Unutkanlık

Unutkanlık

Son dakika unutkanlık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan unutkanlık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan unutkanlık haber sayfamızda...

Unutkanlık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 988 unutkanlık haberi bulunmuştur.
Unutkanlığın doğal ilacıymış! B12 eksikliğini gideriyor, salataların baş tacı oldu
Unutkanlığın doğal ilacıymış! B12 eksikliğini gideriyor, salataların baş tacı oldu Kanserden diyabete birçok hastalığı önlediği söylenen kırmızı lahana, B12 eksikliğini gidermede de etkili bir rol oynuyor. Uzmanlar, kırmızı lahanana tüketenlerin unutkanlık derdinin kalmayacağını söylüyor. İşte kırmızı lahana hakkında bilinmeyen faydalar.
20.03.2024 Genel Sağlık
4. evre kanseri yendi! 82 yaşında büyük zafer
4. evre kanseri yendi! 82 yaşında büyük zafer İzmir'de yaşayan Aylanç Topuz (82), 2 yıl önce unutkanlık şikayetiyle hastaneye başvurdu. Dördüncü evre kanser olduğunu tesadüfen öğrenen Topuz, çocuklarıyla el ele vererek kanseri yendi.
20.03.2024 Gündem
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir Vitaminlerin sağlıklı bir beden için takviye olarak alındığı düşünülür. Ancak yaygın olarak kabul gören bu düşüncenin aksine vitaminler sağlıklı bir bedenin ana maddesidir. Bu nedenle eksikliğinin de fazlalığının da dikkate alınması gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, göz ardı edilen büyük tehlikeyi anlattı.
16.03.2024 Genel Sağlık
Bilgisayar oyunuyla test edildi! Hiperaktivite hayat verdi
Bilgisayar oyunuyla test edildi! Hiperaktivite hayat verdi ABD’de Pensilvanya Üniversitesi ile Hindistan Teknoloji Enstitüleri’nin yaptığı araştırma, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) evrimle bağlantılı olduğunu ve ilk insanlara yiyecek bulmada avantaj sağladığını ortaya çıkardı.
27.02.2024 Dünya
‘Unuttum’ kelimesini lügatınızdan çıkaracak! Bu baharat hafızayı canlı tutuyor
‘Unuttum’ kelimesini lügatınızdan çıkaracak! Bu baharat hafızayı canlı tutuyor Unutkanlık günlük yaşantısında birçok insanın karşılaştığı durumlardan bir tanesi. Sürekli unuttum kelimesinin kullananlardansanız bu baharat tam size göre. Hem alternatif tıpta hem de yemeklerde kullandığımız bu baharat hafıza gücünü artırıyor. İşte hafızayı canlı tutan o baharat.
26.02.2024 Sağlık
Bu kadar basit ama yapmıyoruz! İşte kuvvetli hafıza için uzmanından onaylı liste
Bu kadar basit ama yapmıyoruz! İşte kuvvetli hafıza için uzmanından onaylı liste Unutkanlık, günümüzün en büyük problemi haline gelmiş durumda. Gencinden yaşlısına herkes bu dertten muzdarip. Bu nedenle beyin sağlığını destelemek için beslenmemizi yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Levent Gül listeyi paylaştı.
26.02.2024 Genel Sağlık
‘Sosyal medya aklını korumaz’
 ‘Sosyal medya aklını korumaz’ Hollywood yıldızlarının zihin sağlığı uzmanı Dr. Blair Steel, demansa karşı sosyalleşme önerirken “Bunun yolu sosyal medya değil” dedi.
18.02.2024 Gündem
Herkeste aynı 'unutturan' hastalık var! Bu köyde para geçmiyor
Herkeste aynı 'unutturan' hastalık var! Bu köyde para geçmiyor Sadece başvuran 120 kişinin yaşadığı Landais Köyü'nde para geçmediği için kimse yanında cüzdan taşımıyor. Herhangi bir ziyaret saati olmadığı için herkesin istediği gibi gelip gidebildiği bu yerde yaşayanların tek ortak özelliği ise aynı 'unutturan' hastalığa sahip olması. "Böylesi köylerin kurulması herkes için faydalı" diyen Prof. Dr. Gülsen Babacan Yıldız'a sorduk.
