SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Vazektomi nedir?

Vazektomi yapılan erkekler cinsel yaşamında ne gibi sorunlarla karşılaşır? Korunma olasılığı en yüksek işlem olan vazektomi nedir? Bir tür korunma yöntemi olan vazektomi işleminden sonra vücutta ne gibi değişiklikler olur?

|

Vazektomi uygulanan erkeğin yaşamında ne gibi değişiklikler olur? Vazektomi aslında nedir sorularını sizler için cevapladık…

Vazektomi nedir?

Vazektomi bir erkeğin sperm hücrelerinin testislerden depolandıkları bölgelere geçişin cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak engellenmesi işlemidir.

İleride çocuk sahibi olmak istemediğinden emin, ailesini tamamlamış diğer doğum kontrol yöntemlerini denemiş fakat istediği sonucu alamamış erkeklere uygulanan vazektomi iyi bir aile planlaması yöntemidir.

Geri dönüşü çok zor olan vazektomi yapıldıktan sonra vücutta hiçbir değişiklik olmaz. Yalnızca, erkeklerin ürettiği spermler dışarıya çıkamaz. Sperm hücreleri vücut tarafından absorbe edilir.

Vazektomi nasıl yapılır?

Hastanede kalmaya ihtiyaç duyulmayan vazektomi işlemi sırasında hayaları kaplayan deri uyuşturulur, ufak bir kesi uygulanır ve tohum kanallarının bağlanma işlemi 15 dakikalık bir sürede tamamlanır.

Vazektomi işleminden sonra cinsel yaşamınız nasıl etkilenir?

Vazektomi işleminden sonra cinsel hayatınızda hiçbir değişiklik olmaz. Sertleşme ve boşalma yine aynıdır. Partneriniz hamile kalmaz. 3 ay geçtikten sonra korunma başlamaktadır.

Bu süreden sonra sperm tahlili yapılmalı ve tahlillerde sperm çıkmazsa korumanın başladığı anlaşılır.
3 aylık bekleme sürenizde mutlaka cinsel ilişki sırasında kesinlikle korunmalısınız.

Yapılan sperm testinde sperm tespit edilmişse dahi 1 ay sonra bu testin tekrar edilmesi gerekir.

Çiftlerden iki tarafında mutlaka onay ve imza vermesi ve mutlaka bilinçli olunması gereken vazektomi işleminden önce çiftlerin mutlaka danışmanlık alması gerekir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.