Ekonomi Türkiye’de atağa kalktı

Türkiye’de atağa kalktı

18.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İngiltere merkezli teknoloji şirketi Dyson, son teknolojiye sahip üç yeni ürününü Türkiye pazarına sundu. 1995 yılından beri pazarda var olan şirket, 2018 sonu itibariyle kendi Dyson Türkiye ofisini kurarak ülkedeki operasyonlarını genişletti.

Türkiye’de atağa kalktı

Yeni ürünlerin tanıtımı, Dyson Floor Care ve Robotik Başkan Yardımcısı John Churchill tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

Churchill, “Türkiye’deki operasyonlarımızı genişletmek ve geleceğin teknolojisini Türk tüketicilerle buluşturmak bizim için çok heyecan verici. Türkiye, potansiyeli çok yüksek ve Dyson için oldukça önemli bir pazar” dedi.

Yerden havaya

1991 yılındaki kuruluşundan itibaren Dyson, geleceğin sorunlarını tespit etme ve bu sorunlara yönelik çözümler geliştirme konusuna odaklanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Dyson mühendisleri, evleri ve iç mekanlardaki havayı daha temiz tutmaya yarayan akıllı ev teknolojileri ile aşırı ısının verdiği zarardan koruyarak stil sahibi saçlara sahip olmaya imkan veren kişisel bakım teknolojileri geliştiriyorlar; hava, toz, alerjen, bakteri ve havadan gelen mikroplar gibi sağlığı etkileyen unsurlar üzerinde çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Elektrikli oto üretecek

Dyson, mühendislik ve test faaliyetlerini Malezya, Singapur, Filipin ve Birleşik Krallık’ta yürütüyor. Dyson’ın, üretim ve operasyonlarını da gerçekleştirdiği Güney Doğu Asya’da artan bir oranla birlikte global olarak 5000’den fazla mühendis ve bilim adamının da dahil olduğu 12.000’i aşkın çalışanı bulunuyor.

Şirket, katı hal pil hücreleri, yüksek hızlı elektrik motorları, görüntü sistemleri, makine öğrenme teknolojileri ve yapay zeka ile yeni teknolojiler üzerinde çalıştığını da duyurdu.

Dyson’ın İngiltere Malmesbury’de bulunan 67 dönümlük kampüsü, Eylül 2017’de açılan Dyson Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü’ne ev sahipliği yapıyor. Dyson, İngiltere’deki mühendis azlığının üstesinden gelmek için yüksek öğrenime 31 milyon pound’luk bir yatırım yapmıştı.

Dyson, akülü elektrikli araç üretimi üzerinde çalışıyor. 2021’de piyasaya sürülmesi planlanan bu aracın geliştirilmesine şirket 2 milyar pound’luk bir yatırım yapacağını açıkladı.