Uzay

Uzay

Son dakika Uzay haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Uzay gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Uzay haber sayfamızda...

Uzay

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 15.749 uzay haberi bulunmuştur.
Türkiye’nin gündemine oturmuştu! Muhtar olamayan 'gariban şair'e dizi teklifi
Türkiye’nin gündemine oturmuştu! Muhtar olamayan 'gariban şair'e dizi teklifi Türkiye onu okuduğu şiirle tanıdı. Kırşehir'de, Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında kendisine oy vermeyen baldızı ve bacanağına yazdığı şiirle sitem eden çoban film teklifi aldı.
16.04.2024 Haberler
Türkiye’nin gündemine oturmuştu! Muhtar olamayan 'gariban şair'e sürpriz teklif
Türkiye’nin gündemine oturmuştu! Muhtar olamayan 'gariban şair'e sürpriz teklif Türkiye onu okuduğu şiirle tanıdı. Kırşehir'de, Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında kendisine oy vermeyen baldızı ve bacanağına yazdığı şiirle sitem eden çoban sürpriz bir teklif aldı.
16.04.2024 Gündem
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den önemli açıklamar
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den önemli açıklamar Yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '“Yerelde iktidar olduk” diyenler hayal âlemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir' dedi.
16.04.2024 Haberler
Uzaydan düşen gizemli nesne! Evin çatısını delip içeri girdi, NASA'dan açıklama geldi
Uzaydan düşen gizemli nesne! Evin çatısını delip içeri girdi, NASA'dan açıklama geldi Geçtiğimiz ay Florida'da yaşayan Alejandro Otero isimli bir adamın gece saatlerinde evine uzaydan bir cisim düştü. Çatıyı delip zemin kata kadar inen nesle ile ilgili NASA günler sonra açıklamada bulundu.
16.04.2024 Dünya
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den 31 Mart mesajı
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den 31 Mart mesajı Yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '“Yerelde iktidar olduk” diyenler hayal âlemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir' dedi.
16.04.2024 Gündem
Bakan Kacır: Haberleşme uydularını geliştirebilen 11 ülkeden biri olacağız
Bakan Kacır: Haberleşme uydularını geliştirebilen 11 ülkeden biri olacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından İMECE uydusunun uzaydaki birinci yılını tamamladığını belirterek, "Dünyada haberleşme uydularını geliştirebilen 11 ülkeden biri olacağız." dedi.
15.04.2024 Gündem
Ercan Güven'den Fenerbahçeli yıldıza tepki! 'Adı futbolundan büyük, şut vurmayı bile hatırlamıyor'
Ercan Güven'den Fenerbahçeli yıldıza tepki! 'Adı futbolundan büyük, şut vurmayı bile hatırlamıyor' Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup etti. Mücadele sonrası Milliyet Gazetesi yazarları karşılaşmayı değerlendirdi.
15.04.2024 Fenerbahçe
Kozmik patlama sır küpü
Kozmik patlama sır küpü Ekim 2022’de Dünya’dan 2,4 milyar ışıkyılı uzaklıkta kaynağı bir galaksi olan şimdiye kadarki en büyük kozmik patlama meydana geldi.
14.04.2024 Dünya
60 gün yan gelip yatacak kişiler aranıyor!
60 gün yan gelip yatacak kişiler aranıyor! Almanya’da bir bilimsel araştırma için 60 gün boyunca yatakta yatacak kişiler arandığı bildirildi.
12.04.2024 Dünya
Japonya Başbakanı Kishida ABD Kongresi’nde! 'Bugünün Ukrayna'sı yarının Doğu Asya'sı olabilir'
Japonya Başbakanı Kishida ABD Kongresi’nde! 'Bugünün Ukrayna'sı yarının Doğu Asya'sı olabilir' ABD Kongresi’ne hitaben yaptığı konuşmada Çin tehdidine dikkat çeken Kishida, “Çin'in mevcut tutumu ve askeri eylemleri, yalnızca Japonya'nın barış ve güvenliğine değil, aynı zamanda uluslararası toplumun barış ve istikrarına yönelik eşi benzeri görülmemiş ve en büyük stratejik meydan okumayı teşkil etmektedir” dedi.
12.04.2024 Dünya
Emre Altuğ'dan 'aşk' açıklaması! 'Hayatımda biri var'
Emre Altuğ'dan 'aşk' açıklaması! 'Hayatımda biri var' Manken Çağla Şıkel ile biten evliliğinden iki çocuğu olan Emre Altuğ, basın mensuplarının "Uzun zamandır yanınızda kimseyi göremiyoruz. Hayatınızda biri var mı?" sorusuna verdiği yanıtla şaşırttı.
11.04.2024 Cadde
Korkutan tablo! ‘Dünya’nın ateşi düşmezse yandık’
Korkutan tablo! ‘Dünya’nın ateşi düşmezse yandık’ Avrupa Birliği (AB) iklim ajansı Copernicus, Mart ayında küresel hava sıcaklığında yeni bir aylık rekor kırıldığını, böylece dünyada art arda 10 ay sıcaklık rekoru kaydedildiğini açıkladı.
