Vizyonlamanın gücü !

Hayal edemediğimiz hiç bir şeyi yaratıp, yaşayamayız !

Şimdi bir düşünün, sizin hayallerinizde ne var ?

Hayalleriniz olumlu mu, yoksa olumsuz mu ?

Mesela geçen gün bir danışanım bir hayalinden bahsetti, "Hayalimde çok güzel bir villada yaşıyorum, bahçesinde harika bir yüzme havuzu var, bahçede otururken birden bir yılan geliyor ve beni ısırıyor." dedi.

Olumsuz hayal derken tam olarak bundan bahsettiğimi anlamışsınızdır.

Güzel hayaller kurmamıza bazen egomuz engel olur. İşte bu noktada dikkatli olmanız gerekir.

Haberin Devamı

Egomuz bizler için hazırladığı kutuda bizi tutmaya çalışır ve eğer hazırladığı kutu yoksulluk kutusu ise, asla zengin olmamızı istemez. Tam da kişi böyle bir hayal kurduğunda orada yılanı devreye sokarak bizi korkutup, hayalimizden uzaklaştırmak ister.

Yaşadığınız ya da, daha da iyi olmasını istediğiniz duygusal ilişkilerinizde de vizyonlamayı devreye sokabilirsiniz.

Bunun için hayal gücünüze ihtiyacımız var ve tabi ki hayal ettiğiniz konu ile ilgili oluşturacağınız duygulara.

Çünkü hayal kurmak tek başına yeterli değil, konu ile ilgili yaratmak istediğiniz duygular, yaratım sürecini hızlandırır. Duygular yaratımın hızlı katalizörleridir.

Eğer mutlu bir ilişki yaratmak istiyorsanız sadece sonuca odaklı bir vizyon oluşturun.

Sevgiliniz yoksa ve mutlu bir ilişki yaratmak istiyorsanız, sevgilinizle çok huzurlu, mutlu ve aşk dolu bir anı hayal edin. Kendini çok sevgi dolu, seviyor ve seviliyor hissedin. Bunlara neşe, coşku ve eğlenceyi de katarsanız mükemmel bir vizyon oluşturdunuz demektir.

Vizyonu gün içinde en az 3 kez gözleriniz kapalı ve tüm duygularınızla hissederek en az 5-6 dakika yapıp sonra tamamen unutuyor olmanız süreci hızlandıracaktır. Yaklaşık 21 gün düzenli olarak yapmanız önemli. Çünkü bilinçaltınız 21 gün tekrardan sonra, hayallerinizi gerçek kılacaktır.

Bu vizyonda eğer egonuz devreye girecek olursa sizi hayalinizden kopartmasına engel olmayın.

Yine buna benzer bir çalışma yaptığımız bir danışanım şunu anlatmıştı ;

Hayalimde sevgilimle nikah salonundayız, evlenmek üzereyiz. Ama o anda onun yanında ben değil, başka bir kadın oluveriyor!

Haberin Devamı

Başka bir çalışmamızda, danışanım istediği işe girebilmekle ilgili bir vizyon oluşturmuştu. Ancak vizyonda istediği işte çalışırken patron onu kovup yerine başka birini almıştı !

Egonun sabotajlarından bir kaç örnek verdim.

Başta sizlere de olabilir, kendinizi kötü hissetmeyin. Bir süre vizyonlamaya ara verin, kendinizi iyi hissettiğinizde devam edin.

Tabii burada egonun iknası da önemli, egonuz malum 4-5 yaşınızdaki haliniz, o korkan küçük çocuğu tatlı tatlı ikna edebilirsiniz. Ona korkmaması gerektiğini söyleyebilirsiniz. İknadan sonra vizyonlamanız daha sorunsuz olacaktır.

Mutlu hayaller, güzel yarınlar sizlerle olsun.

Sevgilerimle,

Sevgilerimle,

A. Nilgün Aktaş
Kuantum Yaşam ve İlişki Koçu
NLP Uzmanı ve Eğitmeni

www.aysenilgunaktas.com