Türk Mutfağı

Türk Mutfağı

Son dakika Türk mutfağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk mutfağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk mutfağı haber sayfamızda...

Türk Mutfağı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.099 türk mutfağı haberi bulunmuştur.
Kemal Sunal'ı izlerken gördü, kalkıp İstanbul'a geldi! 'Dikkatimizi ilk çeken kırmızı bardak'
Kemal Sunal'ı izlerken gördü, kalkıp İstanbul'a geldi! 'Dikkatimizi ilk çeken kırmızı bardak' 9 ay önce Türkiye'ye üniversite eğitimi için gelen Kazakistanlı Danay Kara, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda akıcı Türkçesiyle dikkat çekiyor. Gelmeden önce Yeşilçam ve Kemal Sunal filmleri izlediğini söyleyen Danay'a iki ülke arasındaki benzerlikleri ve Türkiye'deki yaşamını sorduk.
28.03.2024 Yaşam
Geleneksel sofra
Geleneksel sofra İstanbul’un tarihi lokasyonu Üsküdar’da yer alan Address Hotel Istanbul’da iftar sofralarına özel dört farklı set menü seçeneği sunuluyor.
23.03.2024 Pazar
Taş fırında ağır ateşte
Taş fırında ağır ateşte Çömlek Kuru Fasulye, Ramazan ayı boyunca misafirlerine Çamlıca Kulesi ve Adalar manzarası eşliğinde, geleneksel Türk Mutfağı tatlarını sunuyor.
23.03.2024 Pazar
İzmirli gençlerden iyilik hareketi
İzmirli gençlerden iyilik hareketi İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ‘‘İyilik Gönüllüleri’’ projesiyle İzmir’de iyilik hareketi başladı.
16.03.2024 Ege
Yemeklerin lezzetini ikiye katlıyor! 'Hangi yağı kullansam' derdi ortadan kalkıyor
Yemeklerin lezzetini ikiye katlıyor! 'Hangi yağı kullansam' derdi ortadan kalkıyor Türk mutfağı birbirinden lezzetli yemekleriyle ünlü. Ve bu yemeklerde kullanılan yağlar ise onların lezzetine lezzet katıyor. Ancak yemek türüne göre kullanılan yağ çeşidi ise hayati önem taşıyor. Hangi yemekte hangi yağ kullanılmalı? İşte cevabı...
15.03.2024 Yemek
Lüks iftar asgari ücreti geçti!
Lüks iftar asgari ücreti geçti! Ramazan ayına günler kala İstanbul’un popüler mekânlarında menü fiyatları belli oldu. Lüks restoranlarda iftar açmanın bedeli kişi başı bin ile 4 bin 500 lira arasında değişirken, dört kişilik bir aile asgari ücreti gözden çıkaracak.
7.03.2024 Cadde
51 aile mirası reçeteyle Türk mutfağının haritası
51 aile mirası reçeteyle Türk mutfağının haritası Anadolu’nun lezzet haritası okurla buluştu! Göçmen Artisan Bakery’nin desteğiyle Selin Atasoy ve Sahrap Soysal tarafından hazırlanan “Lezzet Göçünün İzinde... Aile Mirası Reçeteler” kitabının tanıtımı büyük ilgiyle karşılandı.
4.03.2024 Kültür Sanat
Lezzet haritasına yeni bir soluk
Lezzet haritasına yeni bir soluk Türk mutfağının karakteristik lezzetlerinin yer aldığı menüsüyle Kitchen Local, geleneksel tariflerle hazırlanan yemekleri modern bir sunumla servis ediyor.
27.01.2024 Pazar
Masterchef All Star'da şampiyon belli oldu! Canlı yayında fenalaştı
Masterchef All Star'da şampiyon belli oldu! Canlı yayında fenalaştı Masterchef All Star'da şampiyon belli oldu. Tahsin ve Esra'nın yarıştığı Masterchef All Star finali canlı yayınlandı. Tahsin canlı yayın sırasında fenalaştı. Öte yandan şampiyonun kazanacağı ödül de açıklandı.
8.01.2024 Cadde
Alperen Şengün'den EuroLeague sorusuna kesin yanıt! Hedefini açıkladı
Alperen Şengün'den EuroLeague sorusuna kesin yanıt! Hedefini açıkladı Bu sezon NBA ekiplerinden Houston Rockets'ta gösterdiği performansla herkesi kendine hayran bırakan Milli yıldız Alperen Şengün, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
27.12.2023 NBA
Genç şefler ilham verecek
Genç şefler ilham verecek Metro Türkiye ana sponsorluğunda Dude Table tarafından organize edilen ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın kazananları belli oldu.
27.12.2023 Ekonomi
Emine Erdoğan, Macaristan Parlamento Binası’nı ziyaret etti
Emine Erdoğan, Macaristan Parlamento Binası’nı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak'ın eşi Istvan Atilla Veres ile Budapeşte'nin en önemli simge binalarından biri olan ve gözde turistik mekanları arasında yer alan Macaristan Parlamento Binası'nı ziyaret etti.
18.12.2023 Gündem
‘Filistin’de hak ve hakikati savunacağız’
‘Filistin’de hak ve hakikati savunacağız’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Osmanlı döneminde üç dinin mensuplarının barış içerisinde yaşadığı Filistin topraklarında bugün yaşanan mezalime karşı hakkı ve hakikati savunmayı sürdüreceklerini belirterek “Gazze’de uygulanan soykırımı, ne aklımız ne vicdanımız kabul edebilir” dedi.
13.12.2023 Gündem
Kayserili ustadan yağlama tarifi! İç harcına bir tutam eklemek lezzet katıyor