10.04.2024 Dünya
Fotoğraflarla tam güneş tutulması
Fotoğraflarla tam güneş tutulması Kuzey Amerika'nın farklı yerlerinde büyük kalabalıklar tam güneş tutulmasını gözlemlemek için bir araya geldi.
9.04.2024 Dünya
Verdiği kilolarla gündemdeydi! Zara'nın çöl pozlarına beğeni yağdı
Verdiği kilolarla gündemdeydi! Zara'nın çöl pozlarına beğeni yağdı Türk Halk Müziği sanatçısı Zara (48), sosyal medya hesabından çölde verdiği pozlarını yayınladı. Son olarak verdiği kilolarla adından söz ettiren ünlü ismin fotoğraflarına, kısa süre içerisinde sevenlerinden binlerce beğeni ve yorum geldi.
9.04.2024 Cadde
‘Tutulma’ şöleni
‘Tutulma’ şöleni ‘Tam Güneş tutulması’ Kuzey Amerika’da milyonların izlediği bir şölene dönerken bilime ve ekonomiye ‘bereket’ getirdi.
9.04.2024 Dünya
Afrika'dan gelen çöl toz Sertab Erener'i hasta etti!
Afrika'dan gelen çöl toz Sertab Erener'i hasta etti! Nişantaşı'nda mueyene olan ve doktor kontrolü sonrası bir eczaneye giren Sertab Erener, elinde buz jeli ve ilaçlarla görüntülendi. 59 yaşındaki sanatçı, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
8.04.2024 Cadde
Güneş tutulması psikolojimizi nasıl etkiliyor?
Güneş tutulması psikolojimizi nasıl etkiliyor? Hayranlık uyandıran kozmolojik olayların psikolojimiz üzerinde güçlü etkileri olabilir. 8 Nisan'da yine bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Güneş tutulmasının üzerimizdeki olası etkilerini ödüllü bilim yazarı David Robinson kaleme aldı.
7.04.2024 Dünya
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi Sovyet Rusya'nın art arda attığı hızlı adımlarla başlayan, ABD'nin Ay'a insan indirmesiyle zirveye çıkan 'uzay yarışı' günümüzde yeni bir evreye girmiş olsa da bu mücadelenin ilk zamanları birçok şaşırtıcı olaya şahitlik etti. Bunlardan biri de uzayda ateşlenen ilk ve tek silah olan R-23M topu oldu.
7.04.2024 Dünya
Evrenin sırları ‘aydınlanıyor’
Evrenin sırları ‘aydınlanıyor’ Bilim insanları, yarın sadece Amerika kıtasında izlenebilecek tam Güneş tutulmasına odaklandı. 4 dakikalık tutulma, evrenin sırlarını aydınlatacak bir “altın zaman” niteliğine sahip...
7.04.2024 Gündem
‘Kendi başıma kaldım yeniden ayağa kalktım’
‘Kendi başıma kaldım yeniden ayağa kalktım’ Sezen Aksu, Nilüfer, Levent Yüksel ve Sertab Erener’e vokalistlik yaptığı 1990’lı yıllardan tanıdığım Emre Altuğ, şarkıcılığının yanı sıra oyunculuk ve sunuculuk da yapan şov dünyasının nadir insanlarından biri.
6.04.2024 Pazar
Uşaklı astronot NASA yolcusu
Uşaklı astronot NASA yolcusu 6’ncı sınıf öğrencisi Umut Can Yıldız, ABD’deki Kennedy Space Center’da yapılacak NASA astronot eğitimine katılmaya hak kazandı. Umut’un hedefi Mars’a giden ilk insan olmak.
6.04.2024 Dünya
'Uzay erişim projelerimizi tamamlayacağız'
'Uzay erişim projelerimizi tamamlayacağız' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, "Uzay erişim projelerimizi hızlı bir şekilde tamamlayacağız. İnşallah önce kendi uydularımızı kendi roketlerimizle uzaya fırlatabilecek, fırlatabilen ülkelerden biri haline geleceğiz. Bir uluslararası uzay limanı inşallah kuracağız. Böylelikle uzaya bağımsız erişim konusunda çok önemli de bir altyapı kazanmış olacağız" dedi.
5.04.2024 Ekonomi
Fenomen muhtar adayının akıbeti belli oldu: 'Fakirin değil, zenginin yanındayım'
Fenomen muhtar adayının akıbeti belli oldu: 'Fakirin değil, zenginin yanındayım' Giresun’un Görele ilçesinde "Maaş için muhtar adayıyım. Fakirin değil, zenginin yanındayım” seçim afişine, ceza kesilen muhtar adayı Zafer Fison 31 Mart Yerel Seçimlerine girmedi.
5.04.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan 'Uzay erişim projelerimizi tamamlayacağız' mesajı
Bakan Kacır'dan 'Uzay erişim projelerimizi tamamlayacağız' mesajı "Uzay erişim projelerimizi hızlı bir şekilde tamamlayacağız." diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, "İnşallah önce kendi uydularımızı kendi roketlerimizle uzaya fırlatabilecek, fırlatabilen ülkelerden biri haline geleceğiz. Bir uluslararası uzay limanı inşallah kuracağız. Böylelikle uzaya bağımsız erişim konusunda çok önemli de bir altyapı kazanmış olacağız." şeklinde konuştu.
5.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uzay ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.