Ekonomi Varlık Fonu’nun başkanı Erdoğan

Varlık Fonu’nun başkanı Erdoğan

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Varlık Fonu’nun başkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Hedeflenen, arzulanan süreç olmadı” dediği Türkiye Varlık Fonu’nun yönetimi tamamen değişti. Buna göre Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş.’nin Yapısına ve İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Yapılan değişiklikle Türkiye Varlık Fonu A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı’nın Cumhurbaşkanı olacağı bildirildi. Başkanvekili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak atanırken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Selim Arda Ermut, Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Erişah Arıcan, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez diğer yönetim kurulu üyeleri şeklinde belirlendi. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ’nin Genel Müdürlüğüne ise Zafer Sönmez getirildi.

Khazanah’ta çalıştı

Genel Müdür Zafer Sönmez, İnterbank, Dışbank, MNG Bank, ABN AMRO Bank, Royal Bank of Scotland’da çalıştı. Malezya’da, global yatırım fonlarından Khazanah Nasional Berhad’da görev alan Sönmez, Khazanah’ın Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika yatırımlardan sorumlu olarak çalışıyordu.

Haberin Devamı

FON 2016 YILINDA KURULMUŞTU

Türkiye’nin stratejik varlıklarını geliştirmek, değerlerini artırmak ve öncelikli yatırımları için kaynak sağlamak amacıyla 2016’da kurulan Türkiye Varlık Fonu’na önemli kamu kurumlarının hisseleri devredilmişti. Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan, geçen sene görevinden alınırken Erdoğan da fonla ilgili olarak, “Varlık Fonu’nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı. Gelişmeleri gördük, böyle yürümeyeceğine karar verdik. Varlık Fonu’nu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart” demişti.