Ekonomi Varank, ‘uzlaştırmacı’ oldu

Varank, ‘uzlaştırmacı’ oldu

18.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “uzlaştırmacı” oldu, Ayfer ve Ayşegül isimli iki kadının hakaret dosyasını mahkemeye yansımadan uzlaştırdı ve çözdü.

Varank, ‘uzlaştırmacı’ oldu

Varank’ın dün akşam twitter’dan yaptığı paylaşımla iki vatandaşı resmi “uzlaştırmacı” kimliği ile uzlaştırdığını açıkladı. Varank, “Sınavlara girerek edindiğim Adalet Bakanlığı resmi uzlaştırmacı kimliğimle ilk dosyamı tamamladım. Ayfer ve Ayşegül hanım arasındaki sorunu mahkemesiz çözerek yargıyı bir yükten kurtarmış olduk. Herkesi bu yeni ve yararlı sisteme destek vermeye davet ediyorum” dedi. Varank’ın bu paylaşım üzerine ortaya çıkan “uzlaştırmacı” kimliğini 1 yıl önce Cumhurbaşkanı Başdanışmanı iken aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün önerisi ile başvuru yapan Varank, ÖSYM’nin açtığı sınavları da geçti. Varank’a, “uzlaştırmacı” sertifikası da verildi. Varank’ın ilk dosyası ise bir süre önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kendisine gönderildi. Dosya üzerinde bir süredir özel olarak çalıştığı belirtilen Varank, Ayfer ve Ayşegül isimli iki kadının hakaret dosyasını mahkemeye yansımadan uzlaştırdı ve çözdü. Dosyanın kapatıldığı da Varank’ın imzası ile savcılığa bildirildi.

Varank, ‘uzlaştırmacı’ oldu

Uzlaştırmacı nedir?

Adalet Bakanlığı’nın bir süre önce uygulamaya koyduğu sistem ile sınavları geçenlere, “uzlaştırmacı” unvanı veriliyor. Bu unvana Hukuk Fakültesi ile Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi mezunları başvuru yapabiliyor. Bu kişilere konuyla ilgili eğitim veriliyor.