Siyaset 'Türkiye aleyhine beyana zorluyorlar'

'Türkiye aleyhine beyana zorluyorlar'

20.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “ABD’de Rıza Sarraf üzerinden yürütülen soruşturma ve açılan dava siyasi bir davadır, hukuksal hiçbir altyapısı ve dayanağı yoktur” dedi.

Türkiye aleyhine beyana zorluyorlar

Bozdağ, Ak Parti Adıyaman Merkez İlçe Kongresi’ndeki konuşmasında, son dönemlerde ABD’de Türkiye’ye karşı bazı olayların yaşandığına işaret etti. Bu gelişmelerin ikili ilişkilere verdiği zararlara değinen Bozdağ, şöyle devam etti: “Son günlerde ABD’de devam eden bir davada bizim ana gündemlerimizden biri haline ağırlıklı şekilde gelmeye başladı. O da nedir? O da şu Rıza Sarraf üzerinden yürütülen soruşturma ve açılan dava. Buradan çok net bir şekilde söylüyorum; bu dava siyasi bir davadır, hukuksal hiçbir altyapısı ve dayanağı yoktur. FETÖ terör örgütünün 17-25 Aralık sürecinde Türkiye’de yapmak isteyip de başaramadığı, başarısız hukuk darbesi girişiminin ABD üzerinden Türkiye’ye karşı yürütülmesinden başka bir şey değildir.”
Bozdağ, ABD’li yetkililere şu soruları yöneltti: “Dosyada kullandığınız sözde deliller, nerede, ne zaman nasıl ve kimden elde ettiniz? Türkiye’den adli yardımlaşma talep edip de Türkiye’den aldığın belgeler mi, yoksa başka yerlerden elde ettiğiniz kağıt parçaları, dijital veriler, oluşturulmuş deliller mi? Dosyadaki sözde bu delillerin aslı mı var, yoksa sahte deliller mi?”

‘Tehdit ediyorlar’

Bozdağ, “Amerikan yargısı, tutuklandığı günden beri Rıza Sarraf ve diğerlerini tehdit ederek ‘Eğer dediklerimizi kabul edip altına imza atarsan hemen hürriyet, atmazsan 35 yıl, 140 yıl, 150 yıl, şu kadar yıl hapis cezası alırsın’ diye tehdit ediyorlar. Böyle bir yargı olur mu? Zorluyorlar, ‘Türkiye’nin aleyhine, şu şu beyanlarda bulun, biz sana seninle ilgili şu kıyakları çekelim’ diyorlar. Sonra da kalkıp o beyanları aldıktan sonra Türkiye’ye karşı daha başka operasyonların içine girecekler.”