Uykusuzluk

Uykusuzluk

Son dakika uykusuzluk haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uykusuzluk gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uykusuzluk haber sayfamızda...

Uykusuzluk

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.151 uykusuzluk haberi bulunmuştur.
Rüya balayı yarım kaldı, 'bitmeyen kaşıntı' kabusa dönüştü! Doktorlar çaresiz
Rüya balayı yarım kaldı, 'bitmeyen kaşıntı' kabusa dönüştü! Doktorlar çaresiz 'Rüya' balayı tatilleri için gün sayıyorlardı, aniden ortaya çıkan hastalık sayısız semptomla genç kadının hayatını zehir etti. Yapılan sayısız testten sonra, bilim insanlarının neyin sebep olduğunu bilmediği ve tedavisi olmayan nadir hastalığa yakalandığı anlaşıldı.
28.03.2024 Dünya
Yeni araştırma ortaya çıkardı: Uykusuz gece kilo getiriyor
Yeni araştırma ortaya çıkardı: Uykusuz gece kilo getiriyor Uykusuzluğun iştah ve tokluğu düzenlemekten sorumlu hormonların dengesini bozduğu, uykusuzluk çekenlerin kendilerini aç hissettikleri ortaya çıktı.
18.03.2024 Dünya
Osman Müftüoğlu 'melatonin' gerçeğini açıkladı! 'Çoğu takviye aslında çöp'
Osman Müftüoğlu 'melatonin' gerçeğini açıkladı! 'Çoğu takviye aslında çöp' Vücudun doğal olarak ürettiği ve uyku düzeninin kontrol edilmesini sağlayan hormon melatonindir. Bu hormon özellikle karanlıkta salgılanır. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu melatonin takviyelerinin kullanımı hakkında önemli bilgiler verdi, gerçekleri açıkladı.
15.03.2024 Genel Sağlık
Kalitesizse tüm vücudu vuruyor! Uykusuzluk alışkanlık değil, hastalık
Kalitesizse tüm vücudu vuruyor! Uykusuzluk alışkanlık değil, hastalık Genel sağlığı etkileyen en önemli konulardan biri de yeterli ve dengeli uyumak. Prof. Dr. Zahide Mine Yazıcı “Vücudun biyolojik saati, düzenli uyku periyotlarına ihtiyaç duyar. Her gece aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmak, uyku düzenini korumaya yardımcı olur" diyerek uykusuzluğun vücuda verdiği zararları sıraladı.
15.03.2024 Genel Sağlık
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
Taze baba İdo Tatlıses uykusuzluğunu paylaştı: Yok be oğlum ne uyanması
Taze baba İdo Tatlıses uykusuzluğunu paylaştı: Yok be oğlum ne uyanması 2021 yılında görkemli bir düğünle nikâh masasına oturan İdo Tatlıses-Yasemin Şefkatli çiftinin ikiz bebekleri, geçtiğimiz ay dünyaya geldi. Şimdilerde anne-baba olmanın tadını çıkaran çiftten İdo Tatlıses'ten uykusuzluk paylaşımı geldi.
4.03.2024 Cadde
Uykusuz her gece...
Uykusuz her gece... “Uykusuz her gece, sabahlarım bazen günlerce, yorgun ölesiye...” Ajda Pekkan’ın bu ünlü şarkısı, dünyada uykusuzluk çeken birçok insanın durumunu da yansıtıyor.
27.02.2024 Dünya
‘Sosyal medya aklını korumaz’
 ‘Sosyal medya aklını korumaz’ Hollywood yıldızlarının zihin sağlığı uzmanı Dr. Blair Steel, demansa karşı sosyalleşme önerirken “Bunun yolu sosyal medya değil” dedi.
18.02.2024 Gündem
Magnezyumu daha çabuk kana karıştıran yöntem! Ne ağrı ne uykusuzluk kalıyor
Magnezyumu daha çabuk kana karıştıran yöntem! Ne ağrı ne uykusuzluk kalıyor Günlük olarak aldığımız magnezyum miktarı herkesin yaşına, cinsiyetine ve sağlık durumuna göre değişebilir. Ancak birçok kişi magnezyum takviyesi alırken yalnızca 'sağlıklı' olduğunu düşünür. İşte magnezyum eksikliğinde dikkat edilmesi gerekenler.
