SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Vajinoplasti nedir, nasıl yapılır?

Vajinoplasti vajina estetiği demektir. Yaşa bağlı ortaya çıkan veya çeşitli faktörlerle değişime uğryan vajinanın düzeltilmesi için yapılır. Vajinoplasti nedir, vajinoplasti nasıl yapılır sorusunun cevaplarını Estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Op. Dr. Hakkı İzmirli açıkladı.

|

Vajinoplasti veya vajina estetiği, doğum sonrası ya da yaşlanmaya bağlı oluşan vajinada genişleme, sarkma, gevşeme gibi sorunları düzeltmek için yapılan bir ameliyattır. Kadınlar için giderek daha popüler bir seçenek haline gelen bu işlem, kadınlara artan bir özgüven ve konfor sunmaktadır.

Uygun adaylar kimlerdir?

- Vajinal yapılarının şeklinden memnun olmayan ve bununla ilgili sorun yaşıyan kadınlar
- Cinsel aktivite esnasında ya da bisiklet sürerken ağrı, sızı yaşayan kadınlar
-Birden çok vajinal doğum geçirmiş ve bunun sonunda ilişki sırasında yeteri kadar haz almayan kadınlar
- Önceden geçirilmiş genital bölge cerrahilerinin izlerinden sıkıntı duyan kadınlar, vajina estetiği ameliyatına uygun aday olabilirler.

Ameliyat ne kadar sürer?

Vajinoplasti ameliyatı genel anestezi altında veya sedasyon ile desteklenmiş lokal anestezi altında yapılabilir. Lazerle veya başka cerrahi yöntemlerle vajina daraltılır. Yapılan işleme göre 1 - 2 saat sürer. Ameliyattan hemen sonra hafif şişlik ve sızı olabilir. Uygun ilaçlarla kontrol altına alınır. Ameliyat günü yatak istirahati önerilir. 5-7 gün içinde hasta işine dönebilir. 4 hafta boyunca cinsel ilişki yasaklanır.

Cerrahınız önerdiği takip ve bakım önerilerine uymak büyük önem taşır. İyileşme sürecenin bireysel farklılıklar gösterebileceğini anlamak önemlidir.

Sonuçlar kalıcı mıdır?

Vajinoplasti ameliyatının sonuçlarının kalıcı olması amaçlanır ancak belirgin kilo artışı ya da ilerleyen zamanlardaki olası gebelikler sonuçları değiştirebilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.