Vinyasa Yoga ve Faydaları


Vinyasanın kelime anlamı, “Bir şeyi özel bir şekilde düzenlemek” ‘tir. Klasik yoga hareketlerini nefesle senkronize ettiğiniz akışa dayanan bir yoga stilidir. Klasik yogada bir pozda uzun süre kalıp poz aralarında dinlenirken vinyasa yogada pozları birleştirir ve bir sekans oluşturursunuz. Sabit bir akış yoktur, her ders eğitmenin doğaçlamasına bağlı olarak farklı bir akışta olabilir. Böylece sıkılmaz aksine ders sonunda daha canlı ve özgür hissedersiniz.

Vinyasa Yoganın Faydaları:

1 - Esnekliğiniz artar: Hepimiz stresli olduğumuzda nasıl kaskatı kesiliriz değil mi? Stres sadece mental bir durum değildir, stresli olduğumuzda kaslarımız kasılır ve bu hareket kabiliyetimizi engeller hatta ağrı veya sızı yaratabilir. Vinyasa yoga ile keyif alarak bedeninizi esnetebilir ve sakatlanma riskinizi azaltabilirsiniz.

Haberin Devamı

2 - Aynı zamanda bir güç antremanıdır: Vinyasa yoga bütün kas gruplarına eşit önem veren, direnç ve denge bazlı güçlü bir pratiktir. Bu stil ile tüm vücut kas kütlesini arttırabilirsiniz.

3-Stresi azaltır: Vinyasa yoga yaparken aynı anda fiziksel, ruhsal ve zihinsel bir çalışma yapmış olursunuz. Bu da zihin ve beden arasındaki bağ kurmanıza yardımcı olur. Anksiyete ve stres seviyeniz düşer. Nefes alıp vermeye odaklandığınız için merkezi sinir sisteminiz sakinleşir, hareketli bir meditasyon halinde olursunuz..

4-Düzgün nefes almayı öğrenirsiniz: Ders sırasında tüm odağınızın nefesiniz ve bedeniniz üzerinde olması için uğraşırsınız. Bu da tam bir farkındalık halinde çalışmak demektir. Nefes teknikleri ile zihniniz sakinler, kan basıncınız, kalp hastalıkları ve diyabet riski düşer. Metabolizmanız dengelenir, daha rahat uyursunuz.

5- Aynı zamanda bir kardiyo çalışmasıdır: Klasik yogaya kıyasla daha hızlı bir antrenmandır. Orta hızda bir ders sonunda 400-500 kalori yakabilirsiniz.

6 - Detoks: Pratik esnasında vücutta oluşan sıcaklık ile kirli, yoğun kan temizlenir ve incelir. Bu sayede tüm vücuttaki kan dolaşımı iyileşir. Doğru nefes ile toksinlerden arınır ve tüm vücudunuzda bir detoks etkisi oluşur. Düzenli pratik ile daha enerjik hisseder, daha zor yorulursunuz.

Haberin Devamı

Sevgi ve nefesle,

Pınar ÖGEL - YogAnda