Uzakdoğu

Uzakdoğu

Son dakika uzakdoğu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uzakdoğu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uzakdoğu haber sayfamızda...

Uzakdoğu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.511 uzakdoğu haberi bulunmuştur.
Lüks’ün sonu mu geliyor?
Lüks’ün sonu mu geliyor? Lüks moda markalarında neredeyse 2000’li yılların başından beri devam eden yükseliş trendi, uzakdoğu’dan gelen düşük satış tahminleri ile yerini gerilemeye bırakacak endişesine neden oldu.
28.03.2024 Ekonomi
20 milyon liralık ‘deri’ operasyonu
20 milyon liralık ‘deri’ operasyonu İstanbul Zeytinburnu’nda bir çanta imalathanesine düzenlenen baskında, Endonezya ve uzakdoğu ülkelerinden kaçak olarak getirilen, piyasa fiyatı 20 milyon lira değerinde çok sayıda çantayla 1501 piton yılanı ve devekuşu derisi ele geçirildi.
7.03.2024 Gündem
Bülent Uygun'dan ilginç öneri: Yerli oyuncu sayılsınlar
Bülent Uygun'dan ilginç öneri: Yerli oyuncu sayılsınlar Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un Teknik Direktörü Bülent Uygun, Fanatik'e konuştu. Deneyimli teknik adamdan dikkat çeken öneri geldi.
1.03.2024 Sivasspor
Gerekli hazırlıkları yapıyor
Gerekli hazırlıkları yapıyor Türkiye’de elektrikli otomobil satışlarına öncülük eden markalardan biri olan MG, yeni dönemde hız kesmemek için gerekli adımları atmaya çalışıyor... MG, ayrıca yeni modellerini getirmeyi sürdürecek.
19.02.2024 Otomobil
Savunma sanayiinde hedef NATO pazarı
Savunma sanayiinde hedef NATO pazarı Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı, Antalya’nın Belek Turizm Merkezindeki Cornelia Oteli’nde önceki akşam Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın konuşması ile başladı.
18.02.2024 Gündem
'Türkiye ile birlikte geleceğe yürümenin bahtiyarlığı içindeyiz'
'Türkiye ile birlikte geleceğe yürümenin bahtiyarlığı içindeyiz' Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Güçlü ve yeni Türkiye Yüzyılı’nda, emin adımlarla Türkiye Cumhuriyeti milli savunma sanayi gibi büyük projeleri başarırken, Doğu Akdeniz'de bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve mavi vatanda ve göklerde hava sahasında büyük milletimizin ulusal ve milli çıkarları bakımından birlikte geleceğe yürümenin bahtiyarlığı ve mutluluğu içerisindeyiz” açıklamasını yaptı.
12.02.2024 Dünya
Türk-Japon dostluğunun 100. yılı
Türk-Japon dostluğunun 100. yılı Topkapı Üniversitesi Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi ile Uzakdoğu Mutfak Akademisi iş birliğiyle hayata geçirilen Bronze sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı, Türkiye Japonya dostluğunun 100. yıl dönümünü kapsayan 2024 kış eğitim dönemine başladı.
20.01.2024 Pazar
Son günlerin gözdesi: Pelet soba!
Son günlerin gözdesi: Pelet soba! Talaş, odun veya ağaç atıklardan elde edilen peletlerin yakıt olarak kullanıldığı pelet sobalar, son yıllarda vatandaşların tercihleri arasında yerini alıyor. Özellikle ev, hobi bahçesi, dağ ve bağ evlerinin yanı sıra iş yerlerinde kullanılan sobalar ekonomik, çevreci ve modern görünümüyle de ilgi çekiyor.
18.01.2024 Ekonomi
'Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız'
'Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız' Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yıllık Değerlendirme toplantısında konuştu. Prof. Dr. Bolat, "Her seçimde yapılmaya çalışılan soğan, patates tiyatrosunu bu seçim öncesi Allah'ın izniyle yaptırmayacağız. Tarım Bakanlığımız ile bu konuda gerekli ürün yeterliliklerine sahibiz, artırdık. Yaz boyunca onları Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla gerekli şekilde depoladık. Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız." dedi.
10.01.2024 Ekonomi
2024 trendlerine CEO bakışı
2024 trendlerine CEO bakışı DataExpert aracılığıyla yeni yılın trendlerini sorduğumuz CEO'lar dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve globalleşmeye işaret ediyor...
8.01.2024 Milliyet Executive
Bergüzar Korel'den Londra açıklaması! 'Niye kaçayım ki? Burası benim ülkem'
Bergüzar Korel'den Londra açıklaması! 'Niye kaçayım ki? Burası benim ülkem' Kendisi gibi oyuncu Halit Ergenç'le evli olan Bergüzar Korel, eşi ve üç çocuğuyla birlikte İngiltere'nin başkenti Londra'ya taşınmıştı. Nişantaşı'nda ortaya çıktan ünlü oyuncu, Türkiye'yi terk edip, temelli olarak yurt dışına yerleştikleri iddiasını cevapladı.
5.01.2024 Cadde
Bir miladi yıl daha biterken
Bir miladi yıl daha biterken Miladi takvim Dünya’nın Güneş etrafındaki dönüş süresi olan 365 gün 6 saatlik zamanı “1 yıl” kabul etti. Günümüzde, Türkiye’de de Cumhuriyet dönemiyle birlikte kabul edilen takvim, Papa 13.Gregoryen’in Güneş esaslı Miladi takvimidir.
