Ekonomi Venezuela’nın altını Türkiye’de

Venezuela’nın altını Türkiye’de

20.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Venezuela Madencilik Bakanı Victor Cano, ülkesinin merkez bankasının, İsviçre’de yaptırmak istemediği altın rafinajını, Türkiye’de yaptırdığını söyledi. Venezuela Merkez Bankası birkaç yıldır ülkenin güneyindeki altın madencilerinden küçük miktarlarda altın satın alıyor ve uluslararası rezervlerini desteklemek için kullanıyor.

Venezuela’nın altını Türkiye’de

Victor Cano önceki gün düzenlediği basın toplantısında, “Bu, Türkiye ile Venezuela Merkez Bankası arasında varılmış olan bir anlaşma. Bu (işlem) iki müttefik ülke arasında yapılıyor çünkü, düşünün; eğer altınımızı İsviçre’ye göndersek, bize yaptırımlar nedeniyle altınımızın orada kalacağını söyleyebilirler” dedi.

Haberin Devamı

Daha yüksek rafine kalitesi

Hükümetin bu yıl küçük çaplı altın madencilerinden 9.1 ton altın satın aldığını söyleyen Cano, Türkiye’de rafine edilen altının Venezuela’ya iade edildikten sonra merkez bankasının varlık portföyüne dahil edildiğini bildirdi. Reuters’a konuşan Türkiye’deki bir kıymetli maden şirketi yetkilisi, Türkiye’de birçok ülkeden gelen altının rafinasyonunun yapıldığını belirterek, “Oralardaki insanlar varlıklarını, madenler de ürünlerini Türkiye’de daha gelişmiş olan rafinerilere getiriyor” dedi.