Vişneli ve Çikolatalı Kek

19.07.2018 Perşembe

Merhaba,

Şu sıralar vişneli günler yaşıyorum. Büyük aşk...Bazen alışverişe sadece vişne almak için çıktığım oluyor. Özenle yıkayıp çekirdeklerini çıkarttığım vişneleri dondurulmak üzere poşetlere koyup, bir nevi koruma altına alıyorum. :) Her poşet bir mutluluk. Bu arada bilenler bilir asla taze fındık ve mısıra da ihanet etmiyorum. :)

Kekimize hazırladığımız vişnelerden 1 bardak ayırarak başlayalım.

MALZEMELER:
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tepeleme kaşık kakao
1 su bardağı vişne
1 paket kabartma tozu
1 avuç çikolata parçacığı

YAPILIŞI:
Derince bir kapta 3 yumurta ve şeker mikser ile çırpılır. Ardından 1 su bardağı süt, sıvı yağ, kakao eklenip, biraz daha çırpılır. Şimdi de un, kabartma tozu, çikolata parçacıkları ve çekirdekleri ayıklanmış vişneler ilave edilir. Tahta kaşık yardımıyla özleşene kadar karıştırılır.

İstenirse muffin kalıplarına, ya da normal kek kalıbınıza fırın kağıdı sererek önceden ısıtılmış  180 derecede 20-25 dakika pişirilir.

Hatta kekin bir kısmını derin dondurucuda saklayıp, yiyeceğiniz zaman yarım saat öncesinden çözdürebilirsiniz.

Hamarat fichiko kız çoktan pişirdi de keyfini sürüyor, benden söylemesi.:)

Afiyet olsun.

İnstagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme