Gündem Venezuela’nın yemekleri ve gezilecek yerleri nelerdir

Venezuela’nın yemekleri ve gezilecek yerleri nelerdir

18.04.2018 - 15:51 | Son Güncellenme:

Resmi adı Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti olan bu ülke bir Latin(güney) Amerika ülkesidir. Venezuela çok etnik çeşitliliği, dansları ve festivalleri ile tanınmaktadır. Siyasal açıdan emperyalist güçlerin sömürüsü altında kalmış devrimci ruhu olan bir ülkedir. Ülkede siyaset hakkında konuşmak tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor. Venezuela yoksulluğun ve suç oranlarının yüksek olduğu bir ülkedir. Biz sizlere Venezuela’nın gezilecek yerlerinden ve yemeklerinden bahsedeceğiz ama turist olarak gittiğinizde bile bu ülkede temkinli davranmakta fayda var.

Venezuela’nın yemekleri ve gezilecek yerleri nelerdir

Venezuela’nın denenmesi gereken yemekleri

Haberin Devamı

Arepa

Venezuela’nın en sık karşılaşılan lezzetlerinden biri olan Arepa, mısır unundan yapılmış ekmeklerin içlerinin farklı malzemelerle doldurulmasıyla yapılan bir lezzet. Tavuktan, etten ya da peynirden yapılan arepalar isteğe göre çeşitlilik gösteriyor. Tavuk, avakado ve mayonez ile hazırlanan Arepa; Reina, Pepiada Venezuela’nın en meşhur arepasıdır.

Empanada

İçi et, tavuk ya da balık ile doldurulan ve kızartılarak yapılan empanada bir çeşit hamur yemeğidir. Yarım ay şeklinde olan empanada kısıtlı vakti olanlar için ideal bir yemek.

Pabellon a cabolla

İçinde et, yumurta, pilav, siyah kuru fasulye, platano ve avakado gibi gerçekten de alakasız yiyeceklerin olduğu bir yemek. Çok çeşitli yemeklerden hoşlanan insanlar Venezuela’ya gittiğinizde pabellon a cabollayı deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Pan de jamon

Tatlı bir hamurun içine jambon, füme domuz pastırma, zeytin ve kuru üzüm dörtlüsünün bir kombinasyonu olan pan de jamonun görüntüsü rulo pastayı andırıyor.

Patacon

Bir çeşit fast-food olan patocan, Maracaibo şehri denilince akla ilk gelen lezzetlerden biri. Hamburger ekmeği şeklinde hazırlanan platanonun içine peynir, et ve yeşillik konuluyor. Denemek isteyenler için değişik bir yiyecek.

Hallecas

Venezuela’nın klasik yemeklerinden biri olan hallecas; muz yapraklarının içine et, tavuk, balık ya da domuz etinin doldurulmasıyla hazırlanan bir yemektir. Daha sonra bohça şeklinde hazırlanan bu yapraklar iple bağlanıyor ve kaynar suda haşlandıktan sonra servise hazır hale getiriliyor.

Cachito

Bir çeşit kahvaltılık olan cachito içi domuz jambonuyla doldurulmuş bir çeşit kruvasan görünümünde.

Tropikal meyveler

Venezuela, ekvatora çok yakın olduğu için ülkede her mevsim yaz yaşanıyor ve hâliyle bir tropikal meyve ülkesi diyebiliriz. Guayaba, parchita, lechosa, guanabana gibi birçok tropik meyveyi ülkede her yerde ve uygun fiyata bulabilirsiniz.

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta gezilecek 8 yer

Angel Şelalesi

Venezuela denildiği zaman akla ilk gelen turistik yerlerden biri Angel Şelalesi’dir. Melek Şelalesi olarak da bilinen bu şelale dünyanın en büyük şelalesi olma özelliğine sahiptir. Hiçbir engele çarpmadan akan bu şelalenin etrafı yeşil bir bitki örtüsüyle kaplıdır.

Haberin Devamı

Simon Bolivar evi

Venezuela’nın milli kahramanı; Simon Bolivar’ın doğduğu evdir ve Caracas şehrinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Ülkenin kurtarıcısı konumunda olduğu için Simon Bolivar Venezuela halkı için önemli bir insandır. Evin hemen yan tarafında sömürge döneminden kalan bir ev daha bulunmaktadır. Bu ev Bolivar Müzesi olarak ülkeye gelen turistlere sunulmaktadır.

Altamira meydanı

Şehrin popüler turistik yerlerinden biri olan Altamira meydanının içinde çok sayıda otel ve restoran bulunuyor. Altamira’nın içinde yer alan Dikilitaş turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerinden birisi. Bu dikili taş Venezuela devleti tarafından Caracas Katedrali’nden yüksek olacak şekilde inşa edilmiştir. Bunun sebebi ise devletin gücünün her şeyden üstün olduğunu göstermektir.

Panteon Nacional de Venezuela

Burada başta milli kahraman olan; Simon Bolivar olmak üzere ülke için önemli birçok kişinin mezarı bulunmaktadır. Anıt mezar niteliğinde olan Panteon Nacional de Venezuela 1875 yılında eski bir kiliseden anıt mezara çevrilmiş bir yapıdır.

Haberin Devamı

Bolivar meydanı

Şehrin ilk yerleşim yeri ve mahallesi olan Bolivar meydanında birçok turistik yer bulunuyor. Halk için oldukça önemli bir isim olan Simon Bolivar’ın heykeli meydanın simgesidir.

Caracas Katedralı

Şehrin en önemli dini sembolü olan Caracas Katedrali, Simon Bolivar’ın anne ve babasıyla birlikte eşinin de gömülü olduğu yerdir. Bolivar meydanında bulunan katedra, 1641 yılındaki depremle yıkılmış ve 1647 yılında restore edilerek şehrin turistik yeri haline gelmiştir.

San Fransisco kilisesi

Caracas katedralinden sonraki en önemli yapılardan olan San Fransisco kilisesini önemli yapan özelliği Simon Bolivar’ın kurtarıcı anlamına gelen ‘El Libertador’ lakabını bu kilisede aldığı ve cenazesini de bu kilisede yapıldığıdır. Ayrıca kilisenin önünde bulunan Venezuela’ya özgü ‘ceiba’ ağacının yaklaşık yüz elli yaşında olması yapının bir diğer özelliğidir.

Haberin Devamı

Avila milli parkı

Karayip Denizi ve Caracas şehri manzaralı Avila’ya gitmek için teleferiği kullanabilirsiniz. Doğa yürüyüşü için parkurların bulunduğu milli park içerisinde Venezuela’nın milli çiçeği olan cattleya mossiae orkidesine sıkça rastlayabilirsiniz.