29.01.2024 Genel Sağlık
Uyuyarak 400 bin lira kazanacak işçi aranıyor! 'Yatağa dikkat, beyni değiştiriyor'
Uyuyarak 400 bin lira kazanacak işçi aranıyor! 'Yatağa dikkat, beyni değiştiriyor' 2024 yılının en ilginç iş ilanı geçtiğimiz günlerde verildi: Bir yatak firması sadece uyuyarak 400 bin lira para kazanacak işçi arıyor! Ek gelir sağlamak isteyenlere de uygun olduğu belirtilen bu iş için bazı şartları sağlamak gerekiyor. "Kötü yatak uykuyu etkiler. Uykusuz kalanlar birbirlerine saldırmaya başlar" diyen Prof. Dr. Hakan Kaynak'a göre sağlıklı bir uykunun şifresi ise beynimizde saklı.
19.01.2024 Genel Sağlık
Otobüs kazalarında artış! Sebebini ve detaylarını uzman isim açıkladı
Otobüs kazalarında artış! Sebebini ve detaylarını uzman isim açıkladı Mersin’de meydana gelen otobüs kazasının ardından, gözler bir kez daha 2024 yılında da yükselişini sürdüren trafik kazalarına çevrildi. Bu kazaların nedenleri sorgulanırken, öne çıkan otobüs kazaları ile ilgili şoförler tecrübesizlikten, uzmanlar ise aşırı hızdan şikayetçi oldu.
17.01.2024 Gündem
Uykusuzluğa kesin çözüm! Alabaşın inanılmaz etkisi, saniyeler içinde sonuç veriyor
Uykusuzluğa kesin çözüm! Alabaşın inanılmaz etkisi, saniyeler içinde sonuç veriyor Çağımızın vebası olan uykusuzluk sorunu neredeyse herkesin sağlıklı uyumasına engel olan bir durum. Alabaş sebzesi ise tam olarak uyku problemi çekenlerin tüketeceği türden bir doğal şifa deposu. Detaylar haberimizde.
10.01.2024 Genel Sağlık
Uzmandan gerçek dinlenmenin yedi yöntemi! ‘Yıllar yorgun ben yorgun’
Uzmandan gerçek dinlenmenin yedi yöntemi! ‘Yıllar yorgun ben yorgun’ Her gece en az yedi saat uyumak ve her zaman aynı saatte yatmak sağlık için çok faydalı.
8.01.2024 Dünya
S ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
S ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Dünyanın en güzel duyguları arasında anne baba olmak yer alıyor. Yeni aile bireylerini kucağına alacağı günü sayan anne ve baba adayları çocuklarına ne isim vereceği konusunda da kafa koruyor. En güzel ve en anlamlı isimleri çocuklarına vermek isteyen aileler seçici oluyor. Keşfedilmemiş isimler, duyulmamış, değişik, nadir bulunan isimler anne ve baba adaylarının tercihi oluyor. İsimlerin dışında anlamlarına da dikkat ediliyor. S harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “S ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Oyun Nickleri 2024: En Havalı, İyi, Güzel, Yaratıcı, Türkçe, Yabancı, Kısa Oyun İsimleri ve Anlamları
Oyun Nickleri 2024: En Havalı, İyi, Güzel, Yaratıcı, Türkçe, Yabancı, Kısa Oyun İsimleri ve Anlamları Bilgisayar ve akıllı telefonlarda oynanan oyunlar ve oyun konsolları son dönemlerde popüler hale geldi. LOL, PUBG, CS GO, Valorant gibi çok oyunculu video oyunları dünya ve Türkiye üzerinde en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Ancak oyunları oynarken kendinize öncelikle nick veya isim vermeniz gerek. Mobil, bilgisayar veya konsollardaki oyun nickleri de en az seçilen karakter kadar öneme sahiptir. İyi, yaratıcı, güzel ve havalı nickler ve anlamları oyunda öne çıkmanızı sağlar ve akılda kalıcılığı artırır. En havalı, iyi, güzel, yaratıcı, şekilli, Türkçe ve komik oyuncu isimleri önerileri için “Oyun Nickleri ve Anlamları 2024” içeriğimizden detaylıca bakabilirsiniz.
2.01.2024 Oyun
Klan İsimleri 2024: En İyi, Türkçe, İngilizce, Şekilli, Yaratıcı, Oyun Klan ve Team İsimleri
Klan İsimleri 2024: En İyi, Türkçe, İngilizce, Şekilli, Yaratıcı, Oyun Klan ve Team İsimleri Tablet, cep telefonları ve bilgisayarlar iş ve özel yaşamın dışında oyun oynamak için de kullanılıyor. Popüler oyunlar arasında yer alan PUBG, Valorant, CS GO tarzı oyunlar için klan isimleri ve oyun nickleri büyük önem taşıyor. Klan isimlerinin bu denli önem arz etmesinin nedenleri arasında oyuncunun klanına olan bağlılığını simgeliyor. Klan isimleri seçerken bu yüzden dikkat edilmesi gerekiyor. Oyun oynarken klanlara şekilli, Türkçe, İngilizce ve kısa isimler verme imkanı bulunuyor. Takım arkadaşlarınızla birlikte seçebileceğiniz bu klan isimleri oyunda akılda kalıcı olmanızı da sağlıyor. En iyi, Türkçe, İngilizce, şekilli, kısa klan ve takım isimleri için “Klan İsimleri 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Oyun
Ayrı mı yoksa aynı yatakta uyumak mı?
