Ekonomi Türk sanayisi gücünü kanıtladı

Türk sanayisi gücünü kanıtladı

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Türk sanayisi gücünü kanıtladı

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin de olduğu ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.7 artarken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 1.1 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustosa ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Haberin Devamı

Türk sanayisi gücünü kanıtladı

Yüksek teknoloji artışı

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, ağustosta arındırılmamış sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8 azalacağını öngörmüştü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Veriler, döviz kurundaki belirsizliğin ve dışsal şokların en yoğun biçimde yaşandığı dönemde gelmesine rağmen, Türk sanayisinin gücünü ve direncini bir kez daha kanıtlamıştır. Artık sanayimiz için zorlu dönem geride kalmaya başlamıştır” dedi.

Ağustosta sanayi üretim endeksinin piyasa beklentilerine kıyasla olumlu gerçekleştiğine işaret eden Varank, ağustosla birlikte 8 ayda sanayi üretimindeki artışın yüzde 6.6 olduğunu aktardı. Varank en dikkat çekici gelişmenin yüksek teknolojili ürünlerin üretimindeki yıllık yüzde 26.8’lik ve aylık yüzde 9’luk artış olduğuna dikkati çekti.