Gündem Üniversite ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 YKS ek tercih sonuçları

Üniversite ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 YKS ek tercih sonuçları

24.09.2018 - 15:49 | Son Güncellenme:

YKS ek tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. YKS ek tercihleri ile üniversiteye yerleşme hayali kuran binlerce öğrencinin gözü kulağı ÖSYM'de. Peki üniversite ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2018 YKS ek tercih sonuçları ile ilgili tüm detaylar...

Üniversite ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2018 YKS ek tercih sonuçları

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu oldu. 2018 Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması ardından, açıkta kalan öğrenciler ek tercihde bulundu. Sabırsızlıkla beklenen YKS ek tercih sonuçları için ÖSYM tarih verdi mi?

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberin Devamı

Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. YKS ek tercih sonuçları için tarih henüz belirlenmedi.

ADAYLARIN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLMELERİ

Ek Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuzla birlikte, 2018-YKS Kılavuzu ile 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARININ KONTENJAN VE KOŞULLARI

Yükseköğretim programları ile bu programların kontenjan ve koşulları, bu kılavuzda Tablo 3 ve Tablo 4'te verilmiştir. Tablo 3'te iki yıllık ön lisans programları, Tablo 4'te ise dört veya daha fazla yıllık lisans programları gösterilmiştir. Bu tablolar ile ilgili koşul ve açıklamalar Tablo 4'ten sonra yer almaktadır.

Haberin Devamı

KAYITLAR NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında
yapılacaktır

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ!