Vergi

Vergi

Son dakika Vergi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Vergi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Vergi haber sayfamızda...

Vergi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 39.076 vergi haberi bulunmuştur.
Enflasyon muhasebesi uygulamasına Antalya’dan destek
Enflasyon muhasebesi uygulamasına Antalya’dan destek Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan enflasyon muhasebesinin ertelenmesi kararının yerinde olduğunu kaydeden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "Erteleme olmasaydı, geçici vergi uygulamasına tabi mükellefler 2024 yılı geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapacaklardı. Bu durumda enflasyon muhasebesi adeta bir servet vergisine dönecekti" dedi.
5.05.2024 Ekonomi
Dilan Polat sinir krizi sonrası kendine zarar verdi
Dilan Polat sinir krizi sonrası kendine zarar verdi Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Dilan Polat, ‘Neden tahliye karar uygulanmıyor’ diyerek sinir krizi geçirdi. Kendine zarar veren Dilan Polat’ın tedavisi cezaevinde yapıldı.
3.05.2024 Haberler
'Kuver'e 'servis ücreti' eklendi; Tüketici Konfederasyonu uyardı! 'Ödemeyin'
'Kuver'e 'servis ücreti' eklendi; Tüketici Konfederasyonu uyardı! 'Ödemeyin' Bahşiş bırakılmadığı gerekçesiyle hesaba işlenen 'servis ücreti' işletmelerde yaygınlaşmaya başladı. Çok sayıda kişi kuver ücretine ek olarak adisyona eklenen servis ücretine tepkisini sosyal medyada paylaştı. Tüketici Konfederasyonu Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Mücahit Saraçlı, "Hesap pusulasının altına bu tür değişik isimlerde birçok ilaveler yapıyorlar. Yüzde 10, yüzde 15 hatta yüzde 20'ye varıyor. Çok sayıda şikayet var. Tüketici, müşteri bunu ödemesin.
3.05.2024 Gündem
Eylemler polis zoruyla bastırılıyor
Eylemler polis zoruyla bastırılıyor ABD’deki Filistin yanlısı üniversite eylemleri devam ediyor. Columbia’nın ardından UCLA’de de polis müdahalesi gerçekleşti. Ülkede eylemlere karşı antisemitizm yasası gündemde...
3.05.2024 Dünya
Bankada parası olanlar dikkat: Stopaj oranları değişti! İşte 1 milyon TL’nin net getirisi
Bankada parası olanlar dikkat: Stopaj oranları değişti! İşte 1 milyon TL’nin net getirisi Mevduat hesaplarında stopaj oranlarında değişikliğe gidildi. Buna göre 6 aya kadar olan vadelerde, 1 yıla kadar olan vadelerde ve 1 yıldan daha uzun süre vadelerdeki mevduatlar için alınan vergiler yükseltildi. Peki şu anda bankada 1 milyon TL parası olan bir kişinin net kazancı ne kadar oldu? Faiz oranları daha da artar mı? İşte detaylar...
3.05.2024 Ekonomi
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu! 'Türkiye Yüzyılı'nı dijitalin yüzyılı yapmak için çalışacağız'
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu! 'Türkiye Yüzyılı'nı dijitalin yüzyılı yapmak için çalışacağız' Olağan Genel Kurulu tamamlanan Turkcell'de yeni yönetim kurulu belirlendi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.
2.05.2024 Ekonomi
İngiltere'de protestocular ile polisler karşı karşıya! Göçmenlerin nakli ortalığı karıştı
İngiltere'de protestocular ile polisler karşı karşıya! Göçmenlerin nakli ortalığı karıştı İngiltere’de bir otelde kalan yasadışı göçmenlerin Bibby Stockholm mavnasına nakledilmesi protesto edilirken, polis 45 kişiyi gözaltına aldı.
2.05.2024 Dünya
Haaretz: ABD sonunda buldu, İsrail itiraf etti! 'Panik atmosferi var'
Haaretz: ABD sonunda buldu, İsrail itiraf etti! 'Panik atmosferi var' Türkiye'nin ilan ettiği kararla aynı gün yayımlanan bir analiz, İsrail'in başını ağrıtan asıl sorunu tüm ayrıntılarıyla deşifre etti. Haaretz'teki analize göre, 'çok ciddi' olarak görülen kararın etkisi şimdiden savaşta ve müzakerelerde görüldü bile.
2.05.2024 Dünya
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su İş dünyasında yaşanan hızlı değişim ve dönüşüm, CFO'ları (Chief Financial Officer - Mali İşler Başkanı / Finans Direktörü) organizasyonların karar süreçlerinin merkezi figürleri haline getirdi...