31.12.2023 Genel Sağlık
ÖZEL | Beşiktaş'ta Victor Ruiz gerçekleri! İnat, ihmal ve acı reçete
ÖZEL | Beşiktaş'ta Victor Ruiz gerçekleri! İnat, ihmal ve acı reçete Beşiktaş’ta Victor Ruiz, alacaklarını istedi, ancak Başkan Ahmet Nur Çebi kabul etmedi. Futbolcu, sözleşmesini feshedip FIFA’nın yolunu tuttu. Bu sefer de FIFA’nın istediği savunma yazısı, 2 çalışan tarafından unutuldu ve hukuk servisine iletilemeyince ağır fatura geldi.
24.12.2023 Beşiktaş
Fon vurgununda son iddia ne? Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun sır ziyareti
Fon vurgununda son iddia ne? Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun sır ziyareti 'Yüksek getirili fon' vaadiyle futbol camiasının ünlü isimlerini dolandıran bankacı Seçil Erzan soruşturması devam ediyor. Milliyet, Seçil Erzan'ın yaşadığı yerin izini sürdü. Çiğdem Yılmaz'ın haberi büyük ses getirirken süreci CNN TÜRK canlı yayınında detayları anlattı.
13.12.2023 Gündem
Osman Müftüoğlu'nun baş tacı ettiği 3 baharat! 1 tatlı kaşığı bile hafızayı fil gibi yapıyor
Osman Müftüoğlu'nun baş tacı ettiği 3 baharat! 1 tatlı kaşığı bile hafızayı fil gibi yapıyor Gün içerisinde tükettiğimiz bazı besinler hafıza problemlerine karşı önleyici, iyileştirici etkiler taşıyor. Ancak son zamanlarda gençler arasında çok yaygınlaşan unutkanlığa karşı güçlü bir bellek oluşturmak için Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bu 3 baharatı tavsiye ediyor.
6.12.2023 Genel Sağlık
Kafa travmasına beyin implantı! Unutkanlık azaldı
Kafa travmasına beyin implantı! Unutkanlık azaldı ABD’de Stanford Üniversitesi’ndeki araştırmacıların kafa travması geçiren kişilerin yeniden işlev görmesine yardımcı olmak için geliştirdiği beyin uyarma implantının denemelerde başarılı olduğu açıklandı.
6.12.2023 Dünya
‘Magnezyum için doktora danışın’
‘Magnezyum için doktora danışın’ Herhangi bir sağlık sorunumuz için kafamıza göre hareket edip, eczaneden magnezyum alarak kullanmanın birçok problem yaratabileceği uyarısında bulunuldu.
30.11.2023 Gündem
Akdeniz tipi beslenme beyin sisini önlüyor
Akdeniz tipi beslenme beyin sisini önlüyor Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sonrasında pek çok kişide beyin sisi görülmeye başladı.
29.11.2023 Gündem
Gizli tehlike!
Gizli tehlike! Sunucu ve yazar Metin Uca’nın hayatını kaybetmesine neden olan “şah damarı tıkanıklığı hastalığı”nı erken dönemde fark etmek, belirti vermemesi nedeniyle her zaman mümkün olmuyor.
21.11.2023 Gündem
Her 10 kişiden 2’si KOAH hastası
Her 10 kişiden 2’si KOAH hastası Dünyada her 10 kişiden ikisi KOAH hastası. Ancak 10 KOAH’lıdan sadece 1’i hastalığının farkında. Uzmanlar KOAH’nın önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söylüyor.
16.11.2023 Gündem
Danalarını unutup gitti, tüm ekipler seferber oldu
Danalarını unutup gitti, tüm ekipler seferber oldu Aydın merkez Efeler ilçesinde kurulan hayvan pazarı, bu hafta ilginç bir unutkanlığa şahit oldu.
