Dünya ‘Umudun Hikâyesi’ podyumlarda

‘Umudun Hikâyesi’ podyumlarda

18.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Umudun Hikâyesi’ podyumlarda

Türk modacı Zeynep Kartal’ın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın desteği ile Türkiye’ye sığınan Suriyeli kadınlarla hazırladığı tasarımlardan oluşan ‘Umudun Hikâyesi’ koleksiyonu Londra Moda Haftası’nda görücüye çıktı.

Haberin Devamı

Kumaşlar onlardan

İngiltere’de yaşayan Türk moda tasarımcısı Zeynep Kartal, bu yıl “Londra Moda Haftası” kapsamında görücüye çıkardığı “Umudun Hikayesi” adlı 2019 Sonbahar/Kış Koleksiyonu’nu sergiledi. Kartal’ın defilesi öncesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ın ev sahipliğinde Suriyeli sığınmacıların Türkiye’deki hayatlarını konu alan kısa film gösterisi yapıldı. Koleksiyonda yer alan 15 kıyafetin kumaşları Suriyeli kadınlar tarafından
dokundu, işlemelerini de onlar yaptı.

Tüm uluslara çağrı

İstanbul’daki atölyelerde tasarımlarını satarak geçinen savaş mağduru kadınların hikâyelerinin anlatıldığı filmin de gösterildiği defile ile ilgili Zeynep Kartal, “Londra Moda Haftası’nda kendimi, en iyi ifade ettiğimi düşündüğüm yer olan podyumda anlatmak istedim. Korunmasız insanlara sahip çıkmak, yardım etmek ve yaşanan acıları durdurmak için tüm ulusların üzerine düşeni yapmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Umudun Hikâyesi’ podyumlarda

Kepenek havası

Yunan moda tasarımcısı Mary Katrantzou, Sonbahar 2019 kreasyonunu Londra Moda Haftası kapsamında tanıttı. Dokularla renkleri olağanüstü harmanlamasıyla bilinen Katrantzou’nun, çobanların omuzlarına aldıkları dikişsiz, kolsuz, keçeden üstlükleri olan “kepenek” benzeri bu tasarımı oldukça konuşuldu.