Vektör Lifting ile Ameliyatsız Yüz Germe Nasıl Yapılır?

Son 15 yıldır ameliyatsız yüz germe oldukça popüler oldu. Öyle ki, yapılan araştırmalarda cerrahi yüz germe ameliyatları azalırken ameliyatsız yüz germe işlemlerinin sayısı giderek artıyor.

Tüm dünyada çığ gibi büyüyen bu talep aynı zamanda bu alanda araştırmaları da tetikledi. Artık geçmiş yıllardakinden çok daha fazla bilgiye sahibiz. Yüz anatomisi, cildin sırları, yaşlılığın nedenleri, yüzümüzde yaptığı değişikliklerin anatomik ve fizyolojik faktörleri gibi konularda edindiğimiz bilgiler çok daha etkili sonuçlar almamızı sağlıyor.

Haberin Devamı

Öncelikle, yüzün yorgun ve yaşlı görünümünü yaratan nedenlerden cildin yanı sıra, cilt altı bağ dokusu, kaslar ve kemikleri de hesap ederek yapılan işlemler çok daha etkili sonuçlar alınmasını sağladı. Özellikle dolgu uygulamaları bu konuda çok yardımcı oldu. Sanılanın aksine dolguyu doldurmak için değil, yaşlı ve yorgun yüz görünümüne neden olan anatomik oluşumu düzeltmek için kullanılır. Ayrıca bazı kalsiyum hidroksi apatit, polikaprilolakton gibi dolgu maddelerinin zaman içinde kollajen artırıcı etkilerinden faydalanıp uzun vadede yüz dokularında yenilenme sağlanabiliyor.

Hyaluronik asitli dolgularının çeşitliliği yüzün her bölgesinde çalışılmasını, etkili ve doğal sonuçlar alınmasını sağlayabiliyor. Hyaluronik asitlerin ince yapılı olanları kırışıklık ve göz altında, orta kalınlıkta olanları derin kırışıklık ve dudakta, kalın olanları hacim vermek ve yüz germe amaçlı kullanılıyor. Ayrıca su tutma kapasiteleri, yayılma özellikleri, lifting kabiliyetlerini de hesap ediliyor. Pek çok hyaluronik asitli marka var. Güvenilir markaları tercih etmk çok önemli. Ayrıca her markanın ürünlerinin özellikleri farklı ve değişik avantajlara sahipler. Yüz germe planı yaparken hedeflenen bölgeye en uygun malzemeyi seçmek uygulamaların başarısı artırır. Hangi malzeme hasta için uygunsa onu kullanmak çok önemlidir. Dolgu uygulamalarını sadece yüz germek için değil, sarkma ve kırışmayı önlemek amaçlı kullanılır. Yüz bölgesinde sarkma ve kırışmanın ilk alarmlarını verdiği dönemde uygulamalara başlamak en etkili sonuçların alınmasını sağladığı gibi sarkma kırışmaya da engel olmaktadır. Çünkü anatomik ve fizyolojik nedene uygun çalışıldığında bir tür çökmeye karşı destek görevi görmektedir.

Haberin Devamı

Vektör lifting, dolgu maddelerini yüzün yorgun ve yaşlı görünümüne neden olan başlıca anatomik noktalarını hesap ederek uygulanan bir yöntemdir. Her hastanın yaşlanma şekli genetik, anatomik, yaşam şekline bağlıdır. Bu nedenle tedaviler kişiye özel olmalıdır. Bir kişide etkili olan uygulamanın diğerinde etkisiz olmasının en önemli nedeni bu uygulamanın o kişiye uygun ve yeterli olup olmadığı ile ilgilidir.

Vektör lifting yüzde sarkma ve kırışmaya neden olan en önemli anatomik yapıları hesap etmektedir. Bu analizden sonra dolguyu gerekli anatomik bölgelere uygulayınca daha az madde ile etkili sonuç alınmasını sağlarken natürel bir görüntü ortaya çıkar.

Yıllardır dolgu uygulamalarında son derece başarılı örnekler olmasına rağmen, doğal olmayan görüntülerin itici ve korkutucu görüntüleri insanları bu tür işlemleri yaptırmaktan alıkoydu. Oysa insanlar en yakınlarının bile ne yapıldığını anlamadığı işlemler istiyor. Günümüzde artan bilgiler, dünyanın her yerinde yapılan eğitimler nedeniyle daha doğal ve daha etkili uygulamalar var artık.

Haberin Devamı

Yine de dolgu uygulamaları ciddi bir fizyolojik, anatomik, kimya, mikrobiyoloji bilgisi gerektirdiğinden mutlaka hekimler tarafından uygulanması gerektiği asla unutulmamalıdır.

Websitesi
Mail: info@mddermatoloji.com
Instagram