Uyku

Uyku

Son dakika uyku haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uyku gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uyku haber sayfamızda...

Uyku

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 11.823 uyku haberi bulunmuştur.
AYETEL KÜRSİ OKUNUŞU, Türkçe Anlamı, Ayet-el Kürsi Duası Arapça & Türkçe Yazılışı, Meali ve Tefsiri!
AYETEL KÜRSİ OKUNUŞU, Türkçe Anlamı, Ayet-el Kürsi Duası Arapça & Türkçe Yazılışı, Meali ve Tefsiri! Ayetel Kürsi Duası, Bakara Suresi'nin 255. ayeti olarak bilinmektedir. Ayetel Kürsi okunuşu ile insana huzur veren dualar arasında bulunmaktadır. Okuyan kişiye birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle sabah vakitleri okunan bu dua, anlamı ile de oldukça etkileyicidir. Sizin için hazırladığımız bu içeriğimizden Ayetel Kürsi'nin okunuşu ile birlikte Türkçe anlamı (meali) hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca içeriğimizde arapça Ayetel Kursi yazılışı, faydaları, faziletleri de yer almaktadır. İlk sayfadan Ayet-el kürsi duasının Türkçe okunuşunu Arapça görseli ile birlikte görebilirsiniz. Sonraki sayfalarda ise Ayet-el Kursi'nin tefsirini okuyabilirsiniz.
27.03.2024 Dualar
‘Sandıkta vicdan ittifakı olacak’
‘Sandıkta vicdan ittifakı olacak’ CHP Genel Başkanı Özel, Balıkesir için Ankara’da bir ittifak yapamadıklarını belirterek, CHP’nin Balıkesir adayı Ahmet Akın’a “Balıkesir’de sandığın başında Vicdan İttifakı olacak kardeşim. Bunu göreceksin” dediğini söyledi.
27.03.2024 Gündem
Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir
Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir Vücudumuzun ısısını kontrol etmek için gerekenden fazla ter salgılaması ‘aşırı terleme’ tıp dilinde de hiperhidroz olarak tanımlanıyor. Aşırı terleme sadece gün içinde değil, gece ataklar halinde de gelişebiliyor. Aşırı sıcak havalar, yine aşırı ısıtılmış bir oda veya kalın bir yorganla örtünme gece terlemelerinin basit bir nedeni olabiliyor. Uyku sırasında oluşan gece terlemelerinin şiddeti orta derecede yaygın terlemeden, yatak çarşaflarının değiştirilmesini gerektirecek boyutlara ulaşabilen terlemelere kadar değişebiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Okuturlar, gece terlemelerine sebep olabilen bazı hastalıkları anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
26.03.2024 Genel Sağlık
Diş ağrısıyla yattı, 32 yıl sonra uyandı! Tıp tarihine geçti: Saçı da tırnağı da uzamadı
Diş ağrısıyla yattı, 32 yıl sonra uyandı! Tıp tarihine geçti: Saçı da tırnağı da uzamadı Hiç kısa bir uykudan sonra uyanıp sanki onlarca yıldır uyuyormuş gibi hissettiğiniz oldu mu? Gerçekte bu genellikle yalnızca birkaç saat sürer ancak Karolina Olsson için durum böyle değil. 14 yaşında diş ağrısıyla yattığı uykudan 46 yaşında uyanan genç kadın bakın neler yaşadı.
25.03.2024 Yaşam
Aslı Enver'den 'Elay' açıklaması: Kime benzediğine siz karar verin!
Aslı Enver'den 'Elay' açıklaması: Kime benzediğine siz karar verin! Geçtiğimiz temmuz ayında ilk kez anne olma mutluluğu yaşayan oyuncu Aslı Enver, eşi Berkin Gökbudak ile birlikte Prag'a gitti. Kısa bir kaçamak yapan çift, tatil dönüşünde İstanbul Havalimanı'nda objektiflere yansıdı.
25.03.2024 Cadde
“Kabullenince hayat güzelleşiyor”
“Kabullenince hayat güzelleşiyor” 20 yılı aşkın zamandır ekranlarımıza misafir olan, uzun yıllar Ana Haber Bülteni ve gece haberlerini sunan spiker Sonay Dikkaya, otizmli oğlunun daha iyi eğitim alması amacıyla 8 yıl önce gittiği ABD’den döndü. Dikkaya ile yaşadıklarını, oğluyla ilişkisinin dönüşümünü ve Türkiye özlemini konuştuk.
23.03.2024 Pazar
Murat Kurum gençlerin sorularını yanıtladı!
Murat Kurum gençlerin sorularını yanıtladı! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rami Kütüphanesi’ndeki Türkiye Gençlik STK’ları Platformu programında gençlerin sorularını yanıtladı.
23.03.2024 Haberler
Murat Kurum gençlerin sorularını yanıtladı!
Murat Kurum gençlerin sorularını yanıtladı! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rami Kütüphanesi’ndeki Türkiye Gençlik STK’ları Platformu programında gençlerin sorularını yanıtladı.
23.03.2024 Gündem
Prag'da aşka geldiler! Aslı Enver ile Berkin Gökbudak'tan romantik paylaşım
Prag'da aşka geldiler! Aslı Enver ile Berkin Gökbudak'tan romantik paylaşım Berkin Gökbudak ile kızı Elay'ı 4 Temmuz 2023'te kucağına alarak ilk kez anne olma sevincini yaşayan Aslı Enver, eşiyle birlikte Prag'a gitti. Tatil pozlarını sosyal medya hesabından yayınlayan Enver'in Gökbudak ile romantik pozu, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.
23.03.2024 Cadde
Hem uyuyun hem de çatır çatır zayıflayın! Battaniyesiz olursa daha da etkiliymiş
Hem uyuyun hem de çatır çatır zayıflayın! Battaniyesiz olursa daha da etkiliymiş Kilo vermek zor olabilir ancak sağlıklı bir diyet uygulamak ve bir egzersiz rutini takip etmek kesinlikle formda kalmanıza yardımcı olur. Yağ yakmanın daha kolay yolları da vardır. Aslında yaşam tarzınızda yapacağınız birkaç değişiklikle uykunuzda bile daha hızlı kalori yakabilirsiniz.
21.03.2024 Genel Sağlık
Uykuyu olumsuz etkiliyor! ‘Yatmadan bir saat önce ekranı bırakmalılar’
Uykuyu olumsuz etkiliyor! ‘Yatmadan bir saat önce ekranı bırakmalılar’ Aşırı ışık, duygusal problemler ve fiziksel rahatsızlıklar çocuklarda uykuyu olumsuz etkileyebiliyor. Ekran kullanımı ve düzensiz beslenmenin de uyku kalitesini olumsuz etkileyebildiğini vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, “Yoğun bilgisayar ve telefon kullanımı uykuyu olumsuz etkiliyor, yatmadan en az bir saat önce ekran bırakılmalı” dedi.
19.03.2024 Genel Sağlık
Kadın girişimciye avantajlı bayilik
Kadın girişimciye avantajlı bayilik ‘İşimiz Konfor, Gücümüz Kadın’ başlıklı bir proje başlatan Konfor Grup, kadın girişimcilere Konfor Yatak bayiliğini avantajlı koşullarla veriyor. Yıl sonuna kadar 100 kadın girişimcinin Konfor Yatak bayisi olması amaçlanıyor.
19.03.2024 Kobi
Bakan Yerlikaya: Çanakkale ruhu hamd olsun bugün de yaşamaktadır
Bakan Yerlikaya: Çanakkale ruhu hamd olsun bugün de yaşamaktadır İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şişli'de düzenlenen ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ programında şehit yakını ve gazilerle bir araya geldi.
18.03.2024 Gündem
Yeni araştırma ortaya çıkardı: Uykusuz gece kilo getiriyor
Yeni araştırma ortaya çıkardı: Uykusuz gece kilo getiriyor Uykusuzluğun iştah ve tokluğu düzenlemekten sorumlu hormonların dengesini bozduğu, uykusuzluk çekenlerin kendilerini aç hissettikleri ortaya çıktı.
18.03.2024 Dünya
Uyurken ağızdan gelen suyun anlamı var! Hastalıklar böyle işaret veriyor
Uyurken ağızdan gelen suyun anlamı var! Hastalıklar böyle işaret veriyor Gece uyurken yastığınızın ıslandığını fark ediyorsanız, ağzınızdan yastığa akan salyalar konusundaki haberimizi okumalısınız. Yaşadığınız bu durum çeşitli hastalıkların habercisi olabilir. Çözümü ise çok kolay!
17.03.2024 Genel Sağlık
Fatih Erbakan: Yeniden Refah ahlaklı belediyecilik şiarıyla seçimlere giriyor
Fatih Erbakan: Yeniden Refah ahlaklı belediyecilik şiarıyla seçimlere giriyor Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Milletten oy alamıyor, nereye gitse emekli, memur, işçi, çiftçi tepki gösteriyor. Nereye gitse Gazze'yi soruyorlar. 'İsrail ile neden ticarete devam ediyorsunuz' diyorlar. Bu tabloyu manzarayı görüyor. Anketlere bakıyor. Oylar kartopu gibi eriyor. Gelmiş Yeniden Refah adayını geri çekecekmiş de bize destek olacakmış. Ne münasebet. Herkes çalışacak, herkes millete kendisini anlatacak, hizmet yarışına girecek ve milletimiz özgür iradesiyle kimi istiyorsa onu seçecek" dedi.
