Siyaset ‘Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz’

‘Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz’

18.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sandıkta tüm seçmenlerle ittifak yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “AK Partili kardeşlerime de sesleniyorum, geleceksin kardeşim CHP’ye oy vereceksin. Türkiye’yi bu sefaletten el birliği ile kurtaracağız. Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” dedi.

‘Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim kampanyasını, milletvekili de olduğu İzmir’den başlattı. Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, “İzmir’in milletvekili olarak bana bu onuru yaşattığınız için bütün İzmirlilere yürekten teşekkür ediyorum. İzmir, Türkiye’nin göz bebeği olan bir kent demokrasinin, uygarlığın kalesi olan bir kent, 8500 yıllık tarihi bağrında yaşatan bir kent. O nedenle İzmir milletvekili olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum” dedi. CHP liderinin konuşmasından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

HASAN TAHSİN’İN KURŞUNUNDAN SÖZ ET: Birileri kurşundan söz ediyor. Eğer bu ülkede kurşundan söz edilecekse Hasan Tahsin’in kurşunundan söz edeceksin. Kalkınmanın, düşünsel olarak temellerinin atıldığı yer de İzmir’dir. 17 Şubat 1923, İzmir İktisat Kongresi toplandığı zaman, ülke nasıl büyüyecek, ülkenin her tarafına kalkınma nasıl gidecek, bunun hesapları yapılmış, düşünsel alt yapısı oluşturulmaya başlanmıştır.

TAM BİR BECERİKSİZLİK: Türkiye’nin gündeminde kentsel dönüşüm var. İstanbul’a Ankara’ya bakın tam bir beceriksizlik. İnsanları kentin varoşlarına sürdüler. Aynı şeyi İzmir’de Aziz Kocaoğlu hayata geçirdi. “Sizin garantiniz İzmir Büyükşehir Beledisi olacaktır. Kimseye el avuç açmayacaksınız” dedi. Aynı süreci yeni adayımız yürütecek. Bizler aldığımız mirası daha da ileriye taşıyacağız. Şimdi tanzim satış mağazası diyorlar. Onlar 1970’lerde kaldı. Şimdi 2019’da ne yapacaklarını bilmiyorlar. Onlara söyleyeyim; tarımda büyümeyi, kırsal kesimle kent arasındaki ilişkiyi güzel yapmak istiyorsanız geleceksiniz Kocaoğlu’ndan ders alacaksınız. İzmir’de kırsalda kimse ben açım demiyor ama Türkiye’nin coğrafyasına gidin çiftçilerin tamamı perişan. Demek ki lafla gemi yürümüyor.

Haberin Devamı

OYLAR CHP’YE: Bizim bütün belediyelerde asgari ücret 1 Ocak’tan itibaren 2 bin 200 lira. AK Partili, MHP’li belediyelerde çalışan bütün işçi kardeşlerime seslenmek istiyorum. Sen 2 bin 20 lira değil, 2 bin 200 lira almak istiyorsan, bu seçimlerde hiçbir endişeye kapılmadan gideceksin CHP’li belediye başkanlarına oy vereceksin kardeşim. Tanzim satış mağazaları dediler insanları kuyruğa sokuyorlar. İzmir belediyemiz ne yapıyor? 35 bin yoksul haneye belli aralıklarla patatesi ve soğanı götürüp haneye teslim ediyor. Onları kuyruğa sokmuyor.

SANDIKTA İTTİFAK YAPIYORUZ: Bizi zaman zaman eleştiriyorlar ‘Efendim şununla, bununla ittifak yaptınız.’ Sandıkta bütün seçmenlerle ittifak yapıyoruz. AK Partili kardeşlerime de sesleniyorum geleceksin kardeşim CHP’ye oy vereceksin. Türkiye’yi bu sefaletten el birliği ile kurtaracağız. Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız, birlikte Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Sözüm söz; CHP’li belediyelerin olduğu her yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

Haberin Devamı

‘İTHAL BAŞKANLA İZMİR YÖNETİLMEZ’

Baktılar İzmir’den istedikleri gibi bir kişi çıkmıyor ve İzmir’de de söz sahibi olmak istiyorlar. Ne yaptılar? İthal belediye başkan adayı getirdiler. İthal belediye başkanı ile devasa bir İzmir yönetilir mi? Yönetilemez. İzmir’i yönetecek kişinin İzmir’in kültürüne sahip olması lazım, İzmirli olması lazım.

‘Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz’

KOCAOĞLU’NU AYAKTA ALKIŞLATTI

Kılıçdaroğlu, 21 dakikalık konuşmasının büyük bölümünde İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan övgüyle söz etti. Kılıçdaroğlu’nun, “İzmir’e büyük hizmetler yapıldı. O hizmetleri yapan arkadaşımız aramızda. Lütfen hep beraber ve ayağa kalkarak alkışlayalım” sözlerinin ardından bütün salon ayağa kalkarak Kocaoğlu’nu alkışladı. Kılıçdaroğlu daha sonra ise, “397 yıl hapisle yargılandı ama diz çökmedi, boyun eğmedi. Bütün baskılara rağmen hizmet etti. Hayatını İzmir ve İzmirlilere adadı. O nedenle herkesin teşekkür borcu vardır” dedi.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ ŞEHİTLER MEYDANI

Kılıçdaroğlu, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nın açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında, “iki 15 Temmuz” olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

“Bir halkın 15 Temmuz’u, iki sarayın 15 Temmuz’u. Biz halkın 15 Temmuz’una ‘evet’, sarayın 15 Temmuz’una ‘hayır’ diyoruz. Halkın 15 Temmuz’u bir demokrasi şölenidir. Karşılığında bedellerin ödendiği bir demokrasi şölenidir. Birileri de 15 Temmuz’u Allah’ın lütfu sayıp 20 Temmuz sivil darbesini yaptı. OHAL görüşmelerinin başladığı 20 Temmuz’da OHAL’e hayır diyen bir gelenekten, demokrasi geleneğinden, kuvayı milliye geleneğinden geliyoruz. O nedenle 20 Temmuz darbesine hayır dedik. Biz halkın 15 Temmuz’undan yana olacağız. 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler için yardım toplandı. Toplanan paralar ne oldu? Soruyorum, tık yok. Şimdi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda bir kez daha soruyorum. Soracağınız kişilerden birisi de burada kiracı olarak bulunup belediye başkanı adayı olan kişi. Beyefendi Denizli’den kalktı geldi. İzmir kiracı kabul etmez. Bir de sözde ekonomi bakanıymış. Ekonomiyi hangi hale getirdi?”

Haberin Devamı

KÖRFEZ’İ VAPURLA GEÇTİ

‘Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz’

Kılıçdaroğlu, aday tanıtım töreninin ardından İzmir’in CHP’nin yönetimde olduğu bazı ilçelerinin belediye başkanlarıyla bir araya geldi. CHP, 22 mevcut başkandan 16’sını yeniden aday göstermemişti. Kılıçdaroğlu’nun toplantıda, aday gösterilmeyenlerin kırgın olmaması gerektiğini belirterek, yeni adaylar için çalışmalarını istediği kaydedildi. Toplantının ardından Pasaport Vapur İskelesine gelen Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, ilçe belediye başkan adayları ile birlikte kendilerini bekleyen “Prof. Dr. Aziz Sancar” isimli vapura bindi. Kaptan köşkünde Kocaoğlu ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, güvertede körfezi izledi.