Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Ataşehir çıkışı: Daha çok şeyler gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Ataşehir çıkışı: Daha çok şeyler gelecek

15.12.2017 - 15:56 | Son Güncellenme:

"Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu" olma özelliği taşıyan Üsküdar-Ümraniye metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete alınıyor. Törende konuşan Erdoğan, "İstanbul'daki metro hatlarının uzunluğunu 160 kilometreye çıkarmış bulunuyoruz.Devam eden projelerle 2019 yılında 355 kilometreye, yeni projelerle de 1000 kilometrenin üzerine çıkacak. Açılar metro Türkiye'de bir ilki olacak" dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezi'nin görevden alınması üzerinden sert dille eleştiren Erdoğan, "Bu ara bir şeyi iyi ezberlemiş. Man adası,  Man adası, herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor, kalkıyor Man  adası. İyi yatıp kalktı, iyi ezberledi. Sürekli bunu zikretti. Ataşehir'i de zaten arkadaşlarımız sağolsun en güzel şekli ile ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var yapısında bu var" ifadesini kullandı...

Cumhurbaşkanı Erdoğandan flaş Ataşehir çıkışı: Daha çok şeyler gelecek

İstanbul'da toplu ulaşımda önemli bir hat olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun birinci etabı olan Üsküdar-Ümraniye metrosunun açılış töreni gerçekleştirildi. "Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu" olma özelliğini taşıyan metronun açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Törene Başbakan Yıldırım da katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılacak metro hattı ile birlikte İstanbul'daki metro hattının uzunluğunnu 160 kilımetreye ulaşacağını dile getirdi. Erdoğan, konuşmasında ABD, NATO ve Avrupa Parlamentousu ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert dille eleştirdi.

Haberin Devamı

İstanbul'a yapılan yatırımlara vurgu yapan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: Buradan İstanbul'un tüm ilçelerindeki kardeşlerime sevgilerimi yolluyorum. Açılışını yaptığımız Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nın şehrimize, tüm İstanbul halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bu hattın 9 duraktan ve 10.5 kilometreden oluşan ilk bölümü olan Üsküdar-Ümraniye'yi en kısa sürede Çekmeköy-Sancaktepe'ye kadar olan kısmı da izleyecek. Bir diğer özelliği de ilk sürücüsüz metro olmasıdır. Trenlerin tüm hareketleri kumanda merkezi tarafından izlenecek. Üsküdar'dan binen bir kardeşim inşallah 17 dakikada Yamanevler Durağı'na ulaşacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan flaş Ataşehir çıkışı: Daha çok şeyler gelecek

METRO HATTININ UZUNLUĞU 160 KİLOMETREYE ULAŞIYOR

Sancaktepe'ye kadar olan bölüm hizmete girdiğinde de bu yolculuk 27 dakika sürecek. Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzatmayı da planlıyoruz. İstanbul'daki metro hatlarının uzunluğunu 160 kilometreye çıkarmış bulunuyoruz.Devam eden projelerle 2019 yılında 355 kilometreye, yeni projelerle de 1000 kilometrenin üzerine çıkacak.