16.03.2024 Gündem
Ezgi Mola: Can'a baktıkça burnumun direği sızlıyor!
Ezgi Mola: Can'a baktıkça burnumun direği sızlıyor! Yaklaşık dört yıldır aşk yaşadığı işletmeci Mustafa Aksakallı ile 8 Mayıs 2023 tarihinde sade bir törenle dünyaevine giren Ezgi Mola, kasım ayında bebeğine kavuşmuştu. Ünlü oyuncu, oğlunu kucağına aldıktan sonraki yeni hayatını anlattı. Bir süredir ekranlardan uzak olan Mola, "Can'ı doya doya yaşamaya çalışacağım" dedi.
16.03.2024 Cadde
Hava trafiğine yorgunluk önlemi
Hava trafiğine yorgunluk önlemi Hava trafik kontrolörlerinin aşırı yorulması kaynaklı riskleri engellemek için mesai düzenlemesine gidildi. Gündüz veya gece vardiyasında çalışma 12 saati geçmeyecek.
16.03.2024 Ekonomi
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir Vitaminlerin sağlıklı bir beden için takviye olarak alındığı düşünülür. Ancak yaygın olarak kabul gören bu düşüncenin aksine vitaminler sağlıklı bir bedenin ana maddesidir. Bu nedenle eksikliğinin de fazlalığının da dikkate alınması gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, göz ardı edilen büyük tehlikeyi anlattı.
16.03.2024 Genel Sağlık
Osman Müftüoğlu 'melatonin' gerçeğini açıkladı! 'Çoğu takviye aslında çöp'
Osman Müftüoğlu 'melatonin' gerçeğini açıkladı! 'Çoğu takviye aslında çöp' Vücudun doğal olarak ürettiği ve uyku düzeninin kontrol edilmesini sağlayan hormon melatonindir. Bu hormon özellikle karanlıkta salgılanır. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu melatonin takviyelerinin kullanımı hakkında önemli bilgiler verdi, gerçekleri açıkladı.
15.03.2024 Genel Sağlık
Yasmin Erbil, Mısır'a gitti! Tatil pozlarına beğeni yağdı
Yasmin Erbil, Mısır'a gitti! Tatil pozlarına beğeni yağdı Survivor yarışmacısı Yiğit Poyraz'la aşk yaşayan Mehmet Ali Erbil'in kızı Yasmin Erbil, annesiyle tatile çıktı. Mısır'a giden Erbil, karelerini Instagram hesabından yayınladı.
15.03.2024 Cadde
Geçmeyen ağrıların sebebi 'kaynana hastalığı' olabilir! 'Kadınlarda daha sık görülüyor'
Geçmeyen ağrıların sebebi 'kaynana hastalığı' olabilir! 'Kadınlarda daha sık görülüyor' Vücutta yayılan ve geçmeyen ağrılarla kendini belli ediyor. Özellikle kadınlarda görülen ve anlam verilemeyen ağrıların sebebinin fibromiyalji olduğuna dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Hekimi Op. Dr. Evren Fehmi Atay, hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
15.03.2024 Genel Sağlık
Kalitesizse tüm vücudu vuruyor! Uykusuzluk alışkanlık değil, hastalık
Kalitesizse tüm vücudu vuruyor! Uykusuzluk alışkanlık değil, hastalık Genel sağlığı etkileyen en önemli konulardan biri de yeterli ve dengeli uyumak. Prof. Dr. Zahide Mine Yazıcı “Vücudun biyolojik saati, düzenli uyku periyotlarına ihtiyaç duyar. Her gece aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmak, uyku düzenini korumaya yardımcı olur" diyerek uykusuzluğun vücuda verdiği zararları sıraladı.
15.03.2024 Genel Sağlık
LGS’ye hazırlıkta tempoyu artırın LGS’ye aylardır
LGS’ye hazırlıkta tempoyu artırın LGS’ye aylardır LGS’ye aylardır hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin önünde 2.5 ay kaldı. Uzmanlar, bu dönemin zaman yönetimi, soru çözme düzeni ve sınav taktikleri açısından önemine dikkat çekerek, öğrencilere sınava hazırlık temposunu artırmalarını öneriyor.
15.03.2024 Eğitim
Sabahları zor uyanmak, depresyon belirtisi olabilir! Kaliteli uyku mümkün
Sabahları zor uyanmak, depresyon belirtisi olabilir! Kaliteli uyku mümkün Sağlıklı bir uyku düzeni; hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorunun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.
14.03.2024 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Uyku ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.