SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ünlü tasarımcı Karl Lagerfeld hayatını kaybetti

Paris Match dergisinin haberine göre modanın en büyük isimlerinden, ikonik Chanel tasarımcısı Karl Lagerfeld, bugün Fransa'da hayatını kaybetti.

|

85 yaşında hayatını kaybeden efsanevi tasarımcı Karl Lagerfeld, Chanel ve Fendi ile birlikte kendi adını taşıyan modaevlerinin kreatif direktörlüğünü yapıyordu. Chanel'in İlkbahar-Yaz 2019 Couture şovuna katılmayan Karl'ın çok hasta olduğu spekülasyonları dolaşıyordu fakat hayata gözlerini yumduğu güne kadar işini bırakmadığı söyleniyor.

Karl Lagerfeld kimdir?

Karl Lagerfeld 1933'te Almanya'nın Hamburg şehrinde doğduktan sonra hayatının büyük bir çoğunluğunu Paris'te geçirmiştir. 20. yüzyılın en büyük tasarımcılarından birisi sayılan Karl Lagerfeld, moda kariyerine Pierre Balmain'in asistanı olarak başladıktan sonra kariyeri boyunca Chloé, Fendi ve Chanel gibi büyük modaevlerinde çalışmıştır.

Geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda "Moda değişimle ilgili ve ben değişimi seviyorum. Bu nefes almak gibi bir şey." diyen Karl Lagerfeld, şüphesiz zamansız tasarımlarıyla 20. yüzyıla olduğu kadar 21. yüzyıla da damgasını vurdu. Cara Delevingne, Kristen Stewart, Margot Robbie, Lily Rose Depp gibi genç isimler ilham kaynakları arasında yer alıyordu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.