İzmir Unıcef'in 'Çocuk Dostu Şehir' Olma Sözü Verdi

Unıcef'in 'Çocuk Dostu Şehir' Olma Sözü Verdi

23.04.2019 - 17:17 | Son Güncellenme:

UNICEF'in 'Çocuk Dostu Şehir' olma sözü verdi

Unıcefin Çocuk Dostu Şehir Olma Sözü Verdi

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kültürpark'ta çocuklarla buluşarak hem onların coşkularına ortak oldu hem de müjde verdi. Soyer, "İzmir’i Birleşmiş Milletler UNICEF’in 'Çocuk Dostu Şehir' kriterleriyle tam uyumlu hale getireceğiz" dedi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark'ta

İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans, Ritim ve Bale Grubu, "23 Nisan ve Çocuk" temalı kısa film gösterimi, Mahalle Orkestrası, Türkiye'nin yedi bölgesinden gelen çocukların halk oyunları gösterisinin yanı sıra, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Al Farah Çocuk Korosu Recep Ersayın İlkokulu Çocuk Korosu ve Dj performansı şenliğe ayrı bir renk kattı. Şenlikte çocukların ilgisini çekecek etkinliklerden biri de çocuk atölyeleri oldu. Çocuklar, "Planetaryum", "Işık Bilimi ve Işıldama", "Maddenin Hallerinde Buzun Kurusu", "Dalga Dalg a Sesler", "Havayı Yakala", 12D sinema gösterimi ve "Sanal Gerçeklik- Hayvanlar Nasıl Görünür" atölyelerine katılıp deneyerek öğrenme şansı elde etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Kültürpark’taki şenliğe bisikletiyle katıldı.Soyer, İzmirli çocuklara UNICEF’in 'Çocuk Dostu Şehir' kriterini sağlaması için çalışacakları müjdesini vererek, şöyle dedi:

"‘Çocuk Dostu Şehir’, çocuk haklarının tüm politikalara, uygulamalara ve bütçelere yansıması, çocuk haklarına dair sözleşmenin yerel seviyede karşılanması demektir. İzmir’in UNICEF’in ‘Çocuk Dostu Şehir’ kriterini sağlaması için büyük bir kararlılıkla çalışacağız. Her yıl 23 Nisan’da yaktığımız kıvılcımın yıl boyunca ışık olup çocuklarımızın yolunu aydınlatması için çok sayıda proje uygulayacağız. Zira sadece sandıkta oy hakkı olan vatandaşımızı değil, onlar kadar her bir çocuğumuzu da kent yönetiminin aktif katılımcıları olarak görüyoruz. Bu doğrultuda atacağımız adımların başında çocuklarımızı karar mekanizmalarına dahil etmek gelecek. Onları yılda tek bir gün yönetici koltuğunda misafir etmekle kalmayacağız. Yıl boyunca düşüncelerini aktarabilecekleri ‘Çocuk Belediyesi’ gibi yepyeni mekanizmalar kuracağız. UNICEF’in öngördüğü şekilde her çocuğun sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere erişimi en büyük öncülüğümüz olacak."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF