SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Vintage saç modelleri

1940 ve sonraki dönemlerin retro saç modelleri günümüzde yeniden moda olmaya ve hayat bulmaya başladı. Katy Perry, Christina Aguilera, Lily Allen gibi yıldızlarla beraber başlayan bu geriye dönüş akımı, kıyafetlerden sonra saçları da ele geçirmiş görünüyor.

|

Eğer sizin de bu akıma ayak uydurma düşünceniz varsa ve ilham almak istiyorsanız, işte sizin için birkaç vintage saç modeli önerisi…

Kahküllü bob kesim

Son zamanlarda yükselişte olan bu trend saç kesimi, görenlere Audrey Hepburn’u hatırlatıyor. İnsana özgür, bağımsız bir hava veren bu sevimli saç kesimi, vintage saç modellerinin başında geliyor. Salaş giyinmeyi seven bir vintage-severseniz, bu saç modeli tam size göre!

Hollywood dalgaları

Yandan ayrılmış bir saç, dekolteli bir elbise, kırmızı ruj ve saçlarda Hollywood dalgaları… İşte size mükemmel bir baştan çıkarıcı kadın görünümü! Hem şık hem ağır, hem de seksi görünmek istiyorsanız bu vintage dalgalar tam size göre. Dalgaları elde ettikten sonra bir sprey ile sabitlemeyi unutmayın!

Rulo topuzlar

Kült film Casablanca’yı akla getiren bu model, vintage akımının vazgeçilmezleri arasında. Ortadan ya da yandan ayrılmış saçların arkadan kıvrılarak tutturulmasıyla oluşturulan bu model; davetler, özel günler, konsept partiler için kurtarıcı görevi görebilir. Vintage olmasının yanında insana modern bir hava katması da bu saç modelinin güzelliklerinden biri.

Yandan at kuyruğu modeli

Tek omzun üstünde toplanmış saçlardan bahsetmeden geçmek olmazdı. Saçları toplamadan önce hafif krepeyle hacimli bir görünüm elde etmek de görüntünüzü farklılaştırmanıza yardımcı olacaktır. Kurdeleli bir toka kullanılırsa sevimli bir görüntü elde edilebilir. Eski Türk filmlerinden görmeye alışkın olduğumuz bu saç modeli de vintage saç modellerinden biri.

Kabarık, yarım at kuyruğu modeli

Saçın üst kısmına krepe yaptıktan sonra yarım bir şekilde at kuyruğu toplanarak elde edilen bu model de vintage akımının vazgeçilmezlerinden biri. Maşayla altta kalan saçlara ve toplanılan saçların uçlarına küçük dokunuşlar yapılarak daha zarif bir görünüm elde etmek de mümkün.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.