Haberin Devamı

Diğer ulaşım hatlarıyla entegre şeklinde planlanan metro projelerimizle İstanbul'u araç trafiğinden tamamen bağımsız bir toplu taşıma haline getirmeye çalışıyoruz. Özellikle bu metro hattının şehrimize kazandırılmasında katkısı bulanan herkese teşekkür ederim.İstanbul'un 1994 yılında belediye başkanı seçildiğimiz hali ile bugün ki halini karşılaştıran herkes aradaki bariz farkı görecektir. Asya'yı Avrupa'ya bağladık. Denizin altından tüneller ve oradan Haliç'e bağlantıyı kurduk, Haliç'in suyu da tertemiz oldu. Biz, bütün o Haliç'in çamurunu Alibeyköy'deki taş ocaklarına taşıdık. Orayı da temizledik. Adeta Ferhat ile Şirin gibi Şirin nerede? İşte millet. Biz de Ferhat olup dağları deldik. Tünellerin, metroların, metrobüslerin, neredeyse hiçbirinin olmadığı şehir düşünün.Her köşesinden çirkinlik abidesi yıkıntıların çıktığı şehir düşünün. Geçmişine sahip çıkılmayan bir şehir düşünün. Kadınlara, gençlere, sporculara, sanatçılara yönelik hiçbir faaliyeti olmayan bir şehir düşünün. İstanbul böyle bir yerdi Biz buradan bu hale getirdik. Eksiklerimiz var, bazı yanlışlar da yapıldı. Yapılan hizmetler yanında bunları konuşmak olmaz. Hepsinin farkındayız ve telafi edeceğiz. İstanbul'u aşkla seviyoruz.

Haberin Devamı

Necip Fazıl ne diyor; Ruhumu eritip kalıpta dondurmuşlar, onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar, içimde tüten bir şey hava renk eda iklim o benim zaman mekan aşıp geçmiş sevgilim. Çiçeği altın yıldız, suyu telli pulludur. Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur. Deniz ve toprak onda ermiş misale ve kavuşmuş rüyalar onda misale. İstanbul benim canım, vatanım da vatanım. İstanbul İstanbul...Ülke olarak bu süreçte maruz kaldığımız saldırılar karşısında dimdik durarak, bölgemizin de geleceğin de yeni bir ufuk açtığımıza inanıyorum. Meydanı bugün Amerika'ya taşınmış olan sahte dosyalarla ülke ele geçirmeye çalışanlara bırakmadık. Çukurlar kazarak vatanımızı bölmeye çalışanlara bırakmadık. Hiçbirinde başarılı olmayınca darbeyle, istikbalimize ve istiklalimize kast edenlere bırakmadık. Silahla kumpasla başaramadıklarını ekonomi ile gerçekleştirmeye çalışanlara bu meydanı bırakmıyoruz. Bu açılış dahi, ülkemizi ekonomi silahı ile köşeye sıkıştırmak isteyenlere verilmiş en güzel cevaptır.Eksiklerimiz yok mu, tabii ki var. Hatta bazı yanlışlar yapılmadı mı, elbette yapıldı. Fakat İstanbul'a yapılan hizmetler yanında bunları konuşmak bile abesle iştigaldir. Biz hepsinin farkındayız, inşallah hepsini de telafi edeceğiz, çünkü biz İstanbul'u aşkla seviyoruz.

Haberin Devamı

Sadece şu anda ilk etabını açtığımız metro hattının yatırım bedeli 800 milyon euro! Yıllık ihracatımız 155 milyar doları buldu. Bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11.1 büyüme ile dünyada bir numara olduk. İlk üç çeyreğin ortalaması 7.4. Türkiye'nin ekonomik gidişatını olumsuz göstermeye çalışanlar var. Bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içip de bu ülkenin düşmanlarına, onların değirmenlerine su taşıyanlara milletimiz sandıkta, 2019 Martında ve 2019 Kasımında gereken cevabı verecektir

FLAŞ ATAŞEHİR ÇIKIŞI

Ana muhalefet partisini, ana hıyanet partisi haline getirenlere de CHP'nin kendi seçmenlerinin de en kısa sürede gereken cevabı vermesini bekliyorum. Yalnız bu ara bir şeyi iyi ezberlemiş. Man adası, Man adası, herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor, kalkıyor Man adası. İyi yatıp kalktı, iyi ezberledi. Sürekli bunu zikretti. Ataşehir'i de zaten arkadaşlarımız sağolsun en güzel şekli ile ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var yapısında bu var.

Haberin Devamı

AVRUPA PARLAMENTOSU'NA REST

Avrupa Parlamentosu güya bizi cezalandırmak için mali yardımlarda 100 milyon avroluk kesintiye gitmiş. Ya senin bu kesintinden ne olur.

'TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Türkiye'nin sadece geçtiğimiz şu 4-5 yılda yaşadıkları dahi herkes için başlı başına bir ibret vesikasıdır, öyle mi? Ülke olarak bu süreçte maruz kaldığımız saldırılar karşısında dimdik durarak, tehditlere, şantajlara boyun eğmeyerek kendimizle birlikte bölgemizin de geleceğinde yeni bir ufuk açtığımıza inanıyorum.

Meydanı, sokakları kaosa sürüklemek isteyenlere bırakmadık. Bugün Amerika'ya taşınmış olan sahte dosyalarla ülke yönetimini ele geçirmeye çalışanlara bırakmadık. Meydanı, çukurlar kazarak vatanımızı bölmeye çalışanlara bırakmadık. Güney sınırlarımızın ötesindeki oyunu topraklarımıza taşımaya kalkanlara bırakmadık. Hiçbirinde başarılı olmayınca, darbeyle istiklalimize ve istikbalimize kastedenlere de bu meydanı bırakmadık. Şimdi silahla, kumpasla başaramadıklarını ekonomiyle gerçekleştirmeye çalışanlara da bu meydanı bırakmıyoruz.

NATO VE ABD'NİN İKİ YÜZLÜLÜKLERİ UNUTULMAYACAK

Türkiye; NATO'da, Amerika'da karşı karşıya kaldığı ikiyüzlülükleri asla unutmayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusunu ve şahsımı tatbikatlarında düşman olarak gösterecek kadar zıvanadan çıkanların yaptıkları elbette yanlarına kar kalmayacaktır.

KUDÜS KARARI

Mekke ve Medine'ye bir alternatif olmadığı gibi Kudüs'ün de bir alternatifi yoktur. Dolayısıyla bu şehirden vazgeçmek gibi bir şey de bizim lügatımızda bulunmuyor. İşte bunun için Kudüs onurumuz, izzetimiz ve kırmızı çizgimizdir. Kudüs artık her Müslüman kul, her Müslüman memleket için başarıyla verilmesi gereken bir imtihandır.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan flaş Ataşehir çıkışı: Daha çok şeyler gelecek

ENERJİDEN TASARRUF SAĞLAYACAK

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun uzunluğu 20 kilometre ve 16 istasyonu bulunuyor. Metronun, uzunlukları 128 metreden oluşan 126 vagonunun yolcu kapasitesi bin 622. Saatte tek yönden 65 bin, günde ise ortalama 700 bin yolcu taşınması hedefleniyor.Emisyonunda yıllık 77 bin 246 ton azalma sağlayacak hattaki trenlerin fren gücünden yararlanarak enerji geri dönüşümü elde edilecek. Fren mesafesi kısalacak enerjiden tasarruf sağlanacak.

İLK ETAPTA 9 İSTASYON

Metronun birinci etabı olan Üsküdar-Ümraniye bölümü yani sürücüsüz kısmın uzunluğunu ise 10,5 kilometre. Bu bölüm; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı ve Yamanevler olmak üzere 9 istasyondan oluşuyor.

MARMARAY VE METROBÜSE ENTEGRE

Ayrıca hat, Üsküdar'dan Marmaray, Marmaray'dan Yenikapı-Hacıosman ve diğer metrolara entegre ediliyor. Bu hattı kullananlar, Üsküdar'da Marmaray, Altunizade ise metrobüs ile yolculuk yapabilecek.

SANCAKTEPE-ÜSKÜDAR 27 DAKİKA

Metroyla Sancaktepe'den Üsküdar 27, Ümraniye 15, Kartal 62, Yenikapı, 39, Taksim 47, Hacıosman 71, Havalimanı 71 ve Olimpiyat Stadı 81 dakika olacak.

KALAN KISIMLAR 2018 HAZİRAN'DA

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun diğer kısımları ise 2018'in Haziran ayında hizmet vermeye başlayacak.