2.05.2024 Milliyet Executive
İlk çeyrek net kârı 13.1 milyar
İlk çeyrek net kârı 13.1 milyar Akbank, net karının yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artışla 13.1 milyar lira olduğunu açıkladı.
2.05.2024 Ekonomi
Otel yerine 'ev' tercihi kayıt dışına neden oluyor
Otel yerine 'ev' tercihi kayıt dışına neden oluyor Son yıllarda Trabzon'a yoğun olarak gelen Arap turistlerin oteller yerine konaklamak için 'ev'leri tercih etmesi kayıt dışı tehlikesini de beraberinde getirdi. Kentte 280'e yakın resmi otel bulunurken, ev ve apart olarak kayıt dışı işletmecilik yapanların sayısı ise 2 bin 800'e yükseldi.
1.05.2024 Ekonomi
Bakan Tunç açıkladı! 29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kurulma kararı yürürlükte
Bakan Tunç açıkladı! 29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kurulma kararı yürürlükte Adalet Bakanı Tunç, 29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kurulması kararının Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.
30.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika 'Taksim' açıklaması: Miting yeri değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika 'Taksim' açıklaması: Miting yeri değildir Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda "13. Çalışma Meclisi Yemeği"ne katıldı. Erdoğan, yemek sonrası önemli açıklamalarda bulundu. "1 Mayıs için yapılan dayatmaları masum bulmuyoruz. Taksim miting yeri değildir"
30.04.2024 Gündem
"İş dünyamızın sesine kulak veren Bakan Şimşek’e teşekkür ediyorum"
"İş dünyamızın sesine kulak veren Bakan Şimşek’e teşekkür ediyorum" Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın enflasyon düzeltmesi işlemlerinin 2024 yılı birinci geçici vergi döneminde uygulanmaması kararını değerlendiren Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, "İş dünyamızın sesine kulak veren Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e teşekkürlerimizi sunuyorum. Enflasyon düzeltmesi işlemlerinin 2024 yılı geçici vergi dönemlerinde uygulanmayarak, 31 Aralık tarihli bilançolara uygulanmasının ülkemiz ekonomisi açısından daha faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.
30.04.2024 Ekonomi
Bakan Tunç: 124 yeni mahkeme kuruldu
Bakan Tunç: 124 yeni mahkeme kuruldu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yargının etkinliğinin ve verimliliğinin daha da artırılması için çalışmaya devam ettiklerini belirterek 124 yeni mahkeme kurulduğunu duyurdu.
30.04.2024 Gündem
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, 12 ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinde eylül ayı itibarıyla başlayan iyileşmenin devam ettiğini belirterek, yılsonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerinin üzerinde olduğunu kaydetti.
30.04.2024 Ekonomi
HSBC CEO'su görevi bırakacak
HSBC CEO'su görevi bırakacak HSBC, CEO Noel Quinn'in emekliye ayrılacağını açıkladı.
30.04.2024 Uzmanpara
Volkswagen'in satışları düştü
Volkswagen'in satışları düştü Volkswagen grubu daha az araç satışı ve daha yüksek maliyetler nedeniyle ilk çeyrekte daha düşük satış geliri ve kar marjları açıkladı, ancak tüm yıl görünümünü destekledi.
30.04.2024 Uzmanpara
Cameron’ın  Asya turu ‘pahalıya patladı’
Cameron’ın Asya turu ‘pahalıya patladı’ İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Orta Asya turu için lüks bir jet kiraladığı için eleştirildi.
30.04.2024 Dünya
Batılı bankaların Rusya'ya vergi ödemesi arttı
Batılı bankaların Rusya'ya vergi ödemesi arttı Rusya'daki Batılı bankalar geçen yıl Kremlin'e 800 milyon euro vergi ödedi.
29.04.2024 Uzmanpara
Yeme-içme sektörüne gerçek KDV ayarı geldi
Yeme-içme sektörüne gerçek KDV ayarı geldi Lokanta, kafe, pastane gibi işletmelerin vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı. Konuyla ilgili denetimler de sıkılaştı.
28.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.