Utangaçlık

Utangaçlık

Son dakika utangaçlık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan utangaçlık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan utangaçlık haber sayfamızda...

Utangaçlık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 104 utangaçlık haberi bulunmuştur.
Utku İsminin Anlamı Nedir? Utku Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Utku İsminin Anlamı Nedir? Utku Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Yeni doğacak bebeğinize isim arıyorsanız, karşınıza çıkacak popüler kız ve erkek isimlerinden biri de Utku’dur. Uzun yıllardır kullanılan Utku ismi anlam bakımından anne ve baba adaylarının ilgisiyle karşılaşmaktadır. Peki, Utku ne demek? Kur’an-ı Kerim içerisinde bu sözcüğe yer veriliyor mu? Aklınıza gelebilecek bu ve benzeri soruların cevaplarını sizlerle paylaştık.
25.09.2023 Aile
Renkten Renge Girmek Deyiminin Anlamı Ne Demek? Renkten Renge Girmek İle İlgili Örnek Cümleler
Renkten Renge Girmek Deyiminin Anlamı Ne Demek? Renkten Renge Girmek İle İlgili Örnek Cümleler Renkten renge girmek deyimi iki farklı duyguyu anlatmak için kullanılır. Bu duygulardan ilki utançtır. Yapılan herhangi bir şeyden ötürü hissedilen mahcubiyete utanç denir. Bu deyim, bir anda öfkeye kapılan kişiler için de kullanılır. Renkten renge girmek deyiminin anlamı ne demek? İşte, tüm detaylar.
22.11.2022 Eğitim
“Oyuncu olacağımı biliyordum”
“Oyuncu olacağımı biliyordum” Siyasi drama dizisi “Borgen”in uzun zamandır beklenen yeni sezonunda rol alan Özlem Sağlanmak, “Bu, ‘Ben de bu toplumun bir parçasıyım’ demenin bir yolu” diyor
19.06.2022 Pazar
'Kirasına paramızın yetmediği evi satın aldım'
'Kirasına paramızın yetmediği evi satın aldım' 1979 yılında Fatma Kurtoğlu ile dünyaevine giren; Aylin (41) adında bir kızı, Orçun Bora (43) ve Aydın (39) adında iki oğlu bulunan Cengiz Kurtoğlu, Tarabya’da ilk çalışmaya başladığı dönem ve özel hayatı hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Kurtoğlu, evin muhasebesinin kendisine ait olduğu yıllara dair itirafıyla da dikkat çekti.
10.06.2022 Cadde
Çocuklarda aşırı utangaçlığa dikkat!
Çocuklarda aşırı utangaçlığa dikkat! Çocukların bazıları yeni bir ortama girmek ya da tanımadığı bireylerin olduğu ortamlarda tek başına olmak konusunda yoğun derecede kaygı ve huzursuzluk yaşarlar. Psikolojide bu duruma “sosyal kaygı” denir. Sosyal kaygıya sahip olan çocuklar, utangaçlığın ötesine geçen aşırı bir kaygı duygusuyla hareket eder. Buna bağlı olarak da özellikle sosyal ortamlarda utanç verici bir duruma düşmekten ya da yargılanmaktan çok korkarlar. Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında önemli bilgiler verdi.
11.07.2021 Çocuk Sağlığı
Utangaçlık Nasıl Yenilir? Utangaçlık, Utanma Duygusu Nasıl Geçer?
Utangaçlık Nasıl Yenilir? Utangaçlık, Utanma Duygusu Nasıl Geçer? İnsanların yaşadığı duygulardan biri de utangaçlıktır. Utangaç olan kişiler kendini her konuda ön plana çıkarabilir. Utanma duygusu yoğun olan kişiler, utanma duygusunu yenmek adına bazı araştırmalar yapabiliyor. Utangaçlığın nasıl yenileceği kişilerin detaylı araştırma yaptığı konulardandır. Utangaçlık nasıl yenilir? Utangaçlık, utanma duygusu nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
20.05.2021 Eğitim
Parkinson hastası bağlaması ile hayata tutunuyor
Parkinson hastası bağlaması ile hayata tutunuyor İstanbul'da yaşayan 54 yaşındaki Hasan Pamuk, 24 yıldır Parkinson hastalığı ile mücadele ediyor. Titremeleri günden güne artan ve bu nedenle evden çıkmakta dahi zorlanan Pamuk'un kendi deyimiyle tek ilacı besteleri ve bağlaması. Maddi imkansızlıklar nedeniyle beyin pili ameliyatı olamayan Pamuk, sağlığına kavuşabilmek için yardım bekliyor.
15.05.2021 Yaşam
Yalnız mısınız yoksa tek başına mı?
