...
12.10.2022 Gündem
Akşener, TEB yönetimini kabul etti
Akşener, TEB yönetimini kabul etti Türk Eczacıları Birliği (TEB), 16 Ekim’de gerçekleştirilecek Büyük Eczacı Mitingi için siyasilerle görüşme turuna devam ediyor.
11.10.2022 Siyaset
Sağlıkçıya sabit ek ödeme dönemi! Kimin maaşı ne kadar arttı?
Sağlıkçıya sabit ek ödeme dönemi! Kimin maaşı ne kadar arttı? Sağlıkçıların temel ve teşvik ödemelerinden oluşan iki ayaklı sabit ek ödeme dönemi başlıyor. 15 Ağustos itibarıyla belirlenen taban maaşları ve performansa yönelik ek ödemeler hesaplarda olacak.
13.08.2022 Ekonomi
Otizm şurubu için inceleme başlatıldı
Otizm şurubu için inceleme başlatıldı Milliyet’in 2 Ağustos tarihli sayısında “Otizm aldatmacısı” başlığıyla duyurduğu, internette satılan ve otizmi iyileştirdiği iddia edilen “Autism” adlı şurupla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti.
3.08.2022 Gündem
Otizm aldatmacası!
Otizm aldatmacası! İnternette satılan ‘Autism’ adlı ürünün başta otizm olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği iddia edilse de, uzmanlar bitkisel temelli ürünün hiçbir bilimsel temelinin olmadığı uyarısında bulunuyor.
2.08.2022 Gündem
Eczacılık hâlâ itibarlı meslek
Eczacılık hâlâ itibarlı meslek Ekonomik zorluklar nedeniyle kademeli eylemlilik süreci başlatan Türk Eczacıları Birliği (TEB), son anket çalışmasında, halk ve sağlıkçılar nezdinde eczacılığın algısını ölçtü.
2.07.2022 Gündem
İstirahat raporu artık izinden düşürülecek
İstirahat raporu artık izinden düşürülecek Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, hastanelerdeki başvuru yükünü azaltmak için hasta raporlarına ilişkin yeni düzenleme talimatı verdi.
1.04.2022 Gündem
Nükleerin korkusu yetti! Avrupa'da eczanelere akın ettiler
Nükleerin korkusu yetti! Avrupa'da eczanelere akın ettiler Ukrayna'daki savaşta çatışmaların özellikle Çernobil ve Zaporijya nükleer santrallerinin yakınına ulaşması Avrupa ülkelerini alarma geçirdi. Pek çok ülkede iyot tabletleri satışları patlama yaptı. Peki olası bir nükleer patlamada iyot tabletleri insan sağlığını korumada yeterli olabilir mi? Uzmanlar dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
25.03.2022 Dünya
'Bilimsel ilaçlar ödeme listesine alınıyor'
'Bilimsel ilaçlar ödeme listesine alınıyor' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında "SGK Kapsamındaki Kişilerin TEB Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine ilişkin Protokol"ün güncellenmesi amacıyla bakanlıkta düzenlenen ek protokolün imza törenine katıldı. Bilgin, bu protokolle eczanelerin sevkiyat ve vatandaşların taleplerinin karşılanmasının hedeflendiğini söyledi.
5.03.2022 Ekonomi
Bakan Bilgin'den SMA ilaçlarına ilişkin açıklama
Bakan Bilgin'den SMA ilaçlarına ilişkin açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SMA hastaları ve bazı kanser türleri için önerilen ilaçların bilimsel geçerliliği olmadığı için ödeme listesine alınmadığını belirterek, "Türk devleti parasına bakmaz. Bu ilaç bir Türk'ün, bir vatandaşımızın, hastamızın, yavrumuzun tedavisinde kullanılacaksa biz onu onaylarız" dedi.
4.03.2022 Ekonomi
İlaç fiyatında kur 6.36’ya sabitleniyor
İlaç fiyatında kur 6.36’ya sabitleniyor İlaçtaki kur güncellemesinde sona gelindi. Güncellemeyle, ilaçta euro/TL kurunun yüzde 37.4 oranında bir artışla 6.36 seviyesinde sabitleneceği ifade ediliyor.
10.02.2022 Gündem
Eczacılar: 645 ilacın temininde sıkıntı var
Eczacılar: 645 ilacın temininde sıkıntı var Türk Eczacıları Birliği (TEB) “Sahadan, eczacı kooperatiflerimizden, meslektaşlarımızdan aldığımız bilgiler, piyasada pek çok ilacın bulunmadığını gösteriyor. Şu anki tabloda 645 ilaçta sıkıntı yaşanıyor; eczacılarımız ilaç temininde ve ilaçları hastaya ulaştırmada güçlük yaşıyor” açıklamasında bulundu.
7.11.2021 Gündem
Herkesi zehirleyen hata! Çöpe atılan ilaçlar soframıza kadar geliyor
Herkesi zehirleyen hata! Çöpe atılan ilaçlar soframıza kadar geliyor İlaç israfı, Türkiye’de özellikle son yıllarda ciddi boyutlara ulaştı. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı araştırmalar da bu gerçeği gözler önüne seriyor. En korkutucu olan tablo, çöpe attığımız ilaçların yediğimize, içtiğimize karışarak sağlığımızı tehdit etmesi! Sadece sağlık sektörünü değil, hayatımızdaki pek çok alanı etkileyen ilaç israfının altında yatan bilinçsiz ilaç kullanıma karşı uzmanların önemli tavsiyeleri var...
3.06.2023 Gündem
İlaçta ‘son kullanma’ krizi
İlaçta ‘son kullanma’ krizi Hastanelerin pandemi hastanesine dönüşmesi, aile sağlığı merkezlerinin eskisi gibi faaliyet göstermemesi ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle, eczanelerde ilaçların son kullanım tarihinden önce tüketilmesiyle ilgili sıkıntı yaşandığı ortaya çıktı.
28.05.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türk Eczacıları Birliği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.