Geri Dön

Üzüm Pekmezi Tarifi

Üzüm pekmezi nasıl yapılır sorusunun cevabı oldukça basittir. Mevsiminde yetişen üzümlerle kahvaltılarda yiyebileceğiniz şifa kaynağı üzüm pekmezi hazırlayabilirsiniz. Evde yapılan üzüm pekmezi soğuk prestir ve içerisine şeker eklenmez. Bu şekilde hazırlanan üzüm pekmezinin sağlık açısından da inanılmaz faydaları bulunur. Üzüm pekmezi nasıl yapılır sorusunun cevabını merak ediyorsanız işte üzüm pekmezi tarifi...

Üzüm Pekmezi Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 kilo üzüm
Kevgir
İnce süzgeç
Tencere

Üzüm Pekmezi Nasıl Yapılır?

Üzüm pekmezi nasıl yapılır sorusunu merak edenlere ev yapımı üzüm pekmezi tarifini araştırdık. Sağlık açısından çeşitli faydaları olan üzüm pekmezi evde yapıldığında soğuk pres olarak hazırlanmaktadır. Üzüm pekmezi, insan vücudu için gerekli olan günlük magnezyum, kalsiyum, potasyum ve demir gereksiniminin büyük bir bölümünü karşılar.

Üzüm pekmezi aynı zamanda vücudun kan üretmesine de yardımcı olmaktadır. Sağlık açısından bu denli faydalar sağlayan üzüm pekmezinin nasıl yapıldığını bilmek oldukça önemlidir. Üzüm pekmezi nasıl yapılır sorusunun cevabını merak edenler için üzüm pekmezi tarifini araştırdık. İşte sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz üzüm pekmezi nasıl yapılır sorusunun cevabı.

Püf noktası: Üzüm pekmezi içerisine şeker koyulmamalıdır. Üzüm pekmezinin faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için şekersiz bir şekilde pişirmek gerekmektedir. Üzüm pekmezinin nasıl yapıldığını merak edenlere aşama aşama üzüm pekmezi yapımını açıkladık. İşte adım adım üzüm pekmezi yapımı.

1. aşama: İlk olarak 2 kilo üzümün içerisinden çürükleri ve çöpleri ayıklayın.

2. aşama: Daha sonra üzümleri bol su ile iyice yıkayın.

4 .aşama: Tencerenin üzerine demir süzgeci yerleştirin. İki kilo üzümü ellerinizle demir süzgeç üzerinde ezin. Suların alt kısımdaki tencereye akmasına izin verin.

5. aşama: 2 kilo üzümün hepsini elinizle ezdikten sonra suyunu ve posasını ayırın.

6. aşama: Çıkan üzüm suyunu bir kere daha ince süzgeçten geçirin. Çıkan posayı çöpe boşaltabilirsiniz.

7. aşama: Kalan üzüm sularını temiz bir tencereye alın. Daha sonra ocakta pekmez haline gelinceye kadar kaynatın.

8. aşama: Pekmez kaynamaya başladıktan sonra sürekli karıştırmanız gerektiğini unutmayın. Pekmezin macun kıvamına geldiğini kepçeye yapışıp yapışmadığından anlayabilirsiniz. Pekmeziniz soğuduğun da kavanoza alabilirsiniz. Pekmezinizin tam olarak kıvam alması için bir saat kaynatmanız gerekir.

Vermiş olduğumuz tarif yarım kâseliktir. Dilediğiniz miktarda üzümden pekmez hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber