Türsab

Türsab

Son dakika TÜRSAB haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan TÜRSAB gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan TÜRSAB haber sayfamızda...

Türsab

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.932 türsab haberi bulunmuştur.
Türkiye’ye İranlı turist akını yolda
Türkiye’ye İranlı turist akını yolda İranlı turistler Nevruz Bayramı tatil dönemini Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor. İlk kafile Van’daki Kapıköy sınır kapısından 17 Mart’ta gelecek. Özellikle Van, İstanbul, Antalya, Trabzon tercih edilirken, ülke genelinde 250 bine yakın İranlı turist bekleniyor.
14.03.2024 Ekonomi
TÜRSAB ‘Turizm Yüzyılı’ projesini başlattı
TÜRSAB ‘Turizm Yüzyılı’ projesini başlattı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda oluşturduğu ‘Turizm Yüzyılı’ projesini tanıttı.
9.03.2024 Ekonomi
Turizm hedefine ocak ayı uçuşu!
Turizm hedefine ocak ayı uçuşu! Yılın ilk turizm verisi, Türkiye’nin 2024 yılı için ‘60 milyon turist, 60 milyar dolar turizm geliri’ hedefini destekliyor. Buna göre, Ocak 2024 turizmde tüm zamanların en iyi ocak ayı verisi olarak kayıtlara geçti.
29.02.2024 Ekonomi
Acente birliğinde yeni model yolda
Acente birliğinde yeni model yolda 52 yıl önce çıkarılan ‘Türkiye Seyahat Acentaları Kanunu’ yenileniyor. Türkiye’deki seyahat acentesi sayısı, şubeler ile birlikte değerlendirildiğinde 15 bini aştı.
15.01.2024 Ekonomi
Şehirler arası otobüslerde yeni dönem! 1 Ocak 2024 itibarıyla başlıyor
Şehirler arası otobüslerde yeni dönem! 1 Ocak 2024 itibarıyla başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takma zorunluluğu olacak, taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığımızın ‘Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletilecek” dedi.
18.12.2023 Ekonomi
Tur şirketinden günübirlikçilere dolandırıcılık için uyarı!
Tur şirketinden günübirlikçilere dolandırıcılık için uyarı! Tur şirketlerinin hizmet verebilmek için Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) kayıtlı olması gerektiğinin altını çizen Varal Turizm'in Kurucusu Bülent Varal, günübirlik turlarda dolandırıcılara karşı uyardı. Varal, “Gerçek olmayan siteler vatandaşlarımızı mağdur edebiliyor. Ancak güvenilir tur şirketlerini ayırmak aslında çok kolay. TÜRSAB acenta kaydı bulunan yetkili tur şirketleri, internet sitelerinde dijital doğrulama belgesi bulunduruyor” dedi.
6.12.2023 Ekonomi
Yılbaşında turizmde tarihi rekor bekleniyor
Yılbaşında turizmde tarihi rekor bekleniyor Turizmde en iyi yıl olarak kabul edilen 2019 rakamlarını 2023 yılı Ekim ayı sonunda yakalayan Türkiye, Avrupa ve Rus pazarından gelecek yılbaşı rezervasyonlarıyla bu rekoru kıracak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, “2019 yılı rakamlarını hemen hemen yakaladık hatta yılsonu itibarıyla üzerine bir miktar çıkmamız söz konusu. Kasım ve Aralık aylarının verileri çıktıktan sonra biz 2019’daki 51 milyon 700 bin rakamına çok rahat ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.
4.12.2023 Ekonomi
‘Turistik Doğu Ekspresi’ yeni sezon seferlerine 11 Aralık'ta başlayacak
‘Turistik Doğu Ekspresi’ yeni sezon seferlerine 11 Aralık'ta başlayacak Seyahatseverlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi haline gelen 'Turistik Doğu Ekspresi' seferlerinin bilet satışları devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, hayata geçirilen ‘Turistik Doğu Expresi’nin ilk seferi 11 Aralık’ta yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'ni, 11 Aralık’ta Ankara'dan Kars'a gerçekleştirilecek ilk seferine uğurlayacak.
1.12.2023 Ekonomi
Turizmin nabzı Ankara’da atacak
Turizmin nabzı Ankara’da atacak TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 16 Kasım’da ATO Congresium’da başlayacak.
5.11.2023 Ekonomi
35 ülkeden turizmciler GlobeMeets’te buluştu
35 ülkeden turizmciler GlobeMeets’te buluştu Türkiye’de ilk defa turizm alanında klasik fuarların dışında acenteler ve yurtdışından temsilcileri zaman kaybetmeden buluşturan bir etkinlik gerçekleştirildi.
23.09.2023 Ekonomi
Balkan turizmine fuar dopingi geldi
Balkan turizmine fuar dopingi geldi Bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı (IBTB), İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Mekezi ve Sergi Sarayında kapılarını açtı.
21.09.2023 Ekonomi
Seyahat acenteleri dijitalde güçlenecek
Seyahat acenteleri dijitalde güçlenecek Türkiye Seyahat acenteları Birliği (TÜRSAB), seyahat acentelerinin iş hacmini artıracak ve turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayacak çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu. Seyahat acentelerinin dijitalleşen dünyaya uyum sağlaması için projeler hayata geçiren TÜRSAB, teknoloji şirketi WhatsGO ile iş birliğine imza attı.