6.11.2023 Gündem
‘Düzelir’ deyip geçiştirmeyin!
‘Düzelir’ deyip geçiştirmeyin! Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ile disleksi sorunu yaşayan çocuklar, anlaşılamadıkları için okulda engellerle karşılaşabiliyorlar. Uzmanlara göre DEHB’de ilaç kullanımı, dislekside bireysel eğitimlere katılım ileride yaşanabilecek sorunları önemli ölçüde azaltabiliyor.
3.11.2023 Eğitim
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası İyot, tiroid bezinin büyüme, beyin gelişimi ve enerji metabolizmasının hızından sorumlu tiroid hormonlarını üretebilmesi için gerekli bir mineral. İyotun vücutta eksik olması ise tiroid hormonu seviyelerinin düşmesine neden olarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
Hafızayı canlı tutan o bitki: Çay olarak tüketildiğinde unutkanlığa iyi geliyor
Hafızayı canlı tutan o bitki: Çay olarak tüketildiğinde unutkanlığa iyi geliyor Hemen hemen her yaşta karşılaşılabilen unutkanlık can sıkıcı bir durumdur. Hafızayı güçlendirip unutkanlığı azaltan o çayın tarifini ise sizinle paylaştık. İşte detaylar…
9.10.2023 Alternatif Tıp
Alzheimer'a karşı bulmaca çözün! 'Genetik geçiş yüzde 1 etkili'
Alzheimer'a karşı bulmaca çözün! 'Genetik geçiş yüzde 1 etkili' Unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkileyen Alzheimer'ın henüz kesin bir tedavisi bulunmuyor. Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekere Alzheimer hakkında bilgiler verdi.
21.09.2023 Genel Sağlık
Kandan teşhis yolda
Kandan teşhis yolda Bugün, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü. Dünyada genelinde yaşlı nüfusun artmasıyla büyük artış yaşanan Alzheimer’a dikkat çekmek amacıyla bu yılın teması “Çok erken değil, çok geç değil” olarak belirlendi.
21.09.2023 Gündem
Tehlikeli diye düşünmedi! Gözleri diğer bebeklerden daha büyüktü, körlüğe neden oluyormuş
Tehlikeli diye düşünmedi! Gözleri diğer bebeklerden daha büyüktü, körlüğe neden oluyormuş 34 yaşındaki Louise Bice'ın bebeği diğer bebeklerden çok daha büyük bir göz yapısıyla dünyaya geldi. Başta sevimli gelen özelliğin nedenini anlamayan anne, zamanla çocuğundaki bu durumun körlük başlangıcı olduğunu fark etti. İşte körlüğe neden olan korkunç belirti.
18.09.2023 Çocuk Sağlığı
İşitme kaybına 'biyonik kulak' çözümü! 'Ameliyatla tamamen düzeliyor'
İşitme kaybına 'biyonik kulak' çözümü! 'Ameliyatla tamamen düzeliyor' Günümüzde birçok kişi işitme kaybından muzdarip şekilde hayatına devam ediyor. Oysa günlük hayatı zorlaştıran bu rahatsızlık uygun müdahalelerle tamamen düzeltilebiliyor. İşte 'koklear implant' (biyonik kulak) ameliyatı ile ilgili bilinmesi gerekenler...
16.09.2023 Genel Sağlık
Ucuzluğun simgesi oldu, binlerce sattı! 'El arabası' Yugo'nun tehlikeli gerçeği
Ucuzluğun simgesi oldu, binlerce sattı! 'El arabası' Yugo'nun tehlikeli gerçeği Otomobilin icat edilmesinin üzerinden bir asırdan fazla zaman geçti. Bu süre zarfında birbirinden farklı özellik ve tasarımlara sahip araçlar, otomobil tutkunlarında derin izler bıraksa da bazıları sahip oldukları kusurlarla tarihe geçti. Bunlardan biri de Yugoslav otomotiv üreticisi Zastava’nın ürettiği, 'el arabası' olarak anılan Yugo 45.
16.09.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Unutkanlık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.