Yalnız mısınız yoksa tek başına mı? Tek başınalık birey tarafından tercih edilirken yalnızlık ise bireyin sosyal ilişkilerinin bozulması sonucu oluşan, hoş olmayan ve seçilmemiş bir durum olarak ortaya çıkıyor. Kısa süreli, durumsal ve kronik olmak üzere yalnızlığın zaman açısından üç türü olduğunu belirten uzmanlar, yalnızlığın depresyon, kaygı, intihar, yaşam doyumu, umutsuzluk, utangaçlık, internet kullanımının fazla olması ve stres gibi faktörlerle ilişkili olduğuna dikkat çekiyor. Uzman Klinik Psikolog Gülçin Şenyuva, yalnızlık ve tek başınalık kavramları hakkında bilgi verdi.
30.04.2021 İlişkiler
Dışa Dönük Ne Demek? Dışa Dönük Kişilik Özelliği Nedir, Nasıl Olunur?
Dışa Dönük Ne Demek? Dışa Dönük Kişilik Özelliği Nedir, Nasıl Olunur? İnsanlar mizaçlarına ve kişilik özelliklerine göre ikiye ayrılır. Yeni insanlar tanımaktan ve yeni yerler keşfetmekten hoşlanan insanlar dışa dönük olarak nitelendirilir. Daha çok iç dünyasında yaşayan ve iletişime kapalı olan kişiler ise içe dönük olarak tanımlanır Dışa dönük ne demek? Dışa dönük kişilik özelliği nedir, nasıl olunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
8.04.2021 Eğitim
Çekingen Kişilik Bozukluğu Nedir, Neden Olur? Çekingen Kişilik Bozukluğu Tedavisi Nasıl Yapılır?
Çekingen Kişilik Bozukluğu Nedir, Neden Olur? Çekingen Kişilik Bozukluğu Tedavisi Nasıl Yapılır? Çekingen kişilik bozukluğu, özgüven eksikliği ve aşırı utangaçlık ile birlikte ortaya çıkıyor. Çekingen kişilik bozukluğu yaşayan kişiler, çevresindeki kişiler tarafından olumsuz değerlendirilmekten korkan, toplum içinde yanlış bir şey yapmaktan çekinen utangaç kişilerdir. Çekingen kişilik bozukluğu nedir, neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
29.03.2021 Sağlık
Oğlundan Cemil Taşçıoğlu için duygu dolu sözler! 'Tanıyan da tanımayan da çok sevdi'
Oğlundan Cemil Taşçıoğlu için duygu dolu sözler! 'Tanıyan da tanımayan da çok sevdi' Corona virüs salgını sürecinde hayatını kaybeden ilk sağlık çalışanı olan Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun oğlu Onur babasını anlattı. Taşçıoğlu, Babalar Günü'nün babası olmadan zor geçtiğini belirten Taşçıoğlu, "Kolay değil, herhalde tüm gün boyunca her saniye geçmişte neler yaşadıklarımızı düşüneceğim. Her babalar gününde sabah ilk babamı arardım. Bu kez annemi arayacağım çünkü o da bana babalık yapmıştır. Zor olacak ama güçlü olmamız lazım. Herhalde telefon edeceğime, mezarına gidip onunla sohbet edeceğim" dedi.
20.06.2020 Haberler
Cemil Taşçıoğlu'nun oğlu babasını anlattı!
Cemil Taşçıoğlu'nun oğlu babasını anlattı! Corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk sağlık çalışanı Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu babasını anlattı. Taşçıoğlu, "Babasız ilk babalar günüm. Kolay değil, herhalde tüm gün boyunca her saniye geçmişte neler yaşadıklarımızı düşüneceğim. Her babalar gününde sabah ilk babamı arardım. Bu kez annemi arayacağım çünkü o da bana babalık yapmıştır. Zor olacak ama güçlü olmamız lazım. Herhalde telefon edeceğime, mezarına gidip onunla sohbet edeceğim" dedi.
20.06.2020 Gündem
Cemil Taşçıoğlu'nun oğlundan duygu dolu sözler! 'Tanıyan da tanımayan da çok sevdi'
Cemil Taşçıoğlu'nun oğlundan duygu dolu sözler! 'Tanıyan da tanımayan da çok sevdi' Corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk sağlık çalışanı Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu babasını anlattı. Taşçıoğlu, "Babasız ilk babalar günüm. Kolay değil, herhalde tüm gün boyunca her saniye geçmişte neler yaşadıklarımızı düşüneceğim. Her babalar gününde sabah ilk babamı arardım. Bu kez annemi arayacağım çünkü o da bana babalık yapmıştır. Zor olacak ama güçlü olmamız lazım. Herhalde telefon edeceğime, mezarına gidip onunla sohbet edeceğim" dedi.
20.06.2020 Gündem
İffet Nedir? İffet Sahibi Kısaca Ne Demektir? TDK'ya Göre İffetlilik Ne Anlama Gelir?
İffet Nedir? İffet Sahibi Kısaca Ne Demektir? TDK'ya Göre İffetlilik Ne Anlama Gelir? İffet kelimesi günlük hayatta cümle içinde fazlasıyla kullanılan bir sözcüktür. Bu sebeple anlamı merak konusu olmakta ve sıklıkla araştırılmaktadır. Sözcüğün TDK'ye göre farklı anlamlar barındırdığı bilinen bir gerçektir. İffet sözcüğünün bilinen tüm detaylarını derleyerek sunduk.
