Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Maça hızlı başlayan ve farkı 23 sayıya kadar çıkaran ev sahibi, Beşiktaş’ın geri dönüşüne engel olamadı. Ancak sahneye çıkan James-Tomas ikilisi Gaziantep’i ayağa kaldırdı, siyah-beyazlılar sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 7. hafta mücadelesinde Gaziantep Basketbol, Beşiktaş Sompo Japan’i 63-56 yenmeyi başardı, galibiyet sayısını 4’e çıkarırken, rakibini yakaladı.

Maça iyi başladı Antep, hem savunma hem de hücumda olumlu işler yaptı. 4’te 3 üç sayı isabetiyle maça giren, Tomas, McKissic ve Vasiliauskas ile skor üreten ev sahibi, Jekiri ile Buva’yı da iyi savununca, ilk çeyreği 23-10 galip bitirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın düşük yüzdeyle hücum etmesini avantaja çeviren ve Tomas’ın skorer oyunuyla 17. dakikada skoru 36-13’e getiren Antep, hücumda aksayınca soyunma odasına 38-24 önde girdi.

Beşiktaş, ilk yarıda bir türlü devreye sokamadığı Buva’yla topu daha çok buluşturmaya başladı, pota altı sayılarıyla farkı tek hanelere çekmeyi başardı. Rich’in de dışarıdan katkısını artırmasıyla 3. periyot sonunda 48-45 ile farkı 3’e indiren Beşiktaş umutlarını artırdı.

Buva ile farkı 1 sayıya da indirdi Beşiktaş ama Antep adına James, oyunun her iki tarafında da çok önemli işler yaptı. En kritik anlarda sorumluluk alıp, rakibin kendilerini yakalamalarına izin vermeyen James, savunmada da kritik işler ve bloklar yaparak takımını ayağa kaldırdı, Gaziantep salondan 63-56 galip ayrılmayı başardı.