Teknoloji Xbox One'a klavye ve fare desteği sonunda geldi

Xbox One'a klavye ve fare desteği sonunda geldi

15.11.2018 - 10:13 | Son Güncellenme:

Microsoft, Xbox One konsolu için klavye ve fare desteğini sonunda sundu.  Kullanıcılar, Xbox One'da klavye ve fare kombinasyonunu destekleyen oyunları oynayabilecek.

Xbox Onea klavye ve fare desteği sonunda geldi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft'un Xbox One'ın fare ve klavye desteği için yavaş hareket etmesinden sıkıldıysanız, iyi haberlerimiz var. Bu özellik sonunda geldi. Xbox'ın Kasım 2018 güncellemesini yükleyen kullanıcılar, Xbox One'da klavye ve fare kombinasyonunu destekleyen Fortnite, Warframe gibi oyunları fare ve klavye kullanarak oynayabilecek. Her oyunun fare-klavye seçeneği sunmasını beklemeyin. Microsoft, haksız avantaj sağlayacağını düşündüğü oyunlarda bunu aktif etmeyecek.

Güncellemedeki tek özellik bu değil. Bir oyundan çıkmak için Alexa veya Cortana'yı kullanabilir ya da "navigasyon modunu başlat" seçeneğini kullanabilirsiniz. Amerikalı kullanıcılar sesli asistanı kullanarak Xbox'ı Cortana ile başka bir cihazdan otomatik olarak eşleştirebilirler. Beta Alexa desteği İngiltere'de de mevcut.

Haberin Devamı

Kasım 2018 güncellemesiyle kullanıcılar, Xbox One, Amazon Prime Music servislerine de sahip oldu. Sadece ABD'de geçerli olan Prime Music ile kullanıcılar, Xbox One üzerinden müzik oynatımı yapabilecekler.