Ayrı mı yoksa aynı yatakta uyumak mı? Sağlık için son derece önemli olan uyku konusunda uzmanlar daima, “Rahat uyumak, uykunuzu iyi almak için en ideal koşulları yaratın” diyor. Bu nedenle zaman zaman tartışılan karı - kocaların, çiftlerin ayrı uyuması konusu Hollywood yıldızı Cameron Diaz’ın (51) çağrısıyla yeniden alevlendi ve gündemde üst sıralara çıktı.
22.12.2023 Dünya
Günümü Türk kahvesi olmadan geçiremem diyenler dikkat! Böyle içince zararı çok büyükmüş
Günümü Türk kahvesi olmadan geçiremem diyenler dikkat! Böyle içince zararı çok büyükmüş Türk kahvesi günlük yaşantımızın bir parçası haline geldi. Hatta öyle insanlar var ki Türk kahvesiz asla yapamam diyor. Ancak Türk kahvesini içerken dikkat etmeniz gereken nokta var. Böyle içince yarardan çok zararı dokunuyormuş.
15.12.2023 Püf Noktası
Melatonin hapı uyutmaz uyanmada etkili olabilir
Melatonin hapı uyutmaz uyanmada etkili olabilir Son araştırmalara göre, melatonin kullanımı Amerikalı çocuklar arasında aşırı derecede yaygın hale geldi.
13.12.2023 Gündem
'Uykusuzluk' deyip geçmeyin, kalpten götürebilir! Bağışıklık düşürüyor, enfeksiyona sebep oluyor
'Uykusuzluk' deyip geçmeyin, kalpten götürebilir! Bağışıklık düşürüyor, enfeksiyona sebep oluyor Uyku bedenimizin ve zihnimizin yenilenmesi, enerji toplaması, dinlenmesi ve düzenlenmesi için önemli bir süreçtir. Uzmanlar uyku düzeninde oluşacak herhangi bir bozulmanın vücut için ciddi etkileri olduğuna dikkat çekiyor. İşte 'dalga etkisi' yaratan uykusuzluğun vücudunuza yaptıkları.
9.12.2023 Genel Sağlık
Osman Şenher, Pendikspor maçı sonrası Galatasaraylı yıldıza sert çıktı! 'Takımda oynayacak kalitesi yok'
Osman Şenher, Pendikspor maçı sonrası Galatasaraylı yıldıza sert çıktı! 'Takımda oynayacak kalitesi yok' Süper Lig'in 14'üncü haftasında Galatasaray'ın Pendikspor'u 2-0 mağlup ettiği maçı spor yazarları değerlendirdi. Osman Şenher, sarı-kırmızılıların genç yıldızına sert çıktı.
3.12.2023 Galatasaray
Şiddetin psikolojik etkileriyle mücadele
Şiddetin psikolojik etkileriyle mücadele Kadına yönelik şiddet, kadınların yaşam hakkını, vücut bütünlüğünü, sosyal ve kamusal alandaki varlığını tehdit etmesinin yanı sıra mağdurların ruhsal açıdan da yaralanmalarına yol açıyor... Türkiye Psikiyatri Derneği Kadın Ruh Sağlığı Çalışma Birimi üyesi Doç. Dr. Münevver Hacıoğlu Yıldırım, şiddete maruz kalmanın duygusal ve psikolojik etkilerini ve baş etme yollarını anlattı...
30.11.2023 Gündem
‘Magnezyum için doktora danışın’
‘Magnezyum için doktora danışın’ Herhangi bir sağlık sorunumuz için kafamıza göre hareket edip, eczaneden magnezyum alarak kullanmanın birçok problem yaratabileceği uyarısında bulunuldu.
30.11.2023 Gündem
Halıdan süte birçok sebebi var! Uykusuzluğun arkasındaki 6 neden
Halıdan süte birçok sebebi var! Uykusuzluğun arkasındaki 6 neden Uyku, sağlığımızı ve genel refahımızı korumak için çok önemlidir, ancak birçok kişi için dinlendirici bir gece uykusu zor olabilir. Bu durumun önüne geçmek gece geç saatlerde bir fincan kahve içmekten kaçınmak kadar basit değil; Görünüşte zararsız olan alışkanlıklar aynı zamanda hızlı uykuya dalma ve yenilenmiş hissederek uyanma yeteneğimizi de etkileyebilir.
29.11.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Uykusuzluk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.