Ankara Üçüzlere ‘Hoş Geldin Bebek' Ziyareti

Üçüzlere ‘Hoş Geldin Bebek' Ziyareti

27.12.2017 - 13:03 | Son Güncellenme:

.

Üçüzlere ‘Hoş Geldin Bebek Ziyareti

Çankaya Belediyesi, 2017 yılının son günlerinde hayata merhaba diyen üçüz Kerem, Eren ve Eymen bebeklere “hoş geldiniz” dedi.
Çankaya Belediyesinin dünyaya yeni gözünü açan bebeklere ve ebeveynlerine yönelik projesi olan “Hoş Geldin Bebek” uygulaması, yenilenen bebek setiyle devam ediyor. Sağlık ekipleri tarafından ev ziyaretleri gerçekleştirilerek 3-6 aylık bebek ihtiyaçlarının bulunduğu setin hediye edildiği uygulamada, aileler bebek bakımı konusunda da bilinçlendiriliyor. Doğduğu günden itibaren gelişim sürecinde eğitim ve sağlık desteğiyle bebek ile ailenin izlenmesini öngören “Hoş Geldin Bebek” projesi başladığı günden bu yana bin 625 çocuğa ulaşıldı. Uygulama kapsamında son ziyaret 2017 yılının son günlerinde hayata ‘merhaba’ diyen Kerem, Eren, Eymen bebeklere yapıldı. Üçüz bebek sahibi olan ebeveynler Sibel ve Burak Çınar çifti, Çankaya Belediyesine teşekkür ederek, “2 kişilik bir aileyken bir anda 5 kişi olduk. Belediyemizin yanımızda olduğunu görmek bizi hem cesaretlendir hem de mutlu etti” dediler. Hediyeler Çankaya Belediye Başkanı Nafiz Kaya tarafından verildi.
Ebeveynlere bebek bakımı, sağlık durumları, karşılaşılabilecek sorunlara ilişkin hemşirelerin genel bilgilendirme yaptıkları ve ihtiyaç kapsamında sağlık durumu takibinin yapıldığı projede daha önce çiçek buketi şeklindeki bebek setinin yerini organik yeni doğan bebek seti aldı. Çankaya Belediyesi tarafından bebeklere yüzde yüz pamuk ipliği ile üretilen doğal ve sağlıklı antialerjik battaniye, zıbın üstü, iç zıbın, bere, zıbın altı, badi, atlet, mendil, önlük, eldiven, bebek anne omuz örtüsünün bulunduğu 11 parçadan oluşan yeni doğan seti ile bebeklerin hassasiyeti gözetildi.
Belediye, vatandaşların Hoş Geldin Bebek setine ulaşması için muhtarlıklara, aile hekimliklerine bilgilendirme broşürü bırakıyor. Bebek setinden edinmek isteyenler, 0850 455 02 65 numaralı telefonu arayarak talepte bulunabiliyorlar.