Milli Takım Türkiye’nin tutkusu yok

Türkiye’nin tutkusu yok

09.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

A Milli Takımı değerlendiren Rus gazeteci Dmitriy Zelenov, “Türkiye denince akla tutkuyla futbol oynayan bir takım gelirdi. Ben bu maçta Türkiye’nin futbolunda o tutkuyu ve direnci göremedim. Takımın temel problemi ise sahada bir lider oyuncu, bir 10 numaranın yokluğuydu” diye konuştu.

Türkiye’nin tutkusu yok

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Rusya’nın günlük spor gazetesi Sport Express’ten Dmitriy Zelenov, Türkiye A Milli Takımı ile ilgili izlenimlerini Milliyet’e anlattı. Rusya ile Türkiye arasında oynanan UEFA Uluslar Ligi maçını Trabzon Şenol Güneş Stadı’nda takip eden Rus gazeteci, yeni bir oluşum içersinde olan ay-yıldızlılarda dikkatini çeken unsurları aktardı.

Zelenov, “Gördüğüm kadarıyla kadro gençleştirilmeye çalışılıyor. Dinamik bir takım ortaya çıkmaya başlamış. Aslında Rusya da bu maça yeni bir takımla geldi. Dünya Kupası’nda forma giyen bazı oyuncular milli takımı bıraktı, bazıları sakattı. Bence bu maçta Rusların sistemi ve disiplini Türklerin isteğine baskın çıktı ve ortaya bu sonuç çıktı. Dünya Kupası’ndaki başarının yansıması olan özgüven de skorda etkili oldu. Türk taraftarlar müthiş bir destek verdi ama takım organize olamadı” dedi.

Haberin Devamı

İki takım arasında üç ay önce Moskova’da oynanan hazırlık karşılaşmasını hatırlatan Zelenov, “Türkiye o maçta daha iyiydi. Trabzon’daki maçta en beğendiğim isim Hakan Çalhanoğlu oldu. Ancak Türkiye denince akla tutkuyla futbol oynayan bir takım gelirdi. Ben bu maçta Türkiye’nin futbolunda o tutkuyu ve direnci göremedim. Takımın temel problemi ise sahada bir lider oyuncu, bir 10 numaranın yokluğuydu. Açıkçası Türkiye’nin bir Dzyuba’sı yok! Peki 10 numara Okay mı, Mehmet Topal mı? Beni hiç etkilemediler. Türkiye denince bide akla yıldız futbolcular gelirdi, yıldız eksiği de var. Ben Türk olsam, milli takımdan daha fazlasını görmek isterdim” diye konuştu.