Kayserili ustadan yağlama tarifi! İç harcına bir tutam eklemek lezzet katıyor Türk mutfağının zengin lezzetleri arasında önemli bir yere sahip olan yağlama, özellikle Kayseri mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak Kayseri yağlaması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Kayserili usta bu tarifin püf noktalarını verdi.
6.12.2023 Yemek
ŞEKERPARE TARİFİ VE MALZEMELERİ: Pastane usulü Şekerpare nasıl yapılır? Damakları şenlendiren bol şerbetli Şekerpare tarifi...
ŞEKERPARE TARİFİ VE MALZEMELERİ: Pastane usulü Şekerpare nasıl yapılır? Damakları şenlendiren bol şerbetli Şekerpare tarifi... Türk Mutfağı'nın en sevilen tatlıları arasında yer alan Şekerpare şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. Evde kolaylıkla yapılabilecek bir lezzet olan Şekerpare'nin hamuru ve şerbeti iyi çekmesi damak zevki açısından büyük önem taşır. İşte Pastane usulü Şekerpare tarifi...
27.11.2023 Bilgi Rehberi
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi Ezogelin çorbası, bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, soğan, biber salçası ve baharatların muazzam bir uyumu ile hazırlanan nefis bir çorba çeşididir. İlk bakışta basit gibi görünse de, lezzetin sırrı malzemelerin özenle seçilip, pişirilmesinde yatmaktadır. İşte en lezzetli lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi…
14.11.2023 Yemek
Tencere yemekleri Michelin Rehberi’nde!
Tencere yemekleri Michelin Rehberi’nde! Dünya genelinde lüks restoranların yer aldığı Michelin Rehberi’ne bu yıl Türkiye’den ev ve tencere yemekleri yapan lokantalar da listeye girdi.
13.11.2023 Cadde
Usta aşçılardan püf noktalarıyla karnıyarık tarifi! Asla yağ çekmiyor
Usta aşçılardan püf noktalarıyla karnıyarık tarifi! Asla yağ çekmiyor Karnıyarık, patlıcan, soğan, biber, domates ve kıyma gibi malzemelerle hazırlanan geleneksel bir Türk yemeğidir. Karnıyarık yaparken mükemmel sonuçlar elde etmek için püf noktalara dikkat etmek önemlidir. İşte usta aşçılardan karnıyarık yapımına dair sırlar... Bu yöntemle asla yağ çekmiyor
6.11.2023 Yemek
Türkiye’nin 100 yıllık sofra haritası
Türkiye’nin 100 yıllık sofra haritası Son yıllarda beslenme kültürümüzde önemli değişiklikler yaşanıyor. Geleneksel lezzetlerin yanı sıra modern yaşam tarzının etkileri, Türkiye’nin sofra haritasını dönüştürüyor.
28.10.2023 Yemek
Cumhuriyet’ten günümüze: Alaturka ve Alafranga mutfak kültürü yan yana
Cumhuriyet’ten günümüze: Alaturka ve Alafranga mutfak kültürü yan yana Cumhuriyet’in kuruluşuyla birlikte Türk mutfağının geçirdiği değişimi Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı’yla konuştuk.
28.10.2023 Yemek
Yufka ustalarının gizli teknikleri! Bir kaşık ekleyince daha kolay açılıyor
Yufka ustalarının gizli teknikleri! Bir kaşık ekleyince daha kolay açılıyor Yufka, Türk mutfağının vazgeçilmez bir öğesidir ve börekler, dürümler, gözlemeler ve diğer geleneksel yemeklerin yapımında sıkça kullanılır. Yufka açmak, pratiğe dayalı bir beceridir ve zamanla iyileşir. Yufka açarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Yufka ustalarının gizli teknikleri…
17.10.2023 Yemek
Kış hazırlığı yapanlara tarhana çorbasının püf noktası! Asla topaklanmıyor
Kış hazırlığı yapanlara tarhana çorbasının püf noktası! Asla topaklanmıyor Kış mevsimi yaklaşırken, soğuk günlerde sizi ısıtacak ve besleyecek sağlıklı yiyeceklere ihtiyaç duyarsınız. İşte tam da bu noktada, geleneksel bir Türk mutfağı lezzeti olan tarhana çorbası devreye giriyor. Ancak tarhana çorbası yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, çorbanın topaklanmasıdır. Bu yazıda, tarhana çorbası yaparken topaklanmayı önlemek için bazı püf noktalarını paylaşacağım.
2.10.2023 Yemek
Bakan Ersoy'dan 'Kültür Yolu Festivali' açıklaması: Tarihe not düşeceğiz
Bakan Ersoy'dan 'Kültür Yolu Festivali' açıklaması: Tarihe not düşeceğiz Türkiye Kültür Yolu adıyla düzenlenen 11 festivalle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu.
16.09.2023 Haberler
Bakan Ersoy'dan 'Kültür Yolu Festivali' açıklaması: Tarihe not düşeceğiz
Bakan Ersoy'dan 'Kültür Yolu Festivali' açıklaması: Tarihe not düşeceğiz Türkiye Kültür Yolu adıyla düzenlenen 11 festivalle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu.
16.09.2023 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: Turizmi çeşitlendirmeye devam ediyoruz
Bakan Ersoy: Turizmi çeşitlendirmeye devam ediyoruz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye Kültür Yolu adıyla düzenlediğimiz 11 festivalimiz tamamlandığında, kültür-sanat etkinlikleri noktasında Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yakışan yeni bir katılımcı rekorunu inşallah tarihe not düşeceğiz" dedi.
16.09.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türk Mutfağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.