Ekonomi Visa’dan kadın futboluna destek

Visa’dan kadın futboluna destek

25.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın resmi sponsorlarından Visa, kadın futbolunun güçlendirilmesi amacıyla Türkiye Kadın  Milli Futbol Takımı kaptanı Didem Karagenç’e sponsor oldu.

Visa’dan kadın futboluna destek

Avrupa’da 12 ülkeden 14 kadın futbolcunun yer aldığı Team Visa programına dahil edilen milli futbolcu Didem Karagenç, ön yargılara karşı hiç pes etmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Vodafone Park’taki basın toplantısında konuşan Karagenç, şunları söyledi:

“İçimde çok büyük bir futbol tutkusu var. Visa’nın kadın futboluna verdiği destek ön yargıları kırmaya ve kadın futbolunun bilinilirliğini artırmaya çalışıyor. Visa’nın Türkiye’de sponsor olduğu tek futbolcuyum.”

Ailesinin futbol oynaması için kendisine hep destek olduğunu ifade eden Karagenç, “Antrenmanlara annem götürürdü. Kadınlar her şeyi başarabilir. Yeter ki destek olun” dedi.

‘Ön yargıları bitirelim’

Visa Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Berna Ülman ise, “Kadın futbolu toplumsal cinsiyet eşitliğinde ön yargıları fark etmemiz için bir simge ve onları kırmamız için eşsiz bir alan” dedi. Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel de Visa’nın Türkiye’deki çalışmalarıyla kadınların finansal bilgisini artırdığını söyledi.