14.09.2023 Ekonomi
Bodrum’u anlattılar
Bodrum’u anlattılar Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Akdoğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, TÜRSAB Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Şahansoy’dan oluşan heyet, Vali İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret etti.
8.09.2023 Ege
Trabzon Havalimanı'ndan uçuş rekoru!
Trabzon Havalimanı'ndan uçuş rekoru! Trabzon Havalimanı bu yaz sezonunda uçuş rekorları kırarken, şehre gelen yabancı turist sayısı ilk kez yerli turist sayısını geçti.
23.08.2023 Ekonomi
Arap turistler ülkelerine dönüyor! İç ve dış hatlarda yoğunluk arttı
Arap turistler ülkelerine dönüyor! İç ve dış hatlarda yoğunluk arttı Arap turistler ülkelerinde okul sezonunun başlayacak olması sebebiyle dönüşe geçti. Arap turistlerin en çok tercih ettiği yerler ise Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz bölgesi olarak öne çıkıyor.
20.08.2023 Ekonomi
Türkiye ‘gastronomi’ turizmi atağına kalktı
Türkiye ‘gastronomi’ turizmi atağına kalktı Katma değerli alternatif turizm alanları arasında giderek önem kazanan gastronomi turizmi için Türk turizmcileri atağa kalktı. Hedef, gastronomi turizminden mevcutta elde edilen 5.1 milyar dolarlık geliri yıl sonuna kadar 15 milyar dolara taşımak. Her şey dahil otellerde de kent mutfaklarının sayısı arttırılacak.
17.08.2023 Ekonomi
‘Turistten turiste’ günübirlik kiralama
‘Turistten turiste’ günübirlik kiralama Turizmde son yıllarda yerli ve yabancı turistin talebini artırdığı günübirlik kiralama uygulamalarının, bu sezonda bazı bölgelerde sektörden yüzde 20 pay aldığı tahmin ediliyor. Turistler bile kendi aralarında evleri birbirine kiralıyor.
2.08.2023 Ekonomi
Günübirlik kiralama vergi kaçağı yaratıyor
Günübirlik kiralama vergi kaçağı yaratıyor Turizmde günlük kiralamalar, hem vergi kaçağına yol açıyor hem de ve suistimale oldukça açık. Bakanlığın düzenlemesi beklenirken, turizmciler “Haklarımız korunmalı” diyor.
1.08.2023 Ekonomi
Orman yangınında paniğe kapılan tatilcilerin yakınlarına görüntülü ikna
Orman yangınında paniğe kapılan tatilcilerin yakınlarına görüntülü ikna Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınından haberdar olan bölgedeki tatilcilerin paniğe kapılan yakınları, dron ve kamera görüntüleri ile bölgenin güvenli olduğuna ikna ediliyor.
28.07.2023 Gündem
ETİK Başkanı İşler: Kurban Bayramı'nda, doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı
ETİK Başkanı İşler: Kurban Bayramı'nda, doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, turizm sektöründe çifte bayram yaşandığını ifade ederek, "Kurban Bayramı'nda, doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı" dedi. İşler, Ege Bölgesi'nin ise en çok rağbet gören bölgelerin başında geldiğini söyledi.
27.06.2023 Ekonomi
60 bin araç Bodrum'a giriş yaptı, tatilciler plajlara akın etti
60 bin araç Bodrum'a giriş yaptı, tatilciler plajlara akın etti Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'a 2,5 günde 60 bin araç girişi oldu. Kurban Bayramı'na 2 gün kala kenti dolduran tatilciler plajlara akın etti.
25.06.2023 Haberler
60 bin araç giriş yaptı, tatilciler plajlara akın etti
60 bin araç giriş yaptı, tatilciler plajlara akın etti Dünyaca ünlü turistik ilçede 2,5 günde 60 bin araç girişi oldu. Kurban Bayramı'na 2 gün kala kenti dolduran tatilciler plajlara akın etti.
25.06.2023 Gündem
Kopya fotoğrafla cazip teklif tuzağına dikkat
Kopya fotoğrafla cazip teklif tuzağına dikkat Yaz sezonu ve Kurban Bayramı öncesi tatilcilere uyarı yapan Ticaret Bakanlığı, otellerin fotoğraf ve isimlerinin kopyalanarak, e-posta ve kısa mesaj üzerinden cazip tekliflerle tüketicilerin kandırıldığını bildirdi. 
24.06.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan tüketicilere paket tur uyarısı
Ticaret Bakanlığı'ndan tüketicilere paket tur uyarısı Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin paket tur ve otel konaklamalarında dikkat etmesi gerekenler konusunda uyarıda bulundu.
23.06.2023 Ekonomi
Bodrum'da bayram tatili 750 liradan başlıyor, 10 bin euroya kadar çıkıyor
Bodrum'da bayram tatili 750 liradan başlıyor, 10 bin euroya kadar çıkıyor Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da Kurban Bayramı öncesi hareketlilik arttı. Kent genelinde bayrama kadar otellerde yüzde 70 doluluk hedeflediklerini söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, tatilcilere önemli uyarılarda bulundu.
21.06.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Türsab ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.