Siyaset Türkiye iki kutuplu siyasete mahkûm değil

Türkiye iki kutuplu siyasete mahkûm değil

15.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Türkiye iki kutuplu siyasete mahkûm değil

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, bazı seçim çevrelerinde CHP’den istifa eden isimleri aday göstermeleriyle ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi. Uysal, hem CHP’den katılımları hem de yerel seçim hedeflerini Milliyet’e anlattı.

Haberin Devamı

Uysal, “Bizim Demokrat Parti olarak temel stratejimiz ve söylemimiz olarak şunu dile getiriyoruz. Türkiye’yi iki kutuplu siyasete mahkûm etmek isteyenlere karşı ‘mahkûm değilsin Türkiyem DP var’ diyoruz. Biz seçimlere, hiçbir ittifaka dahil olmadan giriyoruz ve bu seçimlerde makul çoğunluğun sesi olmak istiyoruz” dedi.

Uysal, CHP’den DP’ye katılımları değerlendirirken, “Daha önce DP’den seçimi kazanmış arkadaşlarımızın bazıları CHP’ye katılma kararı almıştı. Bunlar unutulmamalı. Şimdi ise CHP’den partimize katılan, ortak görüşü benimsediğimiz arkadaşlarımız var. Biz, Türkiye’nin kapalı kapılar ardında yapılan ittifaklarla, iktidar iktidar hesaplarına kurban edildiğini görüyoruz ve buna karşı da tüm insanlarımızla yürümeyi temel anlayışımız olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tepki gösterdi

Uysal, özellikle CHP’li isimlerin aday gösterilmesinin, muhalefetin oylarının bölünmesine yol açacağı eleştirilerine ise şu yanıtı verdi:

“Türkiye’deki iki kutuplu siyasetten sadece AK Parti değil, CHP de önemli ölçüde nemalandı. Biz herhangi bir siyasi partinin ne kazandıranı ne de kaybettireniyiz.”