Siyaset 'Türkiye gerçek gündemine dönmeli'

'Türkiye gerçek gündemine dönmeli'

24.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Dünya Türkiye’yle gurur duyuyor. Birlikte demokrasi destanı yazdık. Türkiye süratle gerçek gündemine dönmeli. Birlikte Türkiye’yi büyüteceğiz” dedi

Türkiye gerçek gündemine dönmeli

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından CHP Genel Merkezi önünde toplanan vatandaşlara parti otobüsü üzerinden seslendi. Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

DÜNYA GURUR DUYUYOR: Tüm dünya Türkiye ile gurur duyuyor. Demokrasiye inanan bütün dünya Türkiye ile gurur duyuyor.

ENGELLERİ AŞTIK: Her şey Adalet Yürüyüşü ile başladı. Adalet istedik adalet, hak istedik hak. Engellemek istediler, bütün engelleri hep birlikte aştık. Ve bizler hep birlikte bir demokrasi destanı yazdık.

ÜLKÜCÜLERE, HDP’LİLERE TEŞEKKÜR: Cumhuriyeti şimdi demokrasi ile taçlandırıyoruz ve bunu büyüteceğiz, demokrasi kararlılığımızı bütün dünyaya bildireceğiz. Bu demokrasi destanının yazılmasında, CHP’nin bütün örgütlerine şükranlarımı sunuyorum. Bize destek veren AK Partili, ülkücü, MHP’li, HDP’li, Saadetli kardeşlerime teşekkür ediyorum.

HUKUKTAN YANAYIZ: Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. Artık egemen olarak herkesi etkileyeceğini düşünenler, halkın iradesine saygı duymak zorundadır. Biz adaletten haktan hukuktan yanayız. Bu saatten sonra Türkiye süratle gerçek gündemine dönmeli. Birlikte Türkiye’yi büyüteceğiz.

Haberin Devamı

Türkiye gerçek gündemine dönmeli

KİMSE ÜZÜLMESİN: Hiç kimsenin üzülmesini istemem. Ekrem Bey’in rakipleri kazanamamış olabilirler ama hiç kimse unutmasın kazanan demokrasidir, kazanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir, kazanan Mustafa Kemal ve onun arkadaşlarıdır, demokrasiyi getirmek isteyenlerdir.

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ: Ekrem Başkan mazbatasını alacak, hakkı ikinci kez teslim edilecek. Tabii her belediye başkanına da nasip olmaz. İkişer ay arayla iki kez arka arkaya İstanbul’a seçilmek de her kula nasip olmaz. Artık önünde engel yok. Artık biz birer demokrasi mücadelesi veren bu ülkenin saygın insanlarıyız. Herkesi kucaklayacağız. CHP bundan sonra artık 82 milyonun partisidir.

‘Her şey çok güzel oldu’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, genel merkezde gazetecilerin soruları üzerine “Sadece bir cümle kuracağım; ‘Her şey çok güzel olacak.’ Göreceksiniz, her şey gerçekten çok güzel olacak” dedi. Kılıçdaroğlu sonuçların açıklanmasının ardından ise Twitter’dan “Her şey çok güzel oldu” yazdı.