31.12.2023 Dünya
Bilal Çiloğlu: Madalya borcum, ödemek istiyorum!
Bilal Çiloğlu: Madalya borcum, ödemek istiyorum! Ameliyat sonrası tam hazır olmasa da tatamiye dönme kararı alan dünya üçüncüsü judocu Bilal Çiloğlu, dev organizasyon için kariyerini riske attığını itiraf ediyor “Madalya alabileceğimi düşünmesem olimpiyata gitmek için bu riski almazdım. Madalya borcum, ödemek istiyorum” diyor.
26.11.2023 Diğer
'Turkish dizi' dalgası
'Turkish dizi' dalgası Uluslararası Emmy Ödülleri’nde “En İyi Dizi Ödülü’ne layık görülen “Yargı” bir kez daha Türk dizilerinin dünyada yarattığı etkiye dönüp bakmamız gerektiğini hatırlattı. İşte seyahat rotalarından yemek tariflerine, çocuklarına Türk isimleri verenlerden İstanbul tutkunlarına Türk dizilerinin rüzgârı.
26.11.2023 Pazar
Limak, Karayipler’de havalimanına talip
Limak, Karayipler’de havalimanına talip Ulusal ve uluslararası alanda pek çok projeye imza atan Limak Şirketler Grubu, Turks & Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi’nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusu yaptı.
17.11.2023 Ekonomi
Yeni yaklaşım temkinli adım
Yeni yaklaşım temkinli adım Para politikasında adımlar sıkılaştıkça şirketlerin yaklaşımları da değişiyor. Şimdi adımlar daha temkinli atılacak. Kredi kullanımı azalırken özel sektör tahvilleri devrede. Her şirket kendi özkaynağına yönelirken maliyetleri düşürecek...
10.11.2023 Milliyet Executive
Bankacı olarak emekli olup bu işe girdi: 600 bin TL'lik safran!
Bankacı olarak emekli olup bu işe girdi: 600 bin TL'lik safran! Yozgat’ta, adını Karabük’ün Safranbolu ilçesinden alan ve dünyanın en pahalı baharatları arasında bulunan Safran bitkisinin hasadına başlanıldı. Gıda, ilaç ve kozmetik gibi birçok alanda kullanılan safran bitkisinin kilogramı kalitesine göre 600 bin liraya kadar çıkıyor.
9.11.2023 Ekonomi
Üretim kapasitesi 3 bin ton! Dünyadan talep yağıyor
Üretim kapasitesi 3 bin ton! Dünyadan talep yağıyor Soğuk suyu nedeniyle yılın 12 ayı balık üretilebilen Adıyaman’ın Çelikhan ilçesindeki Çat Barajı’nın balıkları ‘Türk Somonu’ olarak dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor.
1.11.2023 Kobi
100 yıllık süreçte hayata geçirilen tünel projeleri…
100 yıllık süreçte hayata geçirilen tünel projeleri… İstanbul’un Avrupa ve Asya yakaları İstanbul Boğazı’nın altından geçen 5.4 km uzunluğundaki iki katlı bir karayolu tüneliyle bağlandı. Ayrıca tünele girişleri sağlamak üzere her iki yakada toplam 9.2 km boyunca karayolu genişletilmesini ve iyileştirilmesi amacıyla planlanmış ve yapımı tamamlanmıştır.
28.10.2023 Ekonomi
İstanbul-İzmir arası artık 3,5 saat
İstanbul-İzmir arası artık 3,5 saat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İstanbul-İzmir Otoyolu ile iki kentin arasındaki seyahat süresinin 5 saat kısaldığını dile getirdi.
28.10.2023 Ekonomi
Uzakdoğu'da destan yazdık
Uzakdoğu'da destan yazdık Japonya ve Güney Kore'nin ortaklaşa düzenlediği 2002 Dünya Kupası unutulmaz maçlarıyla Türk futbolun zirve noktası olarak tarihe yazıldı. Şenol Güneş yönetiminde Uzakdoğu'da başarıdan başarıya koşan ay-yıldızlı ekibimiz Dünya Üçüncüsü olurken, fair-play dalında da tüm dünyanın alkışını topladı.
26.10.2023 Futbol
İTO Başkanı Avdagiç: "Şirket kredi kartlarının limit ve taksitleri artırılmalı"
İTO Başkanı Avdagiç: "Şirket kredi kartlarının limit ve taksitleri artırılmalı" İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Şirket kredi kartları Türkiye’de özellikle ödeme zincirinde çok önemli bir araç olarak kullanılıyor. Şirketlerin kredi kartlarının hem limitlerini hem de taksitlendirme süreçlerini, bireysel kredi kartları politikasından ayrı değerlendirilmelidir. Şirketlerin kredi kartı limitlerinin ve taksitlendirme paketinin tekrar ele alınarak, şu anki durumun geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
11.10.2023 Ekonomi
Yitik uygarlıkların peşinde
Yitik uygarlıkların peşinde Prof. Dr. Halil Akdeniz yeni sergisinde “Kayıtdışı Yitik Uygarlıklar”ın peşine düşüyor. Akdeniz, Anadolu’nun ev sahipliği yaptığı Grek, Roma, Hitit, Likya ve Frigya gibi pek çok medeniyetin zenginliklerini eserlerine yansıtıyor.
10.10.2023 Kültür Sanat
Gençlere ücretsiz internet! Bakan Uraloğlu uygulamanın başlayacağı tarihi açıkladı
Gençlere ücretsiz internet! Bakan Uraloğlu uygulamanın başlayacağı tarihi açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayında gençlere ücretsiz 10 GB internet uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu uygulamanın başlayacağı tarihi açıkladı.
2.10.2023 Ekonomi
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun

Benzer Haber Etiketleri

Uzakdoğu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.