Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Oyuna tutuk başlayan Fenerbahçe, 3 çeyrek boyunca rakibe art arda kaybettiği hücum ribauntlarına son periyotta izin vermedi, Mike James’in bireysel şovuna Guduric ile karşı koyan ve çok daha iyi ‘takım’ olduğunu kanıtlayan temsilcimiz, sahasında kazanmayı bildi.

THY Euroleague’de 12. hafta mücadelesinde Milano’yu konuk eden Fenerbahçe, 92-85 ile 11. kez kazandı.

3 maçlık deplasman serisinin ardından taraftarıyla buluşan Fenerbahçe, belki de atmosferi özlemiş olacak ki, ilk dakikalarda sahaya konsantre olmakta zorlandı. Yapılan 4 top kaybı, rakibin ikili oyunlar sonundaki boş üçlükleri ve hücum ribauntları, 10 dakika sonunda İtalyanlar’ı 21-15 öne taşıdı.

Haberin Devamı

Kalinic’in, smaca giden Tarczewski’ye izin vermeyip, aynı pozisyonu 3’lükle bitirmesiyle artan enerji, Sloukas-Lavergne ikili oyunlarını beraberinde getirdi, Guduric de çembere atak yapmaya başlayınca, temsilcimiz 40-35 öne geçti. Ancak ilk yarıyı 8’er sayı, 5’er asistle bitiren James-Micov ikilisi devre sonunda skoru eşitledi: 40-40.

Heyecan yaptı!

2. yarıya Obradovic, birbirini daha iyi tanıyan beşle başladı, top paylaşımı ve asist sayısı birden arttı, Datome ile kontrolü hemen ele aldı. Kenardan gelen Lauvergne, yine hücumda boyalı alanı çok iyi kullanırken, fark çift hanelere de çıktı.

Lauvergne ile fark 12’ye çıktığında Fenerbahçe belki de maçı kazandığını düşündü ama rakipte, son çeyrekleri tek başına oynayan Mike James vardı. Yıldız oyuncunun 10 dakikada bulduğu 20 sayı, aslında bir çok takımın canını yakardı ama Fenerbahçe sadece heyecan yaptı! Bizim de son çeyrek kozumuz olmaya başlayan Guduric, art arda üçlükleriyle bu periyoda 12 sayı sığdırdı, James’in şovunu sonuçsuz bıraktı. İlk çeyrekte 4 olan top kaybı sayısının maç sonu 6’da kalması, 3 çeyrek 15 hücum ribauntu alan Milano’nun son periyotta bunu 2 kez başarması, Fenerbahçe’nin oyun içinde doğru hamleler yaptığının ve liderliği fazlasıyla hak ettiğinin kanıtı.