Diğer Türkiye eşsiz!

Türkiye eşsiz!

12.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya Kiteboard Şampiyonası'nı düzenleyen Selim Kemahlı, ülkede extreme sporlar için çok önemli kaynaklar olduğunu söyledi.

Türkiye eşsiz

ERKAN AYRAÇ

Haberin Devamı

Organizasyon için Akyaka’nın verimli bir yer olduğunun altını çizen Kemahlı, “Türkiye’de her şey var. Dağı var, denizi var, mağarası var... Bunlar daha iyi kullanılırsa spor turizmi ülkede çok farklı bir yere gelebilir” dedi.

2018 Dünya Kiteboard Şampiyonası’nın Türkiye ayağı Akyaka’da düzenlendi. Büyük ilgi gören organizasyonu Türkiye’ye getiren Race Marketing Management Kurucusu Selim Kemahlı, Türkiye’deki kaynakların çok verimli olduğunu ve daha birçok şampiyonanın düzenlenebileceğinin altını çizdi.

Ekstrem sporların her zaman artarak devam edeceğini vurgulayan Kemahlı, “İnsanlarda adrenalin tutkusu olduğu sürece bu branş artarak sürecek. Birisi iki takla atarken, diğeri üç takla atacak ya da daha fazla havada duracak. Artık spor tutkunları her yere gidip antrenman yapmak istiyor. Türkiye’nin kaynakları bu yönden çok zengin. Kiteboard için Akyaka çok önemli bir parkur. Çok uzun zaman rüzgâr alıyor. Bunun dışında dağlar, denizler, kanyonlar, mağaralar var. Bunlar kullanılabilirse ülkenin turizm gelirleri artacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Kiteboard Şampiyonası ile dünyada birçok spor tutkununa ulaştıklarını belirten Kemahlı şöyle devam etti: “Yapılan canlı yayınlarla küçük bir bütçeyle Türkiye’yi dünyaya tanıtmış oluyoruz. Akyaka’da şampiyonadan önce gelip idman yapan birçok yabancı kiteboord sporcusu var. Bundan sonra da Turizm Bakanlığı ve YDA Dalaman Havalimanı’nın desteğiyle organizasyonları çoğaltmak istiyoruz.”

Kiteboard’un Türkiye’de de birçok sporcusu olduğunu sözlerine ekleyen Kemahlı, “Akyaka Kitebeach’te birçok kulüp bunun eğitimini veriyor. Bence gelecek yıllarda bu branşta Türk sporcularda derece alacak. Biz Türkiye ayağı dışında bu yıl Fas ve Brezilya’ya gideceğiz ve şampiyonayı tamamlayacağız. İnşallah gelecek yıl da aynı organizasyonu yaparız ve hem extrem sporların gelişimine katkı sağlarız, hem de kentteki turizmciler için yeni gelir kaynakları yaratırız” diye konuştu.

Türkiye eşsiz

Akyaka’da Brezilya fırtınası

2018 Dünya Kiteboard Şampiyonası büyük bir heyecana sahne olurken Türkiye ayağını erkeklerde Brezilyalı Carlos Mario, kadınlarda ise aynı ülkeden Mikaili Sol kazandı.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Muğla Valiliği’nin himayesinde, Türkiye Yelken Federasyonu ve YDA Dalaman Havalimanı’nın da katkılarıyla Akçapınar sahilinde düzenlenen organizasyonda 15 ülkeden 35 sporcu yarıştı.
Erkeklerde son üç yılın şampiyonu Mario unvanını korurken, Dominik Cumhuriyeti’nden Corniel 2., İsviçre’den Chabloz 3. oldu. Kadınlarda ise 14 yaşındaki Sol zirveye çıkarak sürprize imza atarken onu Çekya’dan Novotna ve İtalya’dan Bangioli takip etti.
Sporculara ödüllerini Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Ula İlçe Jandarma Komutanı Mesut Yılmaz, Dalaman Havalimanı Yöneticisi Hamdi Güvenç ve Kiteboard İşletme Müdürü Onur Yılmaz verdi.
‘Çok mutluyum’
Erkeklerde Türkiye ayağının da favorisi olan Brezilyalı Carlos Mario kendisinden beklenen performansı bir kez daha ortaya koydu ve zirveye çıktı. Ödül töreninin ardından açıklamalarda bulunan Mario, “Türkiye’de zirveye çıktığım için çok mutluyum. Gerçekten mükemmel bir organizasyondu. Umarım bu başarılı sonuçlar gelecek dönemlerde de devam eder” dedi. Kadınlarda birinci olan Brezilyalı Mikaili Sol da genç yaşta elde ettiği birincilikten dolayı mutlu olduğunu, bundan sonra daha çok çalışarak önemli başarılara imza atmak istediğini kaydetti.