Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sarı-lacivertli temsilcimiz, ilk maçta 43 sayı attırdığı Zalgiris Kaunas karşısında çeyrek final serisinin 2. maçında 82 sayı yedi, 17 farktan dönüp, son dakika içinde skora denge getirse de Litvanya temsilcisi adına maçın yıldızı olan Ulanovas son sözü söyledi

THY Euroleague çeyrek final 2. maçında Fenerbahçe Beko, sahasında Zalgiris Kaunas’a 82-80 yenildi, 3 galibiyet alan takımın Final Four’a yükseleceği seride saha avantajını kaybetti.
Euroleague’de bütün sezonu domine eden, evinde hiç yenilmeden, çeyrek final serisinin ilk maçında da Zalgiris’e potayı göstermeyen ve Fenerbahçe aslında dün de maça istediği gibi başlamıştı. Ancak ilk maçta çok yerinde yardımlarla rakibine boyalı alana girme izni vermeyen temsilcimiz, bu kez savunmada beklentilerin çok uzağındaydı. Özellikle 2. yarının başında çift guardla oynanan bölümde, Zalgiris forvetleri tüm sırtı dönük oyunları sayıya çevirmeyi başardı. Son çeyrekte biraz kıpırdansa da sakatlıktan dönüşü hiç de iyi olmayan Vesely ile ilk maçta çok önemli işler yapsa da bu kez sadece 6 dakika sahada kalan ve bir daha Obradovic tarafından kullanılmayan Ahmet de beklenen süreleri alamayınca boyalı alan Zalgiris’in nimeti oldu. Tabii ki bunda ilk maçtaki büyük farkın getirdiği rehavetin de etkisi vardı ancak Fenerbahçe savunmasının 3 çeyrek ribauntlarda ezilmesi, pota altından bu kadar çok sayı yiyerek 17 farkla geri düşmesi hiç alıştığımız durum değildi.

Kıvılcım çaktı ama!
Son çeyrekte taraftarın da etkisiyle olağanüstü baskı yapan ve Zalgiris’i durdurmayı başaran Fenerbahçe, belki de en çok güvendiği isimler Sloukas-Kalinic ve Vesely’nin top kayıpları nedeniyle uzun süre geride kaldı. Son 5 dakikada nihayet beklenen kıvılcım çaktı, Sloukas, Vesely’yi ikili oyunlarla potaya yollarken, Datome ile Guduric maça denge getiren sayıları attı. Ancak tüm maçın hikayesi son dakikada da tekrarlandı, hücum ribauntu sonu Ulanovas’tan yediği basketle geriye düşen temsilcimiz, kader hücumunda da top kaybı yaptı!
Artık durum 1-1. Şimdi iki maç Kaunas’ta ve deplasman galibiyetine ihtiyaç var. Neyse ki son çeyrekteki dönüş ve Fenerbahçe’nin bu sezon deplasmanda aldığı zaferlerin getirdiği umut, yüreğimizde hala dağlar kadar.