SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Vans kaykay dördüncü kez tura çıktı

Türkiye’nin ilk kaykay takımı olan Vans kaykay takımı, dünyanın birçok yerinde gerçekleşen Tour by Vans kapsamında bu sene Türkiye’de dördüncü kez tura çıktı.

|

Türkiye’nin ilk kaykay takımı olan Vans kaykay takımı, dünyanın birçok yerinde gerçekleşen Tour by Vans kapsamında bu sene Türkiye’de dördüncü kez tura çıktı. Çanakkale, Manisa, Denizli, Eskişehir ve Sakarya’yı kapsayan turda lokal kaykaycılarla buluşuldu. Kaykay sporuna farkındalık yaratmak için Vans kaykay takımındaki sporcular; Ali Osman Ensar, Alper Çanakçı, Cenk Kulioğlu ve Yiğit Akbıyık’ın katıldığı tur on gün sürdü.

1950’lerin başında, Kaliforniya’da sörfçülerin rüzgarsız günlerde, dalga olmadığında karada da sörf yapabilmek için yarattıkları eğlenceli bir buluş olan kaykay sporunun, ilk çıkış noktası olan sokaklardan olimpiyatlara kadar uzanan bir yolculuğu var. Kaykay sporu 2016 Rio Olimpiyatları’nda, uluslararası komite tarafından olimpik branş olarak tanımlandı ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ilk kez bu alanda yarışılacak. Türkiye’de ise 2017 yılı itibariyle kaykay federasyonu kuruldu ve kaykay lisanslı bir spor dalı olarak kabul edildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.