Siyaset ‘Türkiye’nin tek sorunu Çakıcı olmasa gerek’

‘Türkiye’nin tek sorunu Çakıcı olmasa gerek’

15.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Türkiye’nin tek sorunu Çakıcı olmasa gerek’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Keskin Cezaevi’ndeyken rahatsızlığı nedeniyle Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne nakledilen Alaattin Çakıcı’ya ölümcül rahatsızlık teşhisi koyup 16 farklı hastalık nedeniyle rapor veren doktorların gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün MHP Genel Merkezi’ne gelişinde Kırıkkale’de Çakıcı’ya rapor veren 21 doktorun gözaltına alınmasına ilişkin soruya yanıt verdi. Bahçeli, şunları kaydetti:

“Uzun zamandır hükümlü olarak cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı Keskin Cezaevi’nden önce rahatsızlığı nedeniyle Kırıkkale yüksek ihtisas hastanesine nakledilmiş ardından Sincan Cezaevi’ne getirilmiştir. Bu süre içinde önce Kırıkkale Başsavcısı’na görevden el çektirilmiş bugün ise basından öğrendiğim kadarıyla altısı uzman doktor olmak üzere 21 hekim gözaltına alınmıştır. Ülkemizde çok yönlü sosyal, siyasal ve ekonomik sorunların yoğunlaştığı ve derinleştiği bu süreçte Türkiye’nin ve yönetiminin tek sorunu sayın Çakıcı olmasa gerektir. Çakıcı hakkında daha önce verilen sağlık raporuyla ilgili kuşkular Sağlık Bakanlığı tarafından bugüne kadar incelenerek pekala sonuca ulaştırılabilirdi.”

Haberin Devamı

Bakanlıktan açıklama

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Çakıcı’ya verilen raporla ilgili, “Haberlerde yer alan ‘Bakanlığımızın düzenlenen bir sağlık raporuyla ilgili kuşkuları gidermediği’ yönündeki ifadeler, gelişmelerle ilgili yeterli bilgiye ulaşılamamış olmasından kaynaklandığını düşündürmektedir. Bakanlığımız konuyu hassasiyetle takip etmekte olup sorumluluğunun bilincinde olarak gerekli iş ve işlemleri kuşkuya mahal bırakmayacak şekilde tesis etmiştir” açıklaması yaptı.