8.04.2020 Gündem
Çocuğunuz aşırı utangaç olduysa dikkat edin!
Çocuğunuz aşırı utangaç olduysa dikkat edin! Çocuklar, yetişkinler gibi benim bir sorunum var diyemezler. Yaşadıkları ve içinde bulundukları durumun, sorun olduğunun farkında dahi olmayabilirler. Uzman Klinik Psikolog Gülden Gül, bu nedenle çocukların sorunlarını sembolik diller ile ifade ettiklerini belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu.
29.05.2019 Ebeveyn
Doğum öncesi ve doğum sonrası için cinsellik rehberi
Doğum öncesi ve doğum sonrası için cinsellik rehberi Hamilelikte cinsel ilişki ne sıklıkta olmalı, normal doğumun cinsel ilişki üzerindeki etkileri nelerdir, Evlilikte bebeğin dünyaya gelişi cinselliği nasıl etkiler, Çocuğun aileyle uyuması cinsel hayatı etkiler mi, gibi cinsellik ve sonrasında kafanızda meydana gelecek neredeyse tüm soruları uzmanlarımıza sorduk. İşte hamilelik ve sonrasında cinsellikle ilgili merak edilen tüm soruların cevapları…
10.04.2019 Cinsellik
Aleksitimi nedir?
Aleksitimi nedir? Duygusal sağırlık kavramının (aleksitimi) bilim için yeni bir kavram olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı, duygusal sağırlık (aleksitimi) hakkında önemli bilgiler verdi.
4.10.2018 Ruh Sağlığı
Okul fobisi varsa yargılamayın!
Okul fobisi varsa yargılamayın! Çocuğun okula gitmeye karşı korku duyması, okul zamanına doğru yoğun kaygı ve panik belirtileri göstermesi şeklinde görülüyor. Okul saati yaklaştıkça çocukta, karın - baş ağrısı ve mide bulantısı gibi şikâyetlerle birlikte öfke nöbetlerinin de görülebildiğini belirten uzmanlar, ‘Bir süre bekleyelim, belki geçer’ yaklaşımının sorunu daha da büyütebileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, böyle durumda profesyonel desteğin önemini vurguluyor.
11.09.2018 Eğitim
Cemal Süreya kimdir? Cemal Süreya'nın kısaca hayatı ve eserleri
Cemal Süreya kimdir? Cemal Süreya'nın kısaca hayatı ve eserleri Cemal Süreya'nın hem edebi hem özel hayatı, her daim merak edilen muammalarla dolu. Örneğin Cemal Süreya'nın doğum tarihi belli değil, Cemal Süreya'nın neden beş kadınla evlendiği pek bilinmiyor. Cemal Süreya ile ilgili hayatının sırlarını yazımızda bulacaksınız.
9.01.2020 Sanat
Çocuğunuzu internetten gelen 8 hastalıktan koruyun
Çocuğunuzu internetten gelen 8 hastalıktan koruyun ‘İnternetten de hastalık bulaşır mı?’ demeyin. İnternetin kitleler tarafından kullanılmaya başlamasından itibaren birçok hastalık yayılıyor.
26.04.2018 Aile
Okul öncesi eğitimin faydaları nelerdir?
Okul öncesi eğitimin faydaları nelerdir? Çocuklar için okul öncesi eğitim mutlaka tavsiye ediliyor. Peki okul öncesi eğitimin yararları neler? Çocuklara ne gibi katkılar sağlıyor?
25.08.2017 Eğitim
Sigara her 10 saniyede 1 kişiyi öldürüyor.
Sigara her 10 saniyede 1 kişiyi öldürüyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şener Cömert, sağlık için zararlarını herkesin bildiği sigara hakkında daha da korkutan açıklamalarda bulundu…
22.05.2017 Genel Sağlık
Genital estetik hangi durumlarda uygulanır?
Genital estetik hangi durumlarda uygulanır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evrim Aksoy; estetik girişimlerin, genellikle dış görünümün onarılması amacı ile yapılsa da, görüntüden ziyade fonksiyonel ve psikolojik mağduriyetin giderilmesi adına da yapıldığını ve günümüzde genital estetik alanına olan ilginin de büyük bir artış gösterdiğini söyledi.
25.04.2016 Estetik
'Karakterime yasaklar koyamam'
'Karakterime yasaklar koyamam' Cuma günü vizyona girecek ‘Bizans Oyunları’ filmiyle adından söz ettirmeye hazırlanan Tuvana Türkay, çıplak rol aldığı şelale sahnesi için, “Türk Sineması’nda kült olacak sahnelerden biri. Asla pişmanlık duymam” dedi
12.01.2016 Cadde
Utangaç kişilerde bağımlılık riski daha fazla
Utangaç kişilerde bağımlılık riski daha fazla Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, bağımlılığın toplumsal bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.
4.08.2015 Ruh Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